Пирожките на мама

  • 43 464
  • 98
Чета ви много , но много рядко пиша, просто защото вие сте ненадминати! Адмирации, за което!

Тази рецепта ми е много любима и съжалявам, ако я има вече публикувана. Ако е така ще помоля модератор да я изтрие.

Та ето я и нея:

Пирожките на мама

2 ч.ч. брашно
1 кафена чаша кисело мляко (аз слагам около 200 мл)
1 ч.л. сода за хляб
около 200 гр сирене (слагам на око)
ако имам излишен стар кашкавал рендосвам и него, но да не е много
1 яйце


Начин на приготвяне:
Загасявам содата в киселото мляко, към него разбивам яйцето и добавям сиренето (кашкавала). Сместа добавям към брашното и омесвам. Става лепкаво тесто.
Сипвам в една чашка олио, в която топя ръцете си и откъсвам парченце от тестото. Оформям пуричка, дебела малко повече от палеца.
Намаслявам си една табличка и там си редя оформените пурички.
Пържа в силно сгорещена мазнина.
Тва е цялава филосовия. Всичко става за около 35-40 минути.
Консумираме ги предимно със сладко от боровинки Laughing


Виж целия пост
# 1
Ехаааа, звучат лесно, а изглеждат много вкусни. Скоро ще се пробват.
Благодаря за споделената рецепта  bouquet!
Виж целия пост
# 2








Много ми допадна рецептата.Още утре ще ги направя за закуска!
Благодаря!
Виж целия пост
# 3
Толкова апетитно изглеждат  Crazy
Умирам за едновремешните купешки пирожки Laughing
Виж целия пост
# 4
Много обичам пирожки. Веднага копвам рецептата  Laughing
Виж целия пост
# 5
Мерси за рецептата   bouquet и аз ще пробвам да направя утре за закуска на децата .
Виж целия пост
# 6

Пържа в силно сгорещена мазнина.


В тиган или във фритюрник? И ако е в тиган- колко мазнина слагаш? Трябва ли пирожките да плуват в нея и тя да ги покрива?
Много са ми въпросите, ама... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 7
Благодаря ти за споделената рецепта, доста е съблазняваща и е грехота една домакиня да не направи за домочадието си от пирожките Stop
Виж целия пост
# 8

В тиган или във фритюрник? И ако е в тиган- колко мазнина слагаш? Трябва ли пирожките да плуват в нея и тя да ги покрива?
Много са ми въпросите, ама... Rolling Eyes

И аз ще чакам отговора на тези въпроси.  Wink
Виж целия пост
# 9

В тиган или във фритюрник? И ако е в тиган- колко мазнина слагаш? Трябва ли пирожките да плуват в нея и тя да ги покрива?
Много са ми въпросите, ама... Rolling Eyes

Пържа в дълбок тиган, да има около 1 пръст олио вътре. Не трябва да плуват, обръщат се, за да се изпържат и от двете страни. Не трябва да ги покрива.
Виж целия пост
# 10
Благодаря за точния и ясен отговор! Hug
Виж целия пост
# 11
Много обичам пирожки,ще ги направя в най скоро време......благодаря за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 12
  О , и аз се зарадвах на тая рецепта , много благодаря , много обичам пирожки . Ще я спретна и аз
Виж целия пост
# 13
Баба ми правеше същите пирожки-невероятна вкусотия Grinning
За съжаление покрай моите диети цялото семейство забрави вкуса на пърженото Mr. Green
Пирожките са много вкусни
Виж целия пост
# 14
А не могът ли да се пекът на фурна,вместо да се пържат,много ли 6те им се промени вкуса от фурната?Искам много да ги опитам,но всякаш пържени ми се струва,4е 6те бъдат много мазни...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия