Чийзкейк с "Филаделфия'

  • 14 970
  • 6
Имаше май тук такава рецепта,но не ми излиза нещо.В Гъгъл пак така,само някакви кейкове с ягоди ....Извинявам се,ама ако може да ми пуснете рецепта за чийзкейк със сирене "Филаделфия''.
БЛАГОДАРЯ!
Виж целия пост
# 1

привет, аз го правя по тази рецепта

2 пакета,чаени бисквити,150 г масло ,1 ч.л.канела,400 г филаделфия,100 г заквасена сметана,3 с.л захар,7 с.л мед,2 с.л кисело мляко,за отгоре сладко по ваш вкус.Бисквитите се натрошават и се смесват с разтопеното масло и канелата.Притиска се хубаво на дъното на тортена форма.Сметаната,филаделфията,захарта,медът и киселото мляко се смесват с миксер.Сместа се изсипва в/у бисквитения блат.Сладкишът се оставя в хладилник да стегне.,след което се намазва със сладкото отгоре.
Виж целия пост
# 2
Пускаш търсачката и излизат разни ми ти рецепти:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=326757.0
http://simplyblue.wordpress.com/2008/02/13/cheesecake-2/ - предполагам за това говориш.
Виж целия пост
# 3
Супер, тъкмо и аз търсех рецептата за Чийзкейка на столче...МЕРСИ  bouquet
Виж целия пост
# 4
Ето я моята рецепта за чийзкейк:

1 пакет бисквити - 500 - 600 гр по възможност с орехи се смилат с комбайна
това се изсипва във форма с падащо дъно
разтопява се на микровълновата маргарин и масло - общо към 100 гр
след това разтопената мазнина се изсипва върху бисквитите
по желание могат да се сложат стафиди или други ядки
всичко се смесва много добре и се притиска към дъното на тавата

За крема:
компот от ягоди от консерва
сок от половин лимон
захар на вкус
2 опаковки Филаделфия - едната нискомаслена предпочитам да е, а може и двете
300 гр сметана

първо в комбайна слагам ягодите със захарта и лимона да се разбият много добре
(сокът може да се разтвори с желатин и да се прибави и той към крема, но без него като че ли е по-хубав)
към тях прибавям Филаделфията и след като е добре разбита сместа се изсипва в отделна купа
пак в комбайна разбивам сметаната с малко захар
след това внимателно, бавничко с дървена или гумена бъркалка смесвам двете смеси и изсипвам върху бисквитите

Ако решите да прибавите и сока с желатина, същият се смесва първо с Филаделфията и накрая са слага сметаната.

Трябва да отлежи поне 1 нощ в хладилник преди да е годно за консумация.

Добър апетит!

Тази рецепта е многократно изпробвана и винаги събира овации, тъй като е вкусна, ефектна и много бърза - отнема само 20 - 30 мин да се направи, ако имате комбайн.
Виж целия пост
# 5
Ето това е чийзкейка на столче, точно днес го правих за Св. Валентин, но в тавичка

http://mikiblue.com/2008/02/13/cheesecake-2/

 А това са разни рецепти за чийзкейк с филаделфия

Filadelfia Cheese Cake

За основата:
2 ч.ч натрошени много на ситно сухи бисквити
1/2 ч.л.  канела
1пак. (113 гр.) разтопено масло

За крема:
1 пак.желатин(7г)
1/4 ч.ч изцеден сок от лимон
240г Филаделфия крем сирене
1 кутия (420г) подсладено кондензирано мляко
2 ч.л. течна ванилия
1 и 1/2 ч.ч течна сметана
3ч.л. захар

За заливката
1/2 ч.ч захар
1/4 ч.ч масло
1/4 ч.ч течна сметана


Приготвяне на основата: Разбъркваме бисквитите с маслото и канелата. На дъното на разглобяема форма за торта постиламе хартия и разстиламе сместа  по дъното и малко задигаме отстрани по стените. Уплътняваме добре и слагаме в хладилника.

Приготвяне на крема:Изсипваме желатина в сока от лимон и го оставяме да набъбне, около 5 мин. Поставяме го в микровълновата за по 5секунди и разбъркваме, така няколко пъти докато се разтвори желатина (или на водна баня).
С миксер се разбива крем сиренето, конд. мляко и ванилията до гладък крем. Към получения крем прибавяме лимоновия сок с разтворения в него желатин.
Разбиваме сметаната с 3ч.л. захар до пухкав крем и прибавяме малко по малко към крема от сиренето.
ИЗваждаме формата от хладилника и изсипваме върху нея получения крем. Покриваме и поставяме в хладилника за поне 8 часа.

Приготвя се заливката:
 Карамелизира се захарта, прибавя се маслото и сметаната, бърка се докато всичко заври и стане еднородна смес. Оставя се да изстине и да се посгъсти. Изважда се чийзкейка от хладилника, с нож сe минава по вътрешността на стените и се отстраняват. Поставя се в голяма тортена чиния и се залива с карамела. Слага се отново в хладилника, изважда се малко преди да се сервира.

Алкохолен вариант: лимоновия сок се заменя с бренди.


Оригинален чийзкейк

Продукти:

1 пакет ситно натрошени бисквити (аз ползвам едни в син пакет, с масло, но стават всякакви, които са меки)
3 с.л. захар + 1 ч.ч.
3 с.л. масло + 1 ч.ч.
2 опаковки чийз крем Филаделфия
3 с.л. брашно
2 пакетчета ванилия
3 яйца
1 сметана, заквасена
конфитюр по избор

Приготвяне:

Бисквитите и разтопеното масло (3 с.л.) + 3 с.л. захар се разбъркват и се изсипват в тавичка . Тавата се слага във фурната, на 160 градуса, 10 минути.
Отделно се забъркват: филаделфия крем, останалата захар, маслото, ванилията, заквасената сметана, брашното и яйцата, едно по едно. Разбърква се всичко и след като изкарате тавичката, изсипвате сместа отгоре. Пече се 1 час, на 160 градуса. Като се извади, се маже обилно със сладкото. Ако ползвате тава с падащо дъно, оставете да изстине малко, после отлепете "стените" на тавата и намажете сладкото. Оставя се да престои на хладно или директно в хладилник, поне 4 часа, най-добре една нощ.

Ягодов cheesecake

250 гр. бисквити
100 гр.масло
120гр Филаделфия
70 гр захар
400гр. сладкарска сметана
сока от 1 лимон и кората му настъргана

натрошавам бисквитите и добавям маслото омекнало като се напоят бисквитите вземам си формата в която ще  слагам чийзкека  и го оформям добре като блат ,слагам го в хладилника за около 1 час .приготвям крема разбивам Филаделфията със захарта добавям лимоновата кора и сока от лимона,смачквам с вилицата 4-5 ягоди и ги добавям разбивам отделно сметаната и я смесвам със Филаделфията изкарвам тортата от хладилника и отгоре намазвам и оформям със сметаната ,декорирам със ягоди  и оставям в хладилника за поне 3-4 часа


Виж целия пост
# 6
, точно днес го правих за Св. Валентин, но в тавичка

http://mikiblue.com/2008/02/13/cheesecake-2/

 А това са разни рецепти за чийзкейк с филаделфия

Filadelfia Cheese Cake
Ето това е чийзкейка на столче

За основата:
2 ч.ч натрошени много на ситно сухи бисквити
1/2 ч.л.  канела
1пак. (113 гр.) разтопено масло

За крема:
1 пак.желатин(7г)
1/4 ч.ч изцеден сок от лимон
240г Филаделфия крем сирене
1 кутия (420г) подсладено кондензирано мляко
2 ч.л. течна ванилия
1 и 1/2 ч.ч течна сметана
3ч.л. захар

За заливката
1/2 ч.ч захар
1/4 ч.ч масло
1/4 ч.ч течна сметана


Приготвяне на основата: Разбъркваме бисквитите с маслото и канелата. На дъното на разглобяема форма за торта постиламе хартия и разстиламе сместа  по дъното и малко задигаме отстрани по стените. Уплътняваме добре и слагаме в хладилника.

Приготвяне на крема:Изсипваме желатина в сока от лимон и го оставяме да набъбне, около 5 мин. Поставяме го в микровълновата за по 5секунди и разбъркваме, така няколко пъти докато се разтвори желатина (или на водна баня).
С миксер се разбива крем сиренето, конд. мляко и ванилията до гладък крем. Към получения крем прибавяме лимоновия сок с разтворения в него желатин.
Разбиваме сметаната с 3ч.л. захар до пухкав крем и прибавяме малко по малко към крема от сиренето.
ИЗваждаме формата от хладилника и изсипваме върху нея получения крем. Покриваме и поставяме в хладилника за поне 8 часа.

Приготвя се заливката:
 Карамелизира се захарта, прибавя се маслото и сметаната, бърка се докато всичко заври и стане еднородна смес. Оставя се да изстине и да се посгъсти. Изважда се чийзкейка от хладилника, с нож сe минава по вътрешността на стените и се отстраняват. Поставя се в голяма тортена чиния и се залива с карамела. Слага се отново в хладилника, изважда се малко преди да се сервира.

Алкохолен вариант: лимоновия сок се заменя с бренди.


Оригинален чийзкейк

Продукти:

1 пакет ситно натрошени бисквити (аз ползвам едни в син пакет, с масло, но стават всякакви, които са меки)
3 с.л. захар + 1 ч.ч.
3 с.л. масло + 1 ч.ч.
2 опаковки чийз крем Филаделфия
3 с.л. брашно
2 пакетчета ванилия
3 яйца
1 сметана, заквасена
конфитюр по избор

Приготвяне:

Бисквитите и разтопеното масло (3 с.л.) + 3 с.л. захар се разбъркват и се изсипват в тавичка . Тавата се слага във фурната, на 160 градуса, 10 минути.
Отделно се забъркват: филаделфия крем, останалата захар, маслото, ванилията, заквасената сметана, брашното и яйцата, едно по едно. Разбърква се всичко и след като изкарате тавичката, изсипвате сместа отгоре. Пече се 1 час, на 160 градуса. Като се извади, се маже обилно със сладкото. Ако ползвате тава с падащо дъно, оставете да изстине малко, после отлепете "стените" на тавата и намажете сладкото. Оставя се да престои на хладно или директно в хладилник, поне 4 часа, най-добре една нощ.

Ягодов cheesecake

250 гр. бисквити
100 гр.масло
120гр Филаделфия
70 гр захар
400гр. сладкарска сметана
сока от 1 лимон и кората му настъргана

натрошавам бисквитите и добавям маслото омекнало като се напоят бисквитите вземам си формата в която ще  слагам чийзкека  и го оформям добре като блат ,слагам го в хладилника за около 1 час .приготвям крема разбивам Филаделфията със захарта добавям лимоновата кора и сока от лимона,смачквам с вилицата 4-5 ягоди и ги добавям разбивам отделно сметаната и я смесвам със Филаделфията изкарвам тортата от хладилника и отгоре намазвам и оформям със сметаната ,декорирам със ягоди  и оставям в хладилника за поне 3-4 часа



а този оригинален чийзкейк същия като в била ли е,аз търся точно рецептата от била,ако има някой ,да я даде,предварително благодаря
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия