Как да приготвя толстолоб?

  • 44 822
  • 26
Прегледах рецептурника - има страхотни рецепти! Обаче! Нито една за този вид, а пък аз нищо не разбирам от риба и не мога да преценя към кой от дадените видове е най близо  Embarassed Един огромен дзвер - сигурно е поне 3-4 кила, обезглавен (слава Богу)... Подариха ми го, пък срамота да не го сготвя... Така че - много моля помагайте!
Виж целия пост
# 1
Пешеходке, я виж една наша обща позната какво е оставила за теб Wink
Не съм готвила такава риба, но това ми звучи доста вкусно Peace
Виж целия пост
# 2
Толстолопа е мазна риба, не знам за рецепта, но не е подходяща за пържене.
Особено, ако е по-голям, задължително е тлъст.
Виж целия пост
# 3
Еси,  Heart Eyes - почвам я!

Карамел, благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 4
Аз пък най-много харесвам пърженият толостолоб  Heart Eyes Именно защото е мазен. Тя мазнинката му е отстрани, по ръба на пържолката и като се запържи става божествено хрупкава и вкусна.
Виж целия пост
# 5
Вивиан, хубаво, ама ако кажеш и как се приготвят ... В смисъл - само така месото нарязано на котлети или добавяш нещо - подправки, брашно, сос ....
Виж целия пост
# 6
Избягвам да ги овалвам в брашно, защото брашното изпопадва в олиото и почернява. Пържа ги само посолени и с тези готовите подправки за риба, които продават по магазините. Става страшно вкусно, наистина.  Heart Eyes

Веднъж пробвах да изпеча толстолоб, мързеше ме да пържа, но не стана хубаво, някак си сухичко ми дойде на мен лично.
Виж целия пост
# 7
А, колко дебели, горе - долу?
Виж целия пост
# 8
Около 1 см дебелички ги режа аз.
Виж целия пост
# 9
ОК, благодаря много!
Айде стига съм спамила - отивам да готвя Laughing, че май цялата седмица ще караме на рибено....
Виж целия пост
# 10
Веднъж съм готвила такова чудо, но беше само филе. Намерих някаква рецепта и го задуших на среди парченца с много праз и маслини - допадна ни, но се усещаха малки костици, въпреки че бяха омекнали и мен лично не ме притесняваха. Можеш да пробваш и така част от рибата, предполагам, че ще отиват и малко домати и каквото още ти хрумне.
Виж целия пост
# 11
ОК, благодаря много!
Айде стига съм спамила - отивам да готвя Laughing, че май цялата седмица ще караме на рибено....

Хайде ако решиш да пържиш, после кажи дали се е харесало   bouquet
Виж целия пост
# 12
Преди 2 седмици,мъжът ми го пече на скара,стана невероятен
Виж целия пост
# 13
Аз го приготвям винаги пържен, нарязан на по-тънки "филийки". От стари рибари знам, че така е най - вкусен. Като се изпържи хубаво може да му се направи някаква марината с чесън и лимон, но не знам рцептата за съжаление. Аз му слагам само лимон.
Виж целия пост
# 14
Пържен стана фантастичен! Само на филии и поръсен с "Котани" за риба - това имаше в магазина. С картофена салата, разбира се и като екстра - една, която ние наричаме "антиракова", прави се от кореноплодни зеленчуци.
Сиси, тоя е толкова едър, че и костите се виждат от 100 километра и не са много...
Утре ще правя от линка на Еси и ще докладвам резултата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия