Рецептата на любовта...или меню за Св.Валентин

  • 29 428
  • 109
 Какво да приготвя за Св. Валентин?
...да е нещо по-специално, в същото време да е по-лека вечеря, и да има нещо сладичко за десерт.

Вече говорих с няколко приятелки, че се дразнят от еуфорията на празника, от фрашканите ресторанти с куверти и пр. и ще си останат вкъщи.
Вие какво бихте сервирали?
Виж целия пост
# 1
Пиле с портокали и чийзкейк - това обмислям засега. Има доста време - може да ми хрумне нещо друго
Виж целия пост
# 2
Ох,не съм измислила все о6те,но се надявам тук някой да сподели не6то вкусни4ко.
Виж целия пост
# 3
Миналата година си бях харесала ето тази торта , която се прави от три пласта в сърцеобразна форма, мисля че беше на Габи от испанската кухня, но я няма рецептата в сайта й. Снимката беше страхотна. Позволявам си да копна рецептата Peace  bouquet


ТОРТА "ТРИ ВКУСА"

жълт пласт:

250гр.прясно мляко
30гр.захар
1 пакетче сух Крем-Карамел(предполагам,че в България го има) по възможност да е без захар.

бял пласт:

250гр.мляко
60гр.захар
25гр.нишесте
1 лъжичка "cuajada"(не знам как е на български и дали изобщо го има в България),може да се замени с желатин.

кафяв пласт:

250гр. мляко
30гр.захар
100гр.шоколад

ползва се силиконова сърцеобразна форма с капацитет около 1л.

 За жълтия пласт-загрява се млякото със захарта.Предварително се отделят няколко лъжици мляко,в което ще разтворим Крем-карамела на прах.Прибавяме сместта към загрятото прясно мляко и бъркаме докато заври.Изливаме в силиконовата форма и изчакваме докато се стегне(най-бързо в хладилника).Ако Крем-карамелът,който сложите е подсладен,не трябва да се слага захар и има риск да ви стане доста сладка сместта,защото млякото е малко.

 За белия пласт-с изброените продукти се приготвя млечен крем,по същия начин като предишния.Към него се прибавя лъжичката суха "cuajada"или разстворен в малко вода желатин.
Тук вече може да се вложи и малко творчество,аз лично мисля,че белият пласт ще се получи много добре с течна сметана с желатин(тип панакота).Като се поохлади изливаме върху стегнатия вече първи пласт.Оставяме отново да се стегне.

За кафевия пласт-аз бих го напраила по същия начин като другите два и накрая в горещата смес(без да ври) бих разтворила шоколада,като внимавам да не завира,иначе се пресича.
Налива се и третият пласт при другите два и се съхранява в хладилника до сервиране.
Като се обърне,отгоре може да се поръси с какао или канела.
Виж целия пост
# 4
Май ще хапнем на вън, че ако се въртя цял ден в кухнята, няма да ми останат сили за по-важни неща. Whistling
Виж целия пост
# 5
Lindita , това малко прилича на тортата Крем Карамел. Заслужава си да се опита.  Peace
Виж целия пост
# 6
Аз още не съм мислила, но май точно тогава милото ще отсъства  Cry . Все пак, ако измисля нещо оригинално ще споделя.
Виж целия пост
# 7
Аз пък исках да ви питам за идея за сладки, които да направя. Във формата на сърца, това е ясно Wink ама рецепта за тесто бихте ли ми предложили, моля?

Виж целия пост
# 8
Ще се намеся в темичката за да попитам и аз нещичко..
Втръсва ми от сърца напоследък,та не искам тортата да е във форма на сърце..купих си наскоро обаче,едни много симпатични захърни сърчица в розово и червено,такива..много мънички..
та,тортата си я представям кръгла,не много голяма(джобен формат за двама Simple Smile ) залята със шоколад и отвътре червено и кафяво да са блатовете(2 или 3)..а отгоре ще я поръся със въпросните сърчица..Та,тук идва проблема..Не разбирам нищо от торти..помогнете с рецепта!И идея как да оцветя блата в червено и как да направя глазурата,така че наистина да блести   Embarassed
Съжалявам за тъпичките въпроси,надявам се на някой да му се занимава да помогне Simple Smile
Виж целия пост
# 9
  loveuuuПразникът наближава а аз също не съм измислила какво да сготвя на скъпото ми.Планувала съм да идем през деня на кино да гледаме някои хубав филм smile3549,децата- в детския кът на Флора.  newsm44  Hands ClapИ за нас и за тях супер прекарване.
Виж целия пост
# 10
Малко встрани от темата,но ние решихме да отидем на театър този път..няма да е претъпкано като по ресторантите,не обичам да ходя на кино..перфектен вариант Simple Smile а после като се приберем съм подготвила албум със разни неща от първото ни пътуване зад граница заедно..ии въпросната торта ми се ще и тя да е на линия Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Ей това правих аз миналата година:
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1017.msg41197.html#msg41197

и салатата
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1017.msg47449.html#msg47449


Тази година ще е сигурно тилапия на тиган с ризото. За десерт сигурно ще е шоколадова торта с ягоди.
Виж целия пост
# 12
Малко встрани от темата,но ние решихме да отидем на театър този път..няма да е претъпкано като по ресторантите,не обичам да ходя на кино..перфектен вариант Simple Smile а после като се приберем съм подготвила албум със разни неща от първото ни пътуване зад граница заедно..ии въпросната торта ми се ще и тя да е на линия Simple Smile
        Аз също предпочитам театъра пред киното.Мъжът ми обратно.Така че компромисът е мой.На кое представление ще ходите?
     Тортата ще я поръчам.Сметанова.  chef
Виж целия пост
# 13
На "Рейс" в Народния..от предложенията за 14ти,това ми се стори най-интересно Simple Smile

Виж целия пост
# 14

ТОРТА "ТРИ ВКУСА"

жълт пласт:

250гр.прясно мляко
30гр.захар
1 пакетче сух Крем-Карамел(предполагам,че в България го има) по възможност да е без захар.

бял пласт:

250гр.мляко
60гр.захар
25гр.нишесте
1 лъжичка "cuajada"(не знам как е на български и дали изобщо го има в България),може да се замени с желатин.

кафяв пласт:

250гр. мляко
30гр.захар
100гр.шоколад

ползва се силиконова сърцеобразна форма с капацитет около 1л.

 За жълтия пласт-загрява се млякото със захарта.Предварително се отделят няколко лъжици мляко,в което ще разтворим Крем-карамела на прах.Прибавяме сместта към загрятото прясно мляко и бъркаме докато заври.Изливаме в силиконовата форма и изчакваме докато се стегне(най-бързо в хладилника).Ако Крем-карамелът,който сложите е подсладен,не трябва да се слага захар и има риск да ви стане доста сладка сместта,защото млякото е малко.

 За белия пласт-с изброените продукти се приготвя млечен крем,по същия начин като предишния.Към него се прибавя лъжичката суха "cuajada"или разстворен в малко вода желатин.
Тук вече може да се вложи и малко творчество,аз лично мисля,че белият пласт ще се получи много добре с течна сметана с желатин(тип панакота).Като се поохлади изливаме върху стегнатия вече първи пласт.Оставяме отново да се стегне.

За кафевия пласт-аз бих го напраила по същия начин като другите два и накрая в горещата смес(без да ври) бих разтворила шоколада,като внимавам да не завира,иначе се пресича.
Налива се и третият пласт при другите два и се съхранява в хладилника до сервиране.
Като се обърне,отгоре може да се поръси с какао или канела.

[/quote]

аз ще пробвам тази торта за 14 февруари Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия