Въпрос за елдата

  • 1 620
  • 11
Здравейте,
как  премахвате люспите на елдата?
И изобщо те вредни ли са newsm78
Отдавна приготвям елда,но винаги съм срещала трудности с премахването на люспите.
Ако има някаква по-лесна технология,моля да я споделите. Heart Eyes
Виж целия пост
# 1

Люспите не се махат.
Не са вредни.
Напротив, тренират храносмилането.

Технология са елда за дете над 1 год.:
- накисване и варене за съвсем кратко
- варене

Изплакването с вода преди варене е най-важното за всички цели, нерафинирани зърна.
Виж целия пост
# 2
Много ти благодаря Косе Босе Heart Eyes
Винаги си била полезна на майките  bouquet
Виж целия пост
# 3
Аз пък я меля в кафемелачката и тогава варя.Става като кашичка
Виж целия пост
# 4
Започнах да давам елда ( само сварена, без да я пасирам)  на дъщеря си когато беше на 1год. и 2 месеца- никога не съм я белила. И до днес това и е любимата храна за закуска.
Виж целия пост
# 5
А как я приготвяте - с какво? Аз опитах с масло и сирене, но нещо не се хареса, някакви други идеи?
Виж целия пост
# 6
По съвет от форума я давам предимно заедно с плод като следобедна закуска.
Понякога я давам за закуска с кисело мляко, а понякога правя магданозени кюфтенца с пасиран магданоз, яйце, малко сирене и гречка, запечени.
Виж целия пост
# 7
Не се махат люспите, поне аз не ги махам. Накисва се елдата и после се вари.
Виж целия пост
# 8
А как я приготвяте - с какво? Аз опитах с масло и сирене, но нещо не се хареса, някакви други идеи?

Елдата може да се ползва вместо ориз - готви се като кафяв ориз.
Комбинира се чудесно като вкус с броколи, спанак, моркови, праз, плюс зехтин.
Може да се добави пилешко или телешко.
Виж целия пост
# 9
Благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 10
а какво количество да дам на дете на 1.7месеца като за първи път?
Виж целия пост
# 11
А как я приготвяте - с какво? Аз опитах с масло и сирене, но нещо не се хареса, някакви други идеи?
и за така давам
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия