Гъби с доматен сос
Нарязаните на едро гъби се задушават в малко вода. След това се добавя ситно нарязан лук. Когато омекне всичко, заливаме с доматен сок. Като подправки използваме черен пипер и мента. Ментата придава много приятен вкус, така че не я пропускайте. (пиша рецептата единствено заради ментата)
Постен кекс
200г мед
200г захар
0.200л силен чай
360г брашно
3с.л. олио
100г нарязани орехи
1ч.л. канела
1ч.л. карамфил
кората на 1 портокал
В чая се слагат всички продукти, разбърква се добре и се изсипва в кексова форма. Пече се в умерена фурна. По желание може да се поръси с пудра захар.
Аз не сложих захар, а увеличих меда - общо една чаша. Ползвах пълнозърнесто брашно. Пекох на 160 градуса. Получи се вкусен сладкиш.
Видях, че някой беше питал за рецепта на курабии.Ето една от мен, но не е изпробвана :
Парастасени курабии
240г смлени орехи
180г пудра захар
420г брашно
0.300л олио
ванилия
Смесват се орехите, захарта и брашното. Налива се по малко олио и се омесва тесто, от което се оформят топчета или се разточва по-дебела кора, от която се изрязват формички. Пекат се в умерена фурна. Ръсят се с пудра захар.
healthi, имаш и моята подкрепа за всичко споделено .