Шоколадова чийз-торта.Още нещо божествено!

  • 34 399
  • 297
    Не се сдържам да не споделя тази рецепта с вас! Crazy Grinning
    Зарадвайте семейството си с този уникален вкус! newsm10
    Тортата е много нежна и сочна.Нещо между шоколадов мус и шоколадов сладолед.
     Heart Eyes Моята приятелка я нарече шоколадово съвършенство! Grinning
    Абсолютно си струва да я опитате!Изобщо не е трудна за приготвяне.

     Блат:
     2 яйца
     2/3 ч.ч. захар
     2 с.л. грис
     1 шоколадов пудинг на д-р Йоткер(или друг 50 г)
     1 с.л. прясно мляко
     110-115 г маргарин или същото количество краве масло
     1 бакпулвер
     350 г извара
     100 г стафиди(предварително накиснати във вода)

      Крем:
      600 г заквасена сметана (или 800г)
      1/2 ч.ч. захар (или 2/3 ч.ч.)
      1 пакетче ванилена захар
      3 с.л. какао на прах

      Накисваме стафидите в гореща вода.
      Забъркваме продуктите за блата по реда в който са изписани.Добавяме изцедените стафиди.Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тава(не трябва да е много голяма,моята е с 23 см диаметър).Печем на умерена фурна.За готовност проверяваме с дървена клечка.Да знаете,че не бухва кой знае колко,това да не ви плаши.
      Преди да го срежете на 2,изчакайте да изстине напълно(това е много важно!!! Naughty).Хубаво е да го правите с по-остър нож.
      Разбъркваме заквасената сметана със захарта,ванилията и какаото.
      2/3 от крема слагаме върху долния блат и 1/3 върху горния.
      Украсяваме тортата с настърган шоколад или както аз направих :разтопих 3 квадратчета шоколад и с него направих точки върху горния слой на крема,получи се много симпатично!
      Оставяме тортата да престои 1 нощ в хладилника.
      Сигурна съм ,че резултатът няма да ви остави безразлични!
      Да ви е сладко! Heart Eyes

      
 
       NaughtyЕдно важно уточнение!В рецептата няма брашно.Да не се чудите за липсата му.
  
Виж целия пост
# 1
Аааа Селма, стига с тия изкушаващи неща, ще ме изгонят от вкъщи вече, само ги тъпча със сладко   Joy  Ама трябва да се пробва и тази вкусотия, но по натам, че още ме държи провала от кекса ти  Embarassed
Виж целия пост
# 2
  Еееееееее....хубаво начало..... Confused
  Бобсито,да не мислиш,че аз не съм се проваляла?И все с готини рецепти!Но после,като им хвана кусура,не ги пускам:и болярската пита на Биляна,и покрива със крем-сирене на Наталина,ореховия пай на Цецето....други....Но след 1-2 опита ми станаха любими!Така че не бързай с изводи,а пробвай още и още веднъж! Wink Hug
  Много малко хора са се проваляли с шокладово-банановия кекс,ще се получи и при теб! thumbsup
Виж целия пост
# 3
ще я приготвя за  8-ми март.Заслужава си да се опита това ''божество'', като се има предвид ,че е на особена почит у нас  всичко що е шоколадово. Благодаря Селма за рецептата.  bouquet
Виж целия пост
# 4
Изглежда превъзходно.Скоро ще споделя какво се е случило с моя опит да я приготвя.
Виж целия пост
# 5
  Еееееееее....хубаво начало..... Confused

Не исках да прозвучи лошо  Rolling Eyes
Междудругото поста ти ме вдъхнови, та мисля тези дни да я направя тази торта.Досега все хубави рецепти даваш, така че съм сигурна, че и този път няма да остана разочарована.Благодаря ти    bouquet
Виж целия пост
# 6
    
         2/3 ч.ч (или 1/2 ч.ч.,зависи от вкуса ви)
        

Какво трябва да е в това количество? Нещо не можах да се ориентирам newsm78
Виж целия пост
# 7
    
         2/3 ч.ч (или 1/2 ч.ч.,зависи от вкуса ви)
        

Какво трябва да е в това количество? Нещо не можах да се ориентирам newsm78
Захар Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Ех, Селма поредната ти рецепта за торта която ме изкушава да направя,при това излизам и в отпуск.
При мен и шоколадово-банановата и торта Медовик станаха доста успешни и разбрах,че на 2-3 ден станаха още по вкусни..
Виж целия пост
# 9
    
         2/3 ч.ч (или 1/2 ч.ч.,зависи от вкуса ви)
        

Какво трябва да е в това количество? Нещо не можах да се ориентирам newsm78
Захар Simple Smile
   Разбира се,захар!!!  Благодаря ти Пети! Hug
   Ле-ле!Как съм могла да не го напиша!!! doh Моите извинения! Embarassed Embarassed Embarassed
Виж целия пост
# 10

При мен и шоколадово-банановата и торта Медовик станаха доста успешни и разбрах,че на 2-3 ден станаха още по вкусни..
   Кой от Медовиците си правила?С многото кори или с един мек блат?
   Радвам се,че се справи успешно! Hug
Виж целия пост
# 11
С какво мога да заместя изварата? Тук  няма такава.
Маскарпоне например?
Виж целия пост
# 12
С какво мога да заместя изварата? Тук  няма такава.
Маскарпоне например?
  Мога само да преположа,но не нося отговорност за  резултата.....
  Безсолно топено сирене би могло да свърши работа.За маскарпонето....никога не съм имала работа с него.... Embarassed
Виж целия пост
# 13
Веднага си записвам и тази твоя рецепта Simple Smile. Тези дни ще я пробвам, обичам рецепти с извара Wink
Бананово шоколадовия кекс е на голяма почит у дома, за което много ти благодаря Hug
Виж целия пост
# 14
С какво мога да заместя изварата? Тук  няма такава.
Маскарпоне например?

Има - това е   kwark
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия