Морски Специалитети

  • 2 062
  • 15
Моля за някой хубави Морски Специалитети, защото до няколко дена ще имам гости от Франция, а те си падат много по тази храна smile3511  Ако може само да са с продукти, които мога да ги намеря в БГ   Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Не знам точно какво ти трябва, но ето, тук и тук ако си харесаш нещо, ще се радвам Peace
Виж целия пост
# 2
В готварската книга на БГ Мама има доста неща също.....Има голям избор....
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23883.0;all
Виж целия пост
# 3
Лаврак с прошуто крудо и каперси

 продукти:

2 лаврака
зехтин за поливане
зехтин за пържене
брашно за паниране
черен пипер и сол на вкус

за соса:
2 ивици пармска шунка (прошуто)
10 стръка розмарин
1 в. ч. бяло вино
2 ч. л. каперси
черен пипер на вкус
лимонов сок за поливане


Начин на приготвяне:
 1. От вътрешната страна на рибата внимателно се правят разрези, така че костта да се отдели от месото.
 2. Отделената кост се отрязва при опашката. 
 3. След това костта се издърпва, като рибата се притиска леко, за да не се разкъса кожата. Накрая се отстранява главата. 
 4. Филетата се посоляват, поръсват се с черен пипер и се поливат със зехтин. Оставят се да престоят 15 минути.
  5. Маринованите филета се панират в брашно.
 6. След това се пържат в леко намазнен тиган по 1 минута от всяка страна. 
 7. Запържената риба се поставя в тава и се пече около 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
 8. Прошутото се нарязва на тънки ивици и се запържва в мазнината от лаврака. 
 9. Налива се виното и когато се редуцира, се добавят каперсите. Поръсва се с наситнен розмарин и с черен пипер.
 10. Рибата се сервира със соса и се полива с лимонов сок на вкус.
Виж целия пост
# 4
Лаврак с прошуто крудо и каперси

 продукти:

2 лаврака
зехтин за поливане
зехтин за пържене
брашно за паниране
черен пипер и сол на вкус

за соса:
2 ивици пармска шунка (прошуто)
10 стръка розмарин
1 в. ч. бяло вино
2 ч. л. каперси
черен пипер на вкус
лимонов сок за поливане


Начин на приготвяне:
 1. От вътрешната страна на рибата внимателно се правят разрези, така че костта да се отдели от месото.
 2. Отделената кост се отрязва при опашката. 
 3. След това костта се издърпва, като рибата се притиска леко, за да не се разкъса кожата. Накрая се отстранява главата. 
 4. Филетата се посоляват, поръсват се с черен пипер и се поливат със зехтин. Оставят се да престоят 15 минути.
  5. Маринованите филета се панират в брашно.
 6. След това се пържат в леко намазнен тиган по 1 минута от всяка страна. 
 7. Запържената риба се поставя в тава и се пече около 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
 8. Прошутото се нарязва на тънки ивици и се запържва в мазнината от лаврака. 
 9. Налива се виното и когато се редуцира, се добавят каперсите. Поръсва се с наситнен розмарин и с черен пипер.
 10. Рибата се сервира със соса и се полива с лимонов сок на вкус.
Peace
Виж целия пост
# 5
Благодаря на всички поотделно. Няма да се изложа Wink
Виж целия пост
# 6
Стискаме ти палци всичко да е наред!  newsm10
Виж целия пост
# 7
абе да си призная имам нужда от палци защото са мнпго изискани и малко ми е притеснено
Виж целия пост
# 8
Направи им паеля-тя е с много морски дарове и предполагам ще останат очаровани а защо не и мидена салата с лимонов сок и лук в/узелена салата?!?
Виж целия пост
# 9
е... паеята 100% ще я има
Виж целия пост
# 10
Много хубави рецепти сте дали.Мерси   chef
Виж целия пост
# 11
Направи им паеля-тя е с много морски дарове и предполагам ще останат очаровани а защо не и мидена салата с лимонов сок и лук в/узелена салата?!?
Така и не успях да открия рецептата за паелята.Ако някой я има,би ли я публикувал,моля   Praynig
Виж целия пост
# 12
Направи им паеля-тя е с много морски дарове и предполагам ще останат очаровани а защо не и мидена салата с лимонов сок и лук в/узелена салата?!?
Така и не успях да открия рецептата за паелята.Ако някой я има,би ли я публикувал,моля   Praynig

Paella - Паея
Паеята е типично испанско ястие.В различните части на Испания се приготвя различно-с риба,заек,пиле,но задължително присъства подправката-шафран-тя е оранжевочервена,употребява се в малки количества.
време за приготовление и готвене:около 80 мин.

Продукти:
1 пиле
2-3 червени чушки
400 грама морски дарове - скариди, миди, раци, калмари
1 глава лук
4- 5 скилидки чесън (по желание може да добавите повече или по-малко)
250 гр ориз
1 ч.ч. грах
400 мл пилешки бульон
1/4 ч.л. шафран или подправка за ориз (оцветител)
1 с.л. дребно нарязан магданоз
сол, смлян черен пипер на вкус
2 с.л. масло
1 лимон

Пилето и лукът се нарязват на дребни парчета,чушката и салама на малки квадратчета.
Загрява се маслото в тиган,слага се пилето и се пържи до златист цвят.В същата мазнина запържвате за малко чушките и магданоза.
В друг съд се запържват лука и чесъна.Добавя се ориза,шафрана или подправката за ориз,пишекия бульон.След като кипне се добавя пилето.Намалява се огъня и съда се покрива с капак или фолио.Оставя се за 10 минути.След това се добавя граха,морските дарове,чушките,салама и всички подправки (сол,магданоз,черен пипер...).Оставяте за още 10 минути и вече ястието е готово.



аз тази знам и ми харесва, от един сайт си я взех и се надявам да ти хареса и на теб
Виж целия пост
# 13
Ехеее!Много благодаря за изчерпателния и бърз отговор!   smile3525
Виж целия пост
# 14
За паелята-рецептата на lina 102 е най-добрата,аз само не слагам чесън.Иначе става страхотна по тази рецепта.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия