в ръжения хляб има ли глутен?

  • 8 061
  • 9
Рових се и никъде не открих информация дали ръжтта съдържа глутен.Имам съмнения,че моя бебок има непоносимост към глутена и временно съм спряла да му давам всичко което го съдържа.Ако някой знае нека напише,че вече незнам с какво да  храня бебешора newsm78
Виж целия пост
# 1
Да, има.
По-малко, отколкото в пшеницата, примерно, но се съдържа и в ръжта.
Виж целия пост
# 2
Vivi вече ти е отговорила конкретно на въпроса. Би могла да даваш царевични питки,  правят се така - царевично брашно се смесва с малко вода и сол и се замесват питки. Не се слага мазнина. Пекат се в тиган, за да станат по-мекички и се задушават в съд с капак или влажна кърпа.

Виж целия пост
# 3
Ръженият хляб е с други брашна-примеси, не е чиста ръж, тя е почти негодна за ядене в чисто състояние  Sick
Виж целия пост
# 4
Прочети повече за цьокалията и  после подлагай детето на диети. Посъветвай се със специалист.Има  бърз тест за определяне дали детето е с такова заболяване. За всеки случай знам,че детето трябва да се храни с обща храна за да може да се проведе теста. Детето ми го тестваха и става точно за 10мин. Ако искаш повече информация пиши на лични.
Виж целия пост
# 5
Има.Ориз и царевица не съдържат глутен.
Посъветвай се с лекар!
Много е важно да се установи дали е непоносимост,важна е и диетата,начина по който ще се храни детето.
Малката ми дъщеря прояви алергия към глутен ,когато беше на 8 месеца.
Виж целия пост
# 6
Цитат на Косе Босе:
По съдържание на глутен: овес -> ръж -> ечемик -> пшеница
Ръжта наистина има ниско съдържание на глутен, освен това той е в по-неустойчива форма от пшеницата. Но това е общият случай. Самият хляб има различно съдържание на протеини и глутен в зависимост от вида на зърното и коя част от него е използвана.
Край на цитата
Виж целия пост
# 7
Преди мене са ти казали за ръжения хляб,но аз ще ти кажа за да не си правиш експерименти с детето на базата на твой съмнения да го заведеш на лекар и да направиш изследвания.
Виж целия пост
# 8
Без глутен са също и просото и гречката (елда). Гречката е по-вкусна. Потърси в Библиотеката темата за приготвянето на каши от тях. Както и от кафяв ориз. Зърната се изпичат на бавен огън - 1 час на 100 градуса (или по-малко беше  newsm78), смилат се в кафемелачка, по-желание брашното се накисва от предната вечер (гречката може и по-малко) с цел по-пълноценно усвояване на веществата (накисването неутрализира фитиновата киселина, която съдържат пълнозърнестите), на другия ден се вари и готово. Може да се добави мъничко масълце на края и малко обезсолено сиренце за вкус или както аз давах на Настя кашите вечер - с плодово пюре.
Пиши какво е станало с детенце относно глутена, много майки ще се заинтересуват, за да са подготвени.
Виж целия пост
# 9
Аз бих имала съмнения дали в ръжения хляб има ръж, а не дали има глутен  Wink

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия