Панетоне (или козунаците настъпват, да загреем с подготвителна група)

  • 32 757
  • 97
# 30
Цитат
А дали може да се сплете като козунак и да се пече в тавичка?
И аз ще питам същото  newsm78 newsm78 Thinking
Виж целия пост
# 31
Маме, разкошно панетоне!  chef  bouquet
Виж целия пост
# 32
Маме,панетонето ти е направо ммммммммммммм,браво бе жена!Аз правя обикновени козунаци и кифлички за Великден/имам рецепта от мъжо-завършил е сладкарство и хлебарство-професионални рецепти де/ и стават супер.Ама ще пробвам и твоята рецепта задължително!
Виж целия пост
# 33
http://www.menumag.bg/recipes/view/210 По тази рецепта днес ще правя и аз-избора е на къщните. WinkЩеше ми се не Мамето,че има и ядки,но...2 на 1гласа определиха този.Вижте след рецептата има и нагледно как се прави стъпка по стъпка.
Виж целия пост
# 34
Lina dm,сподели някоя рецепта,плийс .Стават ли за неопитни,щом са професионални? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 35
Давам рецепта стават и за опитни и за не толкова опитни кулинарки.Важно е желанието.Козунаци и кифлички:Правят се 2теста-маяно и главно.Маяно тесто:смесват се 100г брашно,60г мая,50г захар,60г пр.мляко-при температура30градуса втасва 30-40минути.Главно тесто:смесват се Маяното тесто +900г брашно,10г сол,70г олио,80г мас,250г захар,5яйца,100г пр.мляко./В брашното се прави кладенче и в него се изсипва маяното тесто и останалите продукти/Работи се на топло.След замесване втасва/пак на топло/1-1 1/2час  /час -час и половина втасва/.Премесва се като се използва мазнина/олио/ и се добавя настъргана лимонова кора и стафиди.Оставя се 15минути да се отпусне и после се формира/Плете се на плитка козунак/.Маже се с разбит жълтък,поръсва се със захар и се пече на 200градуса -180 градуса 40минути.Много време отнема,но си заслужава!Бон Апети!!!
Виж целия пост
# 36
Ето го и моето панетоне,по рецептата,която е от линка в предния ми пост.Не ми се получи шапката отгоре.... Sad ,избрах по-високата тенджера,от страх да не се разлее във фурната,а е трябвало по-малката да бъде....Следващият път ще знам.



И хартията не съм намазнила много добре,защото,като го извадих и започнах да я отлепям и мъничко остана по нея от тестото...мноооого мъничко. Wink
Виж целия пост
# 37
dodyniki , с ягодките и глазурата изглежда мммммммм Heart Eyes! Сигурно е много вкусно. Ще сложиш ли и разрез?
Виж целия пост
# 38

Не се вижда много добре-10 снимки направих и всичките са такива-но все пак...снимах го от всички ъгли и все така излиза,незнам защо е така. Blush Вътре сложих кайсии,папая,пъпеш и стафиди-това имаше в магазина.Щеше ми се да е по-шаренко,но...следващият път... Wink А за вкусното.....надмина всичките ми очаквания-божествено вкусно е!Благодаря на Мамето,че ме светна за това панетоне.Ако не беше тая тема....едва ли щях някога да направя такова нещо!  bouquet
Виж целия пост
# 39
Момичета, нека да си помогнем от сега с козунаците......

Пействам поста на Тондоори от предната козуначена тема, моля, нека всеки, който е видял нов, да даде линк,че да се обновят козунаците.....

С огромни благодарности към Нарина за събраните рецепти!

Често използвани рецепти:

Рецепта на Скарлет О'Хара (Tandoori) http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg6734041#msg6734041
Чешки козунак от Natalyna http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg1159.html#msg1159
Традиционен козунак (Джемма) -http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg6810607#msg6810607
Гръцки козунак (Дуци) http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg6833450#msg6833450
Рецепта от Нещо бялоhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg6732630#msg6732630
Рецепта от Биляна http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg6733905#msg6733905
Рецепта от Blueeye@ http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg6742148#msg6742148
Козунак Краси (stasi76) http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg6759211#msg6759211
Нискокалоричен козунак (krem-karamel) http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg6782391#msg6782391
Рецепта от Atalanta http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg6794692#msg6794692
Козунак с червено вино (мм) http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg6833450#msg6833450
Плетен козунак (Styllisima) http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg6875107#msg6875107
Рецепта от mili46 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg6917169#msg6917169
Рецепта от nadi n http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg6889416#msg6889416
Козунак със стафиди (Smiley) http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg7053612#msg7053612
Рецепта от evak http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg7079771#msg7079771
Рецепта от veti d http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg7120261#msg7120261
Козунак за начиниещи домакини (labrex) http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg7151955#msg7151955
Панетоне (vesi 127) http://allrecipes.com/Recipe/Panettone-I/Detail.aspx
Кранч от Джемма http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg6849949#msg6849949
Козуначен кранч на Анджелика (pepika) http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg6955843#msg6955843
Козуначени кифлички (mimozaw) http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg6939858#msg6939858
Козуначени кифлички на Как'Сийка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.msg7106302#msg7106302
Козунакът на Tannitahttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18757.msg360448#msg360448
Козунак за машина за хляб на Дивианаhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18757.msg360414#msg360414
козунак за машина за хляб на pina http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg3459477#msg3459477

Предишни теми за козунаци

2006 тема за козунаците- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=86477.msg1497138;topicseen#msg1497138
2007 тема за козунаците 1-ва част- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174104.msg3460213;topicseen#msg3460213
2007 тема за козунаците 2-ра част -http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=180340.msg3643501;topicseen#msg3643501
2008 тема за козунаците 1 част- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271610.0

Плетене на козунаци - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=256343.msg6125497;topicseen#msg6125497
Великденски пиленца -http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22419.msg433331;topicseen#msg433331
Козуначена торта-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=182546.msg3708020;topicseen#msg3708020
Какво да правим с останалия козунак- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=94679.msg1662139;topicseen#msg1662139
Козуначени кифлички-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170830.0
Панетоне-италиански коледен козунак http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=155735.msg3008269;topicseen#msg3008269
Плетена на козунак- видео- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=61699.msg1125027;topicseen#msg1125027
Козунак- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=25619.msg496889;topicseen#msg496889
Торта от козунак- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=180619.msg3653552;topicseen#msg3653552
Козуначни кифлички с плънка - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=191710.msg3992613;topicseen#msg3992613
Великденски бисквити - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23585.msg457471;topicseen#msg457471
Великденски курабийки - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22450.msg441637;topicseen#msg441637
Малки козуначета на Лабрекс- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=215043.msg4719486#msg4719486

ВАЖНИ МЕРКИ:
1 пакетче СУХА мая др Йоткер= 7 гр= 1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА=2 ЧАЕНИ ЛЪЖИЦИ


Допълвам - Козунакът на Краси - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=260129.msg6759265#msg6759265
Виж целия пост
# 40
Здравейте! Искам да попитам дали някой е пробвал брашно за козунаци на СофияМел ? Пуснали са го гледам в много магазини, та ако е хубаво да си купим за козунаците.
 И още нещо- намерих си стара електр. тенджера и смятам да и махна дръжките,че да я ползвам като тава за козунака. Въпроса ми е ,дали  от едно кило брашно/тестото/ да го сложа цялото или да разделя и в друга тава. Не знам като количество как ще се побере?
 Сигурно е рано да питам,ама ми замирисаха вашите красоти !!!!! Simple Smile Simple Smile Simple Smile  bouquet
 И маме, благодаря че дръпна ,тоес постави едно хубаво начало.... на най-ухаещата тема!!!!  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 41
Козунак за машина на ketti: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=358581.msg9879950#msg9879950

Аз съм го правила и съм страшно доволна  Peace
Виж целия пост
# 42
Мама Цоцоланка  newsm51 newsm51 newsm51
Дондуки Страхотно Панетоне и с тея ягодки мммммммм newsm03
Ето и моето по твоя рецепта мама цоцоланке

даже вече го хапвам
ето и разрез

 отиде ми диетата smile3518Направих го с голяма лекота,правя за първи път нещо толкова меко и пухкаво ,аз месих на ръка нямам хлебопекарна и стана супер само ,че втасвах във фурната на 50 градуса с вентилатор и сложих само стафиди накиснати от снощи във водка Абсолют и орехи доста на едро,пекох го в тенджера просто нямам толкова дълбока тавичка .Това ще е козунака ми за Великден ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ newsm10
Виж целия пост
# 43
carps,панетонето ти е страхотно!И аз за Великден вместо козунаци ще правя панетонета.И още веднъж да благодаря на Мама Цоцоланка за темата,че ако не беше тя,нямаше и да знам как се прави това нещо.я ми кажете-май следващият път трябва повечко да го пека,защото вашите са с такъв хубав загар,а моето остана бяло.Беше ме страх,че отгоре взе да потъмнява,та да не го изгоря,макар,че сложих накрая фолио.Маме,ти какво ще ме посъветваш?
ПС-Ще ми купуват вече две роклички...carps и maria m,дето ме прекръстиха Grinning Но иначе ми харесаха-Дондуки и Додунки  newsm53
Виж целия пост
# 44
Доди, аз пекох около 20 мин. без нищо, после сложих алуминиено фолио и така до края.

Но какво установих......Установих,че ми хареса повече коричката както я направих 2-я път. А как стана ли? Ами..не ми се смейте - не намазах с белтък, а просто го лиснах отгоре. Първия път спазих с белтък и вода. Но там където имаше белтък повече коричката някак си ми хареса повече. Та реших втория път просто да го лисна и да го поразмажа тук-там. Хареса ми, защото от белтъка имаше едни малки мехурчета, които правеха коричката много вкусна.

carps радвам се,че ти е харесал. Аз не очаквах такъв резултат, защото бях чела,че панетоне-то е сух сладкиш, а при мен поне и 2-та пъти не се получи така.

Преписвам как се прави яка при ниска тава:

Ако стените на формата са виски, трябва да се направи яка от хартия за печене с височина 15 см., която се намаслява(лист хартия за печене 63х30см. се прегъва на две и се застилат вътрешните стени на формата).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия