Реших да споделя с вас една много лесна, вкусна и бърза рецепта за сьомга, която за да съм честна не е моя, а на една приятелка (ако още пише или чете в този форум, никът й е ММ, за да й отдам признание).
Сьомга в бутер тесто
около 500 гр. прясна сьомга-филе (аз взимам от Пикадили и винаги съм доволна)
1 бутер тесто (правила съм с белла)
1-2 лимона
Режа сьомгата на две по дължина, тъй като е дебеличка риба и тлъстичка и я разстилам върху единия лист на бутер тестото, отгоре поливам обилно с лимонов сок (от лимона директно) или режа на кръгчета лимон и нареждам върху рибата (придава леко горчив вкус от кората обаче). Отгоре покривам с другия лист бутер тесто и ги залепям хубаво. Намазвам с прясно мляко или жълтък отгоре (аз предпочитам прясно мляко, тъй като така не се чудя какво да правя белтъка ). Пека в загрята на 200 градуса фурна, без вентилатор, около 35-45 минути (зависи от фурната ти). После сервираш със задушени или варени картофи или картофена салата.
Да ви е сладко и ще се радвам ако някой направи и сподели. За жалост дакато се сетя да снимам, вече я бяхме изяли