Не мога да ви опиша каква вкусотия е това
Казва се "чипотле" (Chipotle) защото се прави с едни люти чушлета, които са пушени и сушени, ето ги:
Аз ще предположа, че в България няма такива чушки които да са сушени и пушени. Единствено ще трябва да се докара пушеният аромат.
Ето и продуктите:
Равно количество майонеза и заквасена сметана (по около 200-250гр.)
Лек кашкавал (моцарела например), не трябва да има силен аромат настърган около една шепа
Едно парче топено пушено сирене
Ако имате малко твърдо пушено сирене, настържете го и го прибавете към соса, трябва да се докопаме до всеки "пушен аромат"
3-4 стръка зелен лук нарязан на не много ситни парченца
И една сушена люта чушка, накисната за да омекне и за предпочитане пасирана, може да сложите парченцата в майонезата и така да пасирате
Една малка лъжичка доматено пюре, сос или пък лютеница. Само не прекалявайте с количеството.
Малко чесън и лук на прах
Пресен копър
Това е оставете да престои в хладилника няколко часа, още по-вкусна е на следващият ден. За гости е супер.
Идеална е поднесена с чипс, или нарязани пресни стебла целина, карфиол, броколи, моркови, на филийка...абе кой както му душа иска.
Да ви е сладко