Най-пълнените тиквички

  • 794
  • 3
Съставки:
5 средни тиквички, 1/4 чаша ориз, 1 малка глава ситно нарязан кромид лук, 1 скилидка чесън-ситно нарязана
1/2 чаша ситно нарязан магданоз
1/4 чаша зехтин
1/2 чаша кротони
1 лимон
1 яйце
100 гр ситно нарязани гъби
100 гр. Сирене Чедар-настърган
Сол и черен пипер
Процедура:
Издълбайте тиквичките с лъжица. Нарежете на ситни парченца издълбаната вътрешност. Сварете ориза с вода, лук, чесън, сол, пипер и зехтин за около 15мин. Добавете нарязаните тиквички и варете още 5мин. Добавете кротоните, магданоза, сока от лимона, белтъка от яйцето, гъбите и сиренето. Загрейте фурната до 200 градуса. Напълнете цялата смес във издълбаните "черупки" на тиквичките. Подредете ги в тава и поръсете остатъка от микса по дъното.
Покрийте с фолио и печете около 40 минути.
Публикувано в resto.
Виж целия пост
# 1
Между другото-без гъби е по-добре. Снощи ги пробвах.
Виж целия пост
# 2
На мен с гъби ми харесват повече. Аз даже добавих и малко мляни домати без кожа.
Виж целия пост
# 3
Виж ти, и това е идея
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия