Ябълков крем с вино и орехи

  • 591
  • 2
Рецептата я имам от майка ми, споделям я, понеже е много сполучлива и лесна.

Около 1 кг. ябълки;
1 ч.ч. бяло вино;
1 ч.ч. ситно смлени орехи;
1 ч.ч. захар;
1 голяма кофичка заквасена сметана

Обелените и почистени ябълки се сваряват във виното докато станат на каша, пасират се добре, смесват се с орехите и се оставят да поизстинат.
Сметаната се разбива със захарта и се пробавя полека към абълковата смес. Това е.
Виж целия пост
# 1
Интересно звучи!

Това количество за колко кремчета горе-долу излиза?
Виж целия пост
# 2
Много става - запълних 6 чаши от по 250 ml.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия