какъв е риска с домашно мляко

  • 5 396
  • 67
Слушайки с какво се храним, реших и аз като много мои познати мами, да купувам домашно прясно мляко, което баба ми кваси. Издирих един човек, всички били много доволни от неговото мляко, поръчах да ми купуват от него, вече месец ми носят, аз само варя (по 10-15 мин) и замразявам, баба ми кваси и хвърлям..... не мога да събера смелост да го дам на дребната, нито пък мога да го хапна аз (мирише ми на крава  Crazy )
Кажете ми какъв е риска да дам такова мляко и все пак след термична обработка и след това замразяване не се ли елиминират възможностите за листерия или както там се казваше това страшното  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 1
Ами...не знам, аз лично предпочитам купешко, както за децата, така и за нас. То след толкова варене и замразяване, какво мислиш остава.
Сестра ми е химик, занимава се с храни и ми каза, че замразяването, особено за дълго вреди много на състава на храните. За това също не замразявам нещо сготвено.
Виж целия пост
# 2
Аз не бих дала домашно мляко на толкова малко дете.
Виж целия пост
# 3
На голямата дъщеря съм и квасила млеко от 6 месечна и нищо не и е имало и сега на малката не смятам да давам купено когато му дойде времето но си взимам от хора за които съм 100% сигурна че млякото им е качествено.
Виж целия пост
# 4
не замразявам,не квася,но варя домашно пр.мляко
Виж целия пост
# 5
След като млякото е сварено отпада рискът от бактериална зараза, вече друг е въпросът доколко млякото е разредено с вода и какви са му вкусовите качества
Виж целия пост
# 6
Нали е сварено, нищо му няма. Купуваме домашно мляко от позната, майка ми го кваси и го давам на децата. Със сигурност е МЛЯКО, а не палмово масло.
Недей да хвърляш, давай го на детето, поне едно от всичките неща които яде да е истинско.
Виж целия пост
# 7
аз домашно не давам.гнус ме е и ме е страх... Whistlingхигиената е нулева.занм,че купешките са пълни с химия и боклуци и често се чудя какво да правя...  newsm78
Виж целия пост
# 8
Има риск от стафилококова инфекция и още няколко неща, ако кравата е болна и от кой знае какво, ако бутилките не са чисти. Аз не смея да давам. Даже и аз не бих го пила, камо ли на децата да дам. Пък и не смятам, че е кой знае колко по-добро от купешкото.
Виж целия пост
# 9
Темата е интересна и  ще следя от близо.
Виж целия пост
# 10
И квася и правя всякакви кремчета, грисчета и т.н. Купувам мляко от човек от близо 2 години и засега проблеми няма. По-добре така, отколкото купешкото, в което бог знае какво има.
Виж целия пост
# 11
Има риск от стафилококова инфекция и още няколко неща, ако кравата е болна и от кой знае какво, ако бутилките не са чисти. Аз не смея да давам. Даже и аз не бих го пила, камо ли на децата да дам. Пък и не смятам, че е кой знае колко по-добро от купешкото.

Има риск, ако не го свариш. Надали някой от нас би консумирал неварено мляко. В купешкото има мляко, ама друг път.

аз домашно не давам.гнус ме е и ме е страх... Whistlingхигиената е нулева.занм,че купешките са пълни с химия и боклуци и често се чудя какво да правя...  newsm78

Хигиената е нулева? А в заводите от де знаеш каква е?
Виж целия пост
# 12
Аз никога не съм яла домашно мляко, пък да не говорим и купено от друг човек. До нашия блок продаваше една бабка мляко в бутилки от минерална вода. Виждала съм я как ги взема от кофата за боклук, предполагам, че ги мие и налива мляко Rolling Eyes
И варенето съвсем не убива всички бактерии причинители на болести. Само пастьоризацията може да го направи. Преди доста години баща ми беше управител на мандра и сме яли само от това мляко. Сега купувам различни марки...Колкото и да говорят по медийте за всякакви случай, аз не бих яла домашно мляко.
Виж целия пост
# 13
Не бих дала такова мляко на дъщеря си. Не знаеш как гледат кравата, къде се дои, в какви съдове преди да достигне до теб. А и след целия процес на варене, замразяване и квасене ми се струва че всички полезни свойства на домашното прясно мляко просто изчезват. Все пак в магазина има някакъв контрол на качеството. Големите мандри имат системи за контрол на качеството.
Виж целия пост
# 14
В заводите минава обработка, след която няма опасност.
А контролът какъвто и да е по-добър от този на бабите, всеки работник има шеф на главата, имам позати с фирма за месо и знам под какъв натиск и контрол за подложени, предполагам при млечните нещата не са по-различни.

При домашните производители можеш да очакваш всичко. Слагат мас и мешат с вода и разни такива игрички.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия