Тенджера под налягане - препоръчайте ми

  • 28 665
  • 40
Отдавна се каня да си купя такава - сега варя едно телешко или домашно пиле по 4-5 часа и ми писна да хабя ток, пък и да вися до печката през това време.

Какви са вашите тенджери - доволни ли сте, каква да си купя - моля за съвет?

Тази на Тефал за 200 и нещо лв. струва ли си цената, има едни по-евтини на Фагор, каква е разликата?

Благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 1
И аз се чудя между тези 2 марки, мисля да си взема Фагор. За тенджерата под налягане марката няма значение, важното е да има хубаво уплътнение и да е с двойно дъно, както и с  качествена клапа. Фагор имат и 3г гаранция.
Виж целия пост
# 2
Аз от както се помня ползвам тенджера под налягане. У дома около 20 години ползвахме една руска тенджера под налягане. Сега (със съпруга Laughing )имаме 2 тенджери под налягане. Едната е с една врътка отгоре по-ниска (сравнено с другата) но широка (става само на големия котлон)- нещо подобно на това: http://home.market.dir.bg/xoffer.php?xoffer=6393&cat=3193&shop_id=57 , http://www.imagesfrombulgaria.com/v/bulgarian-food/how-to-prepar … n_action.JPG.html , но определено не е удобна. По ми е удобна другата тенджера, която е турско производство, но вече 10 години не е мръднала. Ето от този тип: http://www.dnes.bg/article.php?id=51102
По принцип каквато и тенджера да си вземеш ако не поддържаш клапаните чисти рискуваш да имаш големи проблеми, но предполагам това го знаеш.
Иначе аз сърца и език варя по 1ч и 15 мин. и става като мозък Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Аз имам 4 броя  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
С различна големина са....Турски "Алпин"... Не мърдат изобщо,а се скъсвам да готвя в тях.Спестяват ми ужасно много време.
Виж целия пост
# 4

 Много са удобни тези тенджери, но не ви ли е страх да ги ползвате?Аз много искам да си купя, но не смея да се престраша.Има ли наистина опастност, или са ме наплашили безпричинно?
Виж целия пост
# 5

 Много са удобни тези тенджери, но не ви ли е страх да ги ползвате?Аз много искам да си купя, но не смея да се престраша.Има ли наистина опастност, или са ме наплашили безпричинно?
Билянче наистина са много удобни.
Опасни са ако след като се вдигне налягането продължиш да вариш на силен огън ВМЕСТО да намалиш на слабичко.
И е опасно ако си запушила вентилите,в смисъл когато се варят нишестени неща трябва  вентилите се измиват добре(да не оставяш да засъхне и да запуши дюзите).


Толкова години ползвам тенджери под налягане,НИКОГА не съм имала проблем.  Peace
Виж целия пост
# 6
аз имам турскатенджера под налягане незнам каква марка е, струваше около 60 лева
BG_dreamer е писала за същата тенджера - поне на външен вид е такава, че я ползвала вече 10 години
аз я ползвам от 2 години,
Свекърва ми има тенджера под налягане , която изглежда по абсолютно същият начин като моята, само че е с марка Солинген
незнам колко е оригинална Thinking, малко ме съмнява, защото каза че я е купила много евтино около 40 лева преди 4 години
такава тенджера пести много време Peace
Виж целия пост
# 7
Освен това, което е написала TheNMaster, не се препоръчва да вариш и люспести се продукти.
Друго предимство на тенджерата под налягане е, че варенето на продуктите е с доста по-малко вода от обикновенна тенджера.
Ние дори варим на пара в тенджерата под налягане месо с помоща на приставката за грил за микровълновата. Joy
Виж целия пост
# 8
Аз имам 4 броя  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
С различна големина са....Турски "Алпин"... Не мърдат изобщо,а се скъсвам да готвя в тях.Спестяват ми ужасно много време.
А откъм безопастност как са? Може ли без надзор да се остави?
Виж целия пост
# 9
Аз имам 4 броя  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
С различна големина са....Турски "Алпин"... Не мърдат изобщо,а се скъсвам да готвя в тях.Спестяват ми ужасно много време.
А откъм безопастност как са? Може ли без надзор да се остави?
След като заври и се намали котлона на слабо аз си гледам друга работа из къщи.Само си засичам времето та да не преваря нещото дето го варя
Виж целия пост
# 10
Последен малоумен въпрос, колко време се вари телешко в тенджера под налягане? И език свински и телешки? И шкембе Mr. Green  За това основно ще я ползвам, та питам, да знам колко време ще спестя и на каква цена.
Виж целия пост
# 11
Език- 55 мин.
Телешко не съм варила по простата причина,че не съм попадала...Все е говеждо дето го продават за телешко - варя 50 -60 мин

Шкембе не съм варила все още....Щот' после трябва да си го ям сама  hahaha
Виж целия пост
# 12
Език- 55 мин.
Телешко не съм варила по простата причина,че не съм попадала...Все е говеждо дето го продават за телешко - варя 50 -60 мин

Шкембе не съм варила все още....Щот' после трябва да си го ям сама  hahaha
Мда де, за говеждото питам  hahaha Хайде свари едно шкембе, аз ще дойда да го опоскам, че последно варих едно над 2ч и ми държи влага вече над 2г  ooooh!
Виж целия пост
# 13
И аз съм много доволна от тенджерата под налягане.Незнам каква марка е моята,но е от по големите 10л.Оставям я без надзор,само се ослушвам кога завира,че да зная колко време да варя месото.Единствената опасност е ако се запуши вентила,но имат и втори вентил от където да избие налягането.А за времето на варене Сиренце-телешко варя около 40минути,за език пак толкова,а шкембе-поне 1  1/2 час.Уточнявам,че след посоченото време отварям и проверявам дали е сварено,ако не е го доварявам отново за нужното време.Иначе пиле варя за 20минути, а боб за 35-40 минути.
Виж целия пост
# 14
Аааа, Линче мерси боба ми е другата драма, само 30мин, чудесно. Ама шкембето като ви чета няма оправия пак отиват към 2ч  Crossing Arms
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия