как приготвяте агнешки черен дроб

  • 16 512
  • 14
Аз го  приготвям  само  на дроб сама но сега  съм решила  да  опитам нещо ново  очаквам  вашите  предложения,
Виж целия пост
# 1
На дроб-сарма и на супа.  Peace

Цуре, винаги като ти чета постингите, все се чудя дали половината клавиши на клaвиатурата ти не липсват  Crazy
Виж целия пост
# 2
Блонди, благодаря  за отговора.  bouquetНа клавиатурата всичко си е наред , ама аз все още немога да се  оправям,все забравям по нещо. Embarassed Embarassed
Виж целия пост
# 3
на скара, с малко зехтин и сол, подправки! другото е на камуния, нещо подобно на кебапа, с много кимион! много вкусно го приготвят, лютивко!
Виж целия пост
# 4
В дроб сармата и супичката слагам само белия дроб и всичко останало, не и черния. Него го пържа, паниран с брашънце и след това соля.
Виж целия пост
# 5
И аз  слагам в дроб сърмата само белия дроб и много малко от черния. Черният ми горчи в нея.
на скара, с малко зехтин и сол, подправки! другото е на камуния, нещо подобно на кебапа, с много кимион! много вкусно го приготвят, лютивко!
Това изглежда интересно . На скарата сигурно на дроба му трябва съвсем малко , за да не стане сух и жилав.
 А това камуния  за първи път го чувам Каква гозба е ?
Виж целия пост
# 6
Белият дроб е  Sick Едни такива въздушни, меки, пружиниращи... брр, отврат. Не горчи черния дроб  Simple Smile
Сърце и бъбреци - бива  Simple Smile

Ще опитам и аз с брашно паниран, но защо солиш след това?  Thinking При варенето знам, че не се соли, но и при пърженето ли?
Виж целия пост
# 7
Не се соли , за да не се стегне и да не стане сух.
Виж целия пост
# 8
Освен традиционните дроб-сарма и супа,аз приготвям и агнешки бут пълнен с агнешки дроб и гъби.Много вкусно нещо !
Виж целия пост
# 9
Не се соли , за да не се стегне и да не стане сух.

Именно, никакъв дроб не соля преди пърженето, в т. ч. и агнешкия.
Виж целия пост
# 10
не знам дали съм я пускала в арабската тема за ястията по нашия край, но да повторя:за 2 ма:

300гр дроб от агне или вътрешности
един среден лук наситнен
1.5 с.л доматен концентрат(салца)
1 к.л 4ервен  пипер сладък, 1 к.л лют 4ервен пипер
табел-керуия или рас ел ханут, това го търсете в  арабските магазини
1.5 к.л кимион, една с. л смлян 4есън ; 1 к.л сол, щипка 4ер пипер, зехтин, магданоз  на ситно една шепа
в зехтина се запържват  или задушават лука, пар4енцата дроб , солта и подправките- без кимиона!,доматеното пюре! така 5 мин при силен огън при непрекъснато бъркане, след което се залива с гореща вода 1/2 л и се намалява за 20 мин да къкри! 10 мин преди края се слага 4есъна а минута преди да се изклю4и кимиона, поръсва се с  магданоз и се сервира
Виж целия пост
# 11
  bouquet  bouquetМомичета, благодаря ви за рецептите, вчера  го приготвих  по предложението  на arina .Стана  много  вкусен ,всички го  харесаха.
Виж целия пост
# 12
Сварявам го и после го ядем за мезе, поръсен само с шарена сол.
Виж целия пост
# 13
Ти си го сготвила, но да дам и аз идея- наразян на много тънко, паниран и поръсен със сол и лимон става невероятна вкусотия. 
Виж целия пост
# 14
Сварявам го и после го ядем за мезе, поръсен само с шарена сол.
И аз така го правя. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия