Рецептата е много бърза и много вкусна. Подходяща за гости, както и за бърза вечеря в забързаното ни ежедневие. Количеството е доста, засищаща е, изпива много бяло вино. Децата ми я обожават.
Продукти за 5 порции (количествата са приблизителни):
Паста (спагети, макарони, нудели....) - 400 грама
Пушена сьомга - 200 грама
Заквасена сметана - 500 грама
Кашкавал, гауда, ементал или друго мазно жълто сирене - 150 грама
сол, сух копър, олио
1. Пастата се слага да се вари във вряща подсолена вода.
2. Настъргваме кашкавала на едро ренде.
3. Сьомгата се нарязва на ситно. Запържваме я в 2-3 лъжици олио за 2 минути - колкото да промени цвета си.
4. Изсипваме вътре цялата сметана, разбъркваме леко да се разтопи, слагаме 1 лъжица сух копър и малко сол. Соса е готов.
5. В дълбока купа изсипваме сварената и отцедена паста.
6. Изсипваме вътре соса и настъргания кашкавал. Разбъркваме добре.
7 . Сервираме веднага. Количеството е за 5 големи порции.
P.P. Не знам защо не се виждат снимките. Явно снимка.бг прави проблем днес.
Opravih si linkovete, veche se vijdat.