За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 15 924
  • 326
Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами, които могат да допълнят нашите знания!

Нова седмица - нови въпроси - нови отговори!

Старата тема
Виж целия пост
# 1
     Айде цоп от мен.За съжаление установявам,че паметта все по-често ми изневерява.Дали не е от възрастта  newsm78.Добре,че сте вие да помагате.
Виж целия пост
# 2
И аз се разписвам в новата темичка с едно питане. Някой знае ли от колко грама пакетче нишесте се слага в дунапреновия кекс.
Имам една стара рецепта с 5 яйца, чаша захар и вместо брашно 2 пакета пшенично нишесте. Но си спомням, че навремето нишестетата бяха с различен грамаж! ooooh!
Виж целия пост
# 3
Само запис,че честичко я ползвам
Виж целия пост
# 4
Доро, на 5 яйца.......то като има и напр. олио или вода кекса или сладкиша...Може би поне 1ч.ч. нишесте, знам ли???? Че то сега има и от 45гр. нишесте и смятам,че ще стане много рядко.....
Виж целия пост
# 5
Запис и от мен, че много ценни неща научих от тази тема  bouquet!
Виж целия пост
# 6
Хайде и от мен едно записче.
Виж целия пост
# 7
Момичета, имаше една рецепта в готварския за огретен със сметана - картофите не се варяха, режеха се на тънки кръгчета, заливаха се със сметана, имаше и кромид и скилидка чесън май newsm78.Ако някой я има ще съм му много благодарна, не мога да я открия с търсачката, темата беше нещо от рода на Бързо!Лесно!Вкусно!, ама не я откривам Sad.Благодаря ви предварително  bouquet!
Виж целия пост
# 8
Доро, на 5 яйца.......то като има и напр. олио или вода кекса или сладкиша...Може би поне 1ч.ч. нишесте, знам ли???? Че то сега има и от 45гр. нишесте и смятам,че ще стане много рядко.....
Та това ме притеснява, да рискувам ли?! newsm78
Виж целия пост
# 9
И аз се разписвам в новата темичка с едно питане. Някой знае ли от колко грама пакетче нишесте се слага в дунапреновия кекс.
Имам една стара рецепта с 5 яйца, чаша захар и вместо брашно 2 пакета пшенично нишесте. Но си спомням, че навремето нишестетата бяха с различен грамаж! ooooh!

Рецептата е много стара.Едно време нишестетата,мисля,бяха по 100 гр.Та,затова си мисля,че ти трябват 200 гр нишесте,пък може да е и десертно,още по-ароматно ще стане.
Виж целия пост
# 10
И аз да се включа,че често съм тук в тази темичка!
Виж целия пост
# 11
Правих лазаня, за първи път, изложих се много здраво  Embarassed, а по принцип готвя добре.
Кажете ми какви кори ползвате и какви са тънкостите при лазанята, защото смятам да повторя и този път не искам да има фалове. Ползвах някакви кори на "Каприз" и соса как го правите, абе една пълна рецепта ако обичате. Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 12
Няколко пъти правя лазаня с корите на Барила:


Ползвам рецептата на кутията, божествена лазаня става!!!!

Ето и една темичка, която намерих:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=13822

Само да добавя, че опаковката в БГ не е такава, но пак за ориентир го имай. Тук е вертикална, ако ме разбираш, квадратна и висока.
Виж целия пост
# 13
В Пикадили дали ги има, ако не ще ги търся другаде? Резбрах за опаковката, ако се справя и с лазанята ще е супер. Само да питам корите корите трябва ли да се парят предварително във вода или се слагат така сухи?
Виж целия пост
# 14
Е, хайде стига с тези записи, де, ужасно е досадно и тотално ненужно!  Stop

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия