ПАТАТНИК

  • 1 939
  • 9
Здравейте!Реших да споделя една моя любима рецепта за пататник :
2-3 средни картофа,
1 яйце,
1 малка глава кромид лук,
чубрица,
сол.
Картофите и лука се настъргват на по-ситното ренде и се прибавят яйцето, чубрицата и солта. Всичко се разбърква добре и се пържи в тиган.След като се загрее олиото се слага и малко брашно. Сместта се разстила на тънък слой и отгоре се покрива с капак, за да може да се задуши.С помощта на капака след като се изпържи от едната страна се обръща от другата, като преди да се сложи в тигана отново се слага олио и малко брашно.
Дано да Ви хареса!

Много се извинявам, но сега видях, че Сбъдваща мечти е публикувала вече рецепта за пататник.
Виж целия пост
# 1
Изглежда лесно! Ние в Родопите си правим обикновен пататник, но определено ще пробвам и тази рецепта.  Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Интерсно, ще го опитам.
Виж целия пост
# 3
лесно и бързо изглежда.ще се пробва   bouquet
Виж целия пост
# 4
и аз отдавна се каня да направя пататник, май вече му дойде времето Thinking Mr. Green
Виж целия пост
# 5
 Така се прави тортия (tortilla) в Испания. На български се превежда омлет, може да е с картофи, лук, чушки и др. , но основното е яйце и картоф настырган.
За обръщането продават специални тигани тук.


Виж целия пост
# 6
Ето и моята рецепта за пататник, както го правеше баба ми.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=265968
Една забележка имам - на пататник се слага джоджен (гьозум), а не чубрица. И изобщо, на всичко картофено в Родопите се слага джоджен. Чубрица почти не се употребява в родопската кухня.
Виж целия пост
# 7
Офффф, само изкушения тук.
Виж целия пост
# 8
Офффф, само изкушения тук.
Аз затова чета само когато съм се нахранила добре Joy
Виж целия пост
# 9
Здравейте!Реших да споделя една моя любима рецепта за пататник :
2-3 средни картофа,
1 яйце,
1 малка глава кромид лук,
чубрица,
сол.
Картофите и лука се настъргват на по-ситното ренде и се прибавят яйцето, чубрицата и солта. Всичко се разбърква добре и се пържи в тиган.След като се загрее олиото се слага и малко брашно. Сместта се разстила на тънък слой и отгоре се покрива с капак, за да може да се задуши.С помощта на капака след като се изпържи от едната страна се обръща от другата, като преди да се сложи в тигана отново се слага олио и малко брашно.
Дано да Ви хареса!


Аз вместо чубрица слагам много джоджан и го правя с масло.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия