рецепти за сьомга

  • 8 726
  • 18
момичета, давайте спешно рецепти за сьомга, че нямам време да се ровя   Embarassed 
Виж целия пост
# 1
Аз я оставям да се размрази,после я поръсвам обилно със Уни сос и готова подправка да риба,оставям да престои около час и пека 30 минути на 200 градуса.Когато приготвям риба,не смесвам вкусовете,искам да усещам рибата и затова така скромно.
Виж целия пост
# 2
Eто ти от мен две идейки Peace
цък, цък Peace
Виж целия пост
# 3
благодаря моми4ета, мойта е огромна рибка- 3кг, ще режа на пар4ета освен и ще пробвам по няколко на4ина.


Макс-мама,  наистина  е хубаво да се усети вкуса, без излишни натрапващи се подправки  Peace
Виж целия пост
# 4
Ето 2 изпитани, лесни и вкусни рецепти и от мен.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=267142.msg6515613#msg6515613

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382248.0


Виж целия пост
# 5
Ето и от мен

Сьомга в пюре от грах

Виж целия пост
# 6
И от мен няколко


Печена съомга с вино



    Съомга на тиган
Виж целия пост
# 7
Супа със съомга

Виж целия пост
# 8
Е, не съм яла супа от сьомга ?! Голяма зарибявка ! Със сигурност ще готвя довечера две ястия !
Виж целия пост
# 9
 Tannita, дали ще стане вкусно ако заменя замразеният грах с такъв от консерва?
Сбъдваща мечти и твоята със сметаната изглежда много лесна и вкусна!

Момичета, много апетитни снимки, сьомгата редовно присъства на нашата маса, така че ще бъдат изпитани  Peace.
Виж целия пост
# 10
аз правя филе от сьомга само по един начин, става много бързо и според мен, вкусно. Слагам филето върху алуминиево фолио, посолявам, поливам със зехтин, лимонов сок и копър(можеш да сложих и малко бяло вино, ако обичаш). След това завивам фолиото и го увивам още 2-3 в такова, за да не излиза от никъде течността и хем да се пече, хем да се задушава.
Виж целия пост
# 11
аз правя филе от сьомга само по един начин, става много бързо и според мен, вкусно. Слагам филето върху алуминиево фолио, посолявам, поливам със зехтин, лимонов сок и копър(можеш да сложих и малко бяло вино, ако обичаш). След това завивам фолиото и го увивам още 2-3 в такова, за да не излиза от никъде течността и хем да се пече, хем да се задушава.
аз съм ял точно така направено.. само копъра е излишен, но аз не ям копър..ням ням .. мнооооого вкусно
Виж целия пост
# 12
Шилан, две изпитани от мен, съвсем различни на вкус  Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371720.msg10412436#msg10412436
Ако намирането на зелени подправки те затруднява, просто направи картофена салата, "опърлената" сьомга обира овациите  Grinning

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371720.msg10406057#msg10406057 - тази е с фини кори, много интересна и подходяща и за хора, които не премират по риби по принцип  Peace Мисля, че зелената чушка може да се замени с кисела краставичка, но това е въпрос на вкус  Grinning
снимана
Виж целия пост
# 13
Аз напоследък правя сьомгата по един начин напоследък:

Правя си марината от 1 супена лъжица мед, 1 супена лъжица горчица, връзка нарязан на ситно магданоз, сол и черен пипер, сока от 1 лайм, всичко добре разбито (консистенцията е на рядка каша). С това нещо заливам филетата сьомга и оставям за час - два в хладилника.

След това в тава, върху хартия за печене и във фурната до готовнист.
Става едно такова леко сладникаво на вкус....ммммм

P.S. Сигурна съм че отнякъде "откраднах" идеята за хартията за печене в тавата, както и за маринатата (въпреки че и моя импровизация има де), но не мога да се сетя откъде   ooooh! Моля ако някой си я познае да не се сърди, не е нарочно  Embarassed
Виж целия пост
# 14
Много се равам, че попаднах на тази тема и следващите пъти ще ядем по-различна сьомга, благодаря ви за рецептите  newsm51
Аз до сега я правех по един и същ начин - на скара (само посолена, без никакви подправки и сосове), малко а л'англе вътре. Усеща се само рибата, но е време вече да опитам и нещо ново
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия