домашни пуканки с масло

  • 10 004
  • 5
Момичета,

пиша отново с въпрос как се приготвят на керамичен котлон пуканки в масло. Видях в архива подобна тема, но не разбрах за пропорциите. За олиото бих могла да питам мама, ама за маслото пиша, защото не знам пропорциите. За две шепи сурова царевица колко масло трябва? И трябва ли да е загряло, за да ги пусна?

Имам голяма страст към пуканките, ама и за тези за микровълнова се навъдиха едни постове... Ужас... май се оказва, че по вредност не отстъпват особено на чипса. Затова искам сама да си правя. С масло пак ще е калорично, само дето ще е без всички други вредни вещества, които слагат за този незабравим действително вкус Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Мазнина се слага да покрие дъното на съда, в който ще ги правиш. Тенджера, защото трябва задължително капак. Трябва хубаво да се загрее мазнината, леко даже да започне да пуши. Тогава слагаш зърната и солта, захлупваш и започваш да движиш тенджерата напред-назад непрекъснато. Махаш от котлона щом спре пукането. Това е  Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Мазнина се слага да покрие дъното на съда, в който ще ги правиш. Тенджера, защото трябва задължително капак. Трябва хубаво да се загрее мазнината, леко даже да започне да пуши. Тогава слагаш зърната и солта, захлупваш и започваш да движиш тенджерата напред-назад непрекъснато. Махаш от котлона щом спре пукането. Това е  Simple Smile

Едно време само аз правех пуканките вкъщи,точно по гореописаният начин.Малката разлика е,че аз слагах по-малко мазнина.Слагах само в средата на дъното на тенджерата,без да го покрива,когато загрее пусках зърната и така.
Виж целия пост
# 3
Аз правя в микровълновата. В йенска с капак сипвам олио, да покрие дъното, сол и сипвам зрънцата да са на един ред ( да не се затрупват едно друго).Пукам ги на око. Стават много вкусни.
Виж целия пост
# 4
Аз правя в микровълновата. В йенска с капак сипвам олио, да покрие дъното, сол и сипвам зрънцата да са на един ред ( да не се затрупват едно друго).Пукам ги на око. Стават много вкусни.
   

и аз ги правя така  Peace
Виж целия пост
# 5
Аз бих сложила направо 1-2 с.л. масло, неразтопено, отгоре царевицата, малко сол и с ръцете на тенджерата. Така процедирам и със зехтина или олиото - всичко слагам едновременно. А най-хубавите, които съм яла е като малко с мас, дядо ни ги пукаше.

ooofff, черен шоколад, благодаря за идеята ще пробвам и аз!  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия