крем

  • 7 794
  • 18
интересуваме ако някой знае как се прави този крем, който го продават по панаирите,
сина ми ги обожава а в момента няма панаири от където да го купя
става въпрос за крема във  фунии дето са шарени
Виж целия пост
# 1
Побут, аз също се интересувам. Flutter
Интересувам се и как се прави машина за захарен памук, но предполагам, тр да питам в др раздел Thinking
Виж целия пост
# 2
и аз чакам някой да се включи и да сподели за кремчето.
Виж целия пост
# 3
За този крем ли става въпрос

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2145.msg44061.html#msg44061
Виж целия пост
# 4
Предполагам не. Онзи крем е бял с червен и жълт оцветител.
Виж целия пост
# 5
Мисля, че става въпрос за Шаум крем - белтъци разбити с гъст захарен сироп. И тъй като отдавна е забранено използването на сурови яйца в сладкарството, този крем не се прави вече (макар че не виждам защо сега да не се заменят белтъците със суха белтъчна смес. Търсих в моите рецепти, но не намерих задоволителен отговор за точните пропорции. После намерих това в един руски форум и мисля, че ще свърши работа:
http://forum.gotovim.ru/post8503.shtml#p8503
Виж целия пост
# 6
А коя от всички рецепти ми трябва?
Че руският ми е на никакво ниво, ще моля да ми превеждат рецептата.
Виж целия пост
# 7
машина за правене на памук

http://www.laredoute.fr/vente-machine-a-barbe-a-papa-eureka-(ccm … &numberpage=4
Виж целия пост
# 8
А коя от всички рецепти ми трябва?
Че руският ми е на никакво ниво, ще моля да ми превеждат рецептата.

аз лично бих използвала тази рецепта - Белковый крем (заварной) (2)
2 белка,
150 гр. сахар,
100 мл.вода,
лимонный сок на вкус
2 белка взбить в крепкую пену. Сварить сироп: 4 стол. ложки сахара и 1/4 стакана воды, уваривать его на медленном огне 25 минут.
Чуть остывший сироп тонкой струйкой вливать во взбитые белки, взбивая их при этом. Добавить немного лимонного сока.
Или:
Во взбитые белки медленно вливать горячий сахарный сироп не переставая взбивать
Я именно так и делаю. Такой способ мне посоветовала знакомая, много лет отработавшая в советской кондитерской. Сироп надо уварить до "тонкой нитки" и чуть остудив, вливать во взбитые белки.
Желатин добавлять не надо. Этот крем не оседает, не исчезает в торте.
А если добавить ещё и варенье, то получится очень вкусный, ни на что не похожий крем. Им можно смазывать и песочные коржи, и для "Наполеона".

Мисля, че се разбира добре!
Виж целия пост
# 9
определено ще пробвам всяка една рецепта, благодаря за споделените Simple Smile
Виж целия пост
# 10
А коя от всички рецепти ми трябва?
Че руският ми е на никакво ниво, ще моля да ми превеждат рецептата.

аз лично бих използвала тази рецепта - Белковый крем (заварной) (2)
2 белка,
150 гр. сахар,
100 мл.вода,
лимонный сок на вкус
2 белка взбить в крепкую пену. Сварить сироп: 4 стол. ложки сахара и 1/4 стакана воды, уваривать его на медленном огне 25 минут.
Чуть остывший сироп тонкой струйкой вливать во взбитые белки, взбивая их при этом. Добавить немного лимонного сока.
Или:
Во взбитые белки медленно вливать горячий сахарный сироп не переставая взбивать
Я именно так и делаю. Такой способ мне посоветовала знакомая, много лет отработавшая в советской кондитерской. Сироп надо уварить до "тонкой нитки" и чуть остудив, вливать во взбитые белки.
Желатин добавлять не надо. Этот крем не оседает, не исчезает в торте.
А если добавить ещё и варенье, то получится очень вкусный, ни на что не похожий крем. Им можно смазывать и песочные коржи, и для "Наполеона".

Мисля, че се разбира добре!
малеее с руския съм много зле
моля за субтитри на български  smile3512
Виж целия пост
# 11
малеее с руския съм много зле
моля за субтитри на български  smile3512

lina_102 ,ето набързо:

2 белтъка,
150 гр. захар,
100 мл.вода,
лимонов сок на вкус

2-та белтъка се разбиват на твърда пяна. Сварява се сироп: 4 с. л.захар и 1/4 чаша вода се варят на бавен огън 25 минути.
Леко охладеният сироп на тънка струйка се влива в разбитите белтъци, като продължавате да разбивате. Добавяте малко лимонов сок.

Или:

В разбитите белтъци бавно се налива горещия захарен сироп без да преставате да биете.
Сиропът трябва да се свари до „тънка нишка” и почти горещ да се налива в разбитите белтъци.
Желатин не се добавя. Този крем не се сплесква в тортата.
А ако добавите и сладко, ще се получи много вкусен крем, който може да използвате и за бисквитени блатове и за "Наполеон".
Виж целия пост
# 12
Здравейте
преди години продавахме такъв крем и памук по морето ( мале в какви спомени потънах ) сещам се че слагахме желатин на прах  , желе (баща ми купуваше желе от сладко в бурканчета) ,плодов сироп (купувахме го в бирени бутилки тъмнокафяви ), захар ,в всички крайща на поша слагаше различни цветове и когато напълни с крем той излизаше шарен, крема го бъркахме в един много голям миксер  . Ще попитам баща ми за точна рецепта дано си спомня че беше преди повече от 10 години .От ХЕИ редовно ни правиха проверка да не би да работим с яйца беше забрано
Виж целия пост
# 13
малеее с руския съм много зле
моля за субтитри на български  smile3512

lina_102 ,ето набързо:

2 белтъка,
150 гр. захар,
100 мл.вода,
лимонов сок на вкус

2-та белтъка се разбиват на твърда пяна. Сварява се сироп: 4 с. л.захар и 1/4 чаша вода се варят на бавен огън 25 минути.
Леко охладеният сироп на тънка струйка се влива в разбитите белтъци, като продължавате да разбивате. Добавяте малко лимонов сок.

Или:

В разбитите белтъци бавно се налива горещия захарен сироп без да преставате да биете.
Сиропът трябва да се свари до „тънка нишка” и почти горещ да се налива в разбитите белтъци.
Желатин не се добавя. Този крем не се сплесква в тортата.
А ако добавите и сладко, ще се получи много вкусен крем, който може да използвате и за бисквитени блатове и за "Наполеон".


много ти благодаря
Виж целия пост
# 14
малеее с руския съм много зле
моля за субтитри на български  smile3512

lina_102 ,ето набързо:

2 белтъка,
150 гр. захар,
100 мл.вода,
лимонов сок на вкус

2-та белтъка се разбиват на твърда пяна. Сварява се сироп: 4 с. л.захар и 1/4 чаша вода се варят на бавен огън 25 минути.
Леко охладеният сироп на тънка струйка се влива в разбитите белтъци, като продължавате да разбивате. Добавяте малко лимонов сок.

Или:

В разбитите белтъци бавно се налива горещия захарен сироп без да преставате да биете.
Сиропът трябва да се свари до „тънка нишка” и почти горещ да се налива в разбитите белтъци.
Желатин не се добавя. Този крем не се сплесква в тортата.
А ако добавите и сладко, ще се получи много вкусен крем, който може да използвате и за бисквитени блатове и за "Наполеон".


много ти благодаря

Аз нещо не разбрах. Пише, че трябват 150 грама захар а в рецептата се ползват само 4 лъжици- къде отива останалото количество захар newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия