АГНЕШКО ЗА ВЕЛИКДЕН

  • 25 950
  • 70
ЗДРАВЕЙТЕ МИЛИ МОМИЧЕТА.МОЛЯ ВИ ЗА ПОМОЩ.ТАЗИ ГОДИНА ЗА 1ВИ ПЪТ АЗ ЩЕ ГОТВЯ ЗА ВЕЛИКДЕН НО НЕ ЗНАЯ КАК ДА СГОТВЯ АГНЕШКОТО.ДОРИ НЕ ЗНАМ КАКВО АГНЕШКО ДА КУПЯ.ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРНА ЗА ИДЕИ И СЪВЕТИ.
Виж целия пост
# 1






Аз купувам само бут, плешката е само кокаляци....
Правя го с картофи, но първо пека само месото (2ч.) после картофите със сосчето от печенето и накрая отгоре слагам в/у картофите готовото месо,намазвам го със смес от кр.масло+червен пипер и запичам на инфрачервени лъчи само за коричка.
Виж целия пост
# 2
И аз предпочитам бут, има повече месце. Правя го почти като рени55,но предпочитам да е на порции, но ще ти трябва помощ за порционирането. Намазвам го с подправки и масло, шпиковам с чесънче и пека под фолио. След около 1,30 ч. добавям картофки , отвивам го накрая да хване коричка. При мен най-вкусно става ако съм го пекла 4-4,30 часа.
Виж целия пост
# 3
И аз предпочитам бут  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

За да пестя време сварявам бута в тенджера под налягане.

Отделно запържвам 1 глава стар лук нарязан на ситно с няколко връзки зелен лук,добавям ориза и сварените,нарязани дреболии(ако нямаш агнешки комплект и сварени,нарязани пилешки дробчета вършат работа),сол,черен пипер,джоджен.
Изсипвам в тава,отгоре слагам бута и заливам с бульона.Пека във фурната докато стане ориза и месото хване "загар".

Така приготвената дробсърма с агнешко бутче е много сочна,месото е крехко и с вкусна запечена коричка.И съм спестила сума ти време....
Виж целия пост
# 4
Купувам бут, какт оказват и другите момичета останалото са кокаляци.
Рецептата е супер лесна и много вкусна Simple Smile
Агнешко шпиковано с чесън:
1 бутче на порции, правя малк иразрезчета и пъхам по малк очесън. Придава невероятен аромат на месото.
Около парчета месо ,нарязвам връзка пресе нлук, картофи, моркови на едро. Слагам чеен пипер и подправки за агнешко.
Фолио отгоре, 1 час печене, махам фолиото и още 20 мин запичане. Мъжо си умира за това агнешко Hug
Виж целия пост
# 5
Оооо и аз ще правя агнешко бутче за Великден, дори смятам вместо ориз да го направя с булгур, става трепач.  Peace
Виж целия пост
# 6
Оооо и аз ще правя агнешко бутче за Великден, дори смятам вместо ориз да го направя с булгур, става трепач.  Peace
Бени, давай рецепта Hug
Виж целия пост
# 7
Аз вземам котлети и ги мариновам във малко вино, зехтин и подправки и пека. Отделно правя картофи.
Също така правя  бутче, но разделено на порции. За гарнитура--дроб сърма.
Виж целия пост
# 8
Няколко пъти правя агнешко бутче по тази рецепта на Марабу,много вкусно става. Simple Smile

http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/holiday/GEORGEs_da … 20/recipe_613.php

Виж целия пост
# 9
Оооо и при нас ще се яде печенко агнешко-аз от предната вечер намазвам месото/ на порции/ със олио и смес от сол,червен пипер и чер пипер.Под месото редя листа пресен джоджен.Увивам с фолио и слагам на хладно да престои цялата нощ.На следващият ден наливам малко вода и вино и слагам да се пече.Става разкошно печено.Отделно правя агнешка дроб-сърма.
Виж целия пост
# 10
И аз като повечето момичета, писали тук, правя бутче, което шпиковам с чесън, но и с малки фини парченца морков, задушавам го във фурната под фолио, после намазвам с червен пипер и масълце, за да хване хубава коричка. Към бутчето освен печени картофки поднасям ориз на фурна с много пресен лук, магданоз и пресен джоджен. Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Записвам се в темата.   chefНикога до сега не съм готвила и събирам мнения.
Виж целия пост
# 12
Ярешкото месо е по вкусно от агнешкото. Peace
Виж целия пост
# 13
Ярешкото месо е по вкусно от агнешкото. Peace
Въпрос на вкус.На мен по -вкусно ми е агнешкото. Grinning
Виж целия пост
# 14
  Ето една рецепта, която много ми хареса - не иска много време, врътна и се получава много добре
  http://www.bghelp.net/forums/showthread.php?t=5515
  Наистина, не е типично българско и родно, но мисля, че не пречи  Simple Smile
Виж целия пост
# 15
Агнешкото е вкусно и се приготвя лесно, ще се справиш чудесно! Peace
Ето ти от мен няколко идеи Wink
Пълнено бутче с картофи
Празнично бутче
Ребра
Пълнено агне с някоя от тези плънки можеш и бутче или плешка да напълниш и да приготвиш по същият начин.
Агнешки кебап
Успех и да споделиш после как е минало с приготовленията! Peace
Виж целия пост
# 16
Оооо и при нас ще се яде печенко агнешко-аз от предната вечер намазвам месото/ на порции/ със олио и смес от сол,червен пипер и чер пипер.Под месото редя листа пресен джоджен.Увивам с фолио и слагам на хладно да престои цялата нощ.На следващият ден наливам малко вода и вино и слагам да се пече.Става разкошно печено.Отделно правя агнешка дроб-сърма.

майка ми и баба ми го приготвят по същия начин мммм много е вкусно ,става не просто разкошно нямам думи да го опиша  Crazy
Виж целия пост
# 17
ей момичета супер сте.добре ще се представя пред родата.мъжът ми е купил плешка и ще я пълним с дробене.и отделно ще правя супа.дали става от комплекта дреболии?
Виж целия пост
# 18
ей момичета супер сте.добре ще се представя пред родата.мъжът ми е купил плешка и ще я пълним с дробене.и отделно ще правя супа.дали става от комплекта дреболии?

Става с комплект дреболии , аз слагам и гъби Peace
Виж целия пост
# 19
Маруся,супичка разкошна става от агнешки дреболии.Аз правя и застройка, и народа се убива да яде,особено като се сложи оцет и чесън........става ммммммм.
Виж целия пост
# 20
супер много благодаря.ще се поровя да намеря то4на рецепта
Виж целия пост
# 21
Оооо и при нас ще се яде печенко агнешко-аз от предната вечер намазвам месото/ на порции/ със олио и смес от сол,червен пипер и чер пипер.Под месото редя листа пресен джоджен.Увивам с фолио и слагам на хладно да престои цялата нощ.На следващият ден наливам малко вода и вино и слагам да се пече.Става разкошно печено.Отделно правя агнешка дроб-сърма.

Извинявай за нужното уточнение, но нали развиваш фолиото преди да го сложеш да се пече newsm78 Аз бих направила така - развивам ги, редя ги в тавата, сипвам течностите и завивам цялата тава с фолио и пека. Накрая махам фолиото, за да хване коричка и да поизври течността.

Или по друг начин предлагаш newsm78
Виж целия пост
# 22
Записвам се,за да не изпусна нещо интересно Blush
Виж целия пост
# 23
Аз ще пека във пещ пълнено агне с ориз и дреболиите става нямам думи!
Виж целия пост
# 24
КаНиМа,всичко е както съм го описала-завито във фолио го оставям цяла нощ или в найлонова торба.Преди печене отвивам, наливам течността,увивам с фолиото и пека,запичам без фолио за загар малко преди да е готово.Цяла нощ го държа да се маринова завито.
Виж целия пост
# 25
Да поточим лиги заедно преди празника Peace
Виж целия пост
# 26
Супа с агнешки дреболийки Peace
Виж целия пост
# 27
И аз ще правя едно елементарно агнешко - месото на порции овкусявам със сол и червен пипер и после в тавичка с много пресен лук , олио и малко водичка. Отгоре завивам с алуминиево фолио.Гарнитура - картофено пюре.
Виж целия пост
# 28
Взимам бутче и го изпичам.
Първо го омазнявам с малко олио, после го намазвам с подправки, каквито обичаме, слагам го в тавичката, сипвам малко вода , покривам го с фолио и пека на бавен огън - около 2ч. После преди да го извадя, леко го запитам отгоре.

Ееее  brindda, ти ме разбила, мила Peace
И моето изгледа понякога така (когато е цяло) Wink
Виж целия пост
# 29
Хей , снимката не е моя /ама е вкусна/- да не ме съдят за авторски права. Sick
Виж целия пост
# 30
Аз и тази година ще правя това:  Simple Smile

Агнешко роле

Виж целия пост
# 31
Ярешкото месо е по вкусно от агнешкото. Peace

Ако мога да намеря отнякъде....харесвам го повече отколкото агнешкото.
Виж целия пост
# 32
Моля за някаква марина на агнешко?И имам идея малко мед ако сложа в марината или преди да го запека,какво 6те стане?Помогнете,4е искам да стане вкусно.
Виж целия пост
# 33
Моля за някаква марина на агнешко?И имам идея малко мед ако сложа в марината или преди да го запека,какво 6те стане?Помогнете,4е искам да стане вкусно.


Първо го намазвам с олио , черен пипер и сол - и го пека .
Преди да го извадя 30 мин.  го мажа няколко пъти  с мед ,масло ,червен пипер ,соев сос и лимон Peace
Виж целия пост
# 34
Аз винаги накисвам за 24 часа агнешкото с вегета, черен пипер, малко горчица, малко оцет, чубрица и джоджен и най-вече - много, много лук. Иначе като мирише не мога да го ям  Confused
Мед съм слагала в марината за заешко, патешко и пилешко месо, на мен ми допада, но мъжът ми никак не храесва тези солено-сладки комбинации и не слагам. За агнешкото честно казано съм малко скептична за меда, но ти ще си прецениш  Simple Smile
Виж целия пост
# 35
Блонди,ама аз не много мед,само малко като гланц да се полу4и искам,а и той придава един такъв аромат.
brindda ,то4но така смятам да го направя,малко преди да го извадя да го понамазвам с не6то,а ти ми даде страхотна идея,много ти благодаря.Не се и съмнявам,4е тази година дале4е от мама 6те бъда една страхотна домакиня,и половинклата се надявам да не по4увства липсата на неговия дом.
Виж целия пост
# 36
Блонди,ама аз не много мед,само малко като гланц да се полу4и искам,а и той придава един такъв аромат.
brindda ,то4но така смятам да го направя,малко преди да го извадя да го понамазвам с не6то,а ти ми даде страхотна идея,много ти благодаря.Не се и съмнявам,4е тази година дале4е от мама 6те бъда една страхотна домакиня,и половинклата се надявам да не по4увства липсата на неговия дом.

Медът е много малко , една лъжичка Peace
Виж целия пост
# 37
esy не ми се отваря линка ти за супата
Виж целия пост
# 38
Червен пипер слага ли се на печено агнешко и кога? Страх ме е да не загорчи, ако е сложен в началото, все пак 1.5 - 2 часа се пече.
Виж целия пост
# 39
Червен пипер слага ли се на печено агнешко и кога? Страх ме е да не загорчи, ако е сложен в началото, все пак 1.5 - 2 часа се пече.
Може да го сложиш 30 минути преди да е готово смесен с масълце,да го полееш.
Виж целия пост
# 40
esy не ми се отваря линка ти за супата


А сега?
Виж целия пост
# 41
майка ми слага в съд червен пипер ,сол и олио  овалва месото в  купичката на дъното на тавата слага лющян ,лук и магданоз слага малко вода и го завива с олио става много вкусно  Peace
Виж целия пост
# 42
Прочетох много и най-различни начини за приготвяне на агнешкото.  Grinning Аз го правя не само за Великден. Приготвяне - агнешко месце, на парчета. Картофи - за предпочитане пресни, обелени и нарязани на кубчета. Месото го накисвам в марината от:горчица, соев сос, като ги извадя ги  поръсвам с черен пипер, сол,розмарин. Картофите ги пъхам плик за печене, слагам сол, черен пипер, червен пипер, риган, магданоз. Слагам и парчетата агнешко месо. Към всичко това прибавям сока на 1 лимон, зехтин и бира. Затварям плика, слагам на тавичката фолио и се пече във фурна на 150 градуса, 3 часа. После като хванеш кокалчето, месото само пада от него Grinning
Виж целия пост
# 43




Червен пипер слага ли се на печено агнешко и кога? Страх ме е да не загорчи, ако е сложен в началото, все пак 1.5 - 2 часа се пече.


Аз го намазвам със кр.масло + червен пипер в края на печенето - включвам на инфрачервени лъчи за да се получи хрупкава коричка.
Виж целия пост
# 44




Червен пипер слага ли се на печено агнешко и кога? Страх ме е да не загорчи, ако е сложен в началото, все пак 1.5 - 2 часа се пече.
Аз го намазвам със кр.масло + червен пипер в края на печенето - включвам на инфрачервени лъчи за да се получи хрупкава коричка.
Рени в каква печка го печеш и какви са тези инфрачервени лъчи?
Виж целия пост
# 45
В къщи агнешкото го приготвя свеки и то по простата причина, че го прави по добре от мен. Овалва порции агнешко в червен пипер, черен пипер, чубрица,сол,джоджен, брашно и олио, това се прави като кашичка. Става страхотно, като се налее и бира в тавата.
Виж целия пост
# 46









Рени в каква печка го печеш и какви са тези инфрачервени лъчи?

Печката ми е Горение - с вентилатор - от 3г. - нищо ново.
Виж целия пост
# 47
При нас свекърът е майстора на агнешкото.Овалва го в червен пипер и сол,слага повече  пресен лук и джоджен,лапад или спанак(но не много,само за аромат),и го готви на пара някъде час и тридесет минути след като заври.А,и слага малко оцет върху месото.След като е сварено,мести месото в тава,залива го със соса и парчета масло.Ако има було от агнето го покрива,иначе не.Запича на грила на фурната.Става божествено! Embarassed
Виж целия пост
# 48
Баба ми на времето беше цар на агнешкото.Даже го печеше в пещ, като цялото агне преди това е завито с тесто и се печеше от ранна утрин-3/4 ч сутринта до към обяд.Ставаше на "мозък".Сега сама си го приготвям по нейната рецепта-хубаво натривам агнето с масло, червен пипер и пресен джоджен.Кавардисвам ориз със лапад, джоджен, дреболийките на агнето предварително сварени, гъби, многоооо стар лук, черен и червен пипер, магданоз.Като истине плънката, пълна агнето и зашивам.Завивам с фолио и пека поне 4 ч.на 200 гр., като през цялото време тавата се пази стриктно да не изчезне от дакела Mr. Green
Хапваме го със зелена салатка, студена ракийка и много празнично настроение Crazy
Виж целия пост
# 49
Бени, давай рецепта Hug
Малко късно го видях това, но ето и рецептата Hug

продукти

1 агн.бутче
1 чч булгур
1/2 чч ориз гл.лук
2 връзки пресен лук
мащерка, розмарин, ч.пипер
Слагаме бутчето в тава, като преди това сме го осолили и намазали с малсо/маргарин, розмарина се слага на клончета върху месото защото след изпичането се маха, поръсваме и останалите подправки слагаме 1ч бяло вино, 3-4 чч вода, фолираме и слагаме да се пече във фурната. 200градуса за 1ч и 30мин или на по-малко градуси за по-дълго време. Накрая на печенето трябва да има поне 3чч бульон добавяме булгура и ориза,лука/пресният и старият/ и запичаме още 20мин.
Това си го представете на пещ зидана на село и правено от ръцете на баба ми....няма такива спомени ви казвам  Flutter
Виж целия пост
# 50
Аз го правя съвсем просто.Обикновено си взимам смесено месо-от бут, плешка, ребърца-нарязано на парчета, слагам го в тава, пресен лук няколко стръка, джоджен,какъвто имам-пресен или сух, наливам водичка до половината на месцето, завивам с фолио и слагам да се пече около 2-2:30 часа.После махам фолиото да може да се запече.Отделно си правя ориз с дреболиите.
И малко в страни от темата- мога ли така направен ориза/не на фурна/, после да го залея със заливка за дроб-сърма и просто да го запека във фурната?Че ми се случва да ми остане само от ориза, а не искам да го хвърлям
Виж целия пост
# 51
Аз го правя съвсем просто.Обикновено си взимам смесено месо-от бут, плешка, ребърца-нарязано на парчета, слагам го в тава, пресен лук няколко стръка, джоджен,какъвто имам-пресен или сух, наливам водичка до половината на месцето, завивам с фолио и слагам да се пече около 2-2:30 часа.После махам фолиото да може да се запече.Отделно си правя ориз с дреболиите.
И малко в страни от темата- мога ли така направен ориза/не на фурна/, после да го залея със заливка за дроб-сърма и просто да го запека във фурната?Че ми се случва да ми остане само от ориза, а не искам да го хвърлям
Може разбира се  Hug
Виж целия пост
# 52
Мастърчеее, ти влезе в трета и айде сега на агнешкото ааа?  Whistling
Виж целия пост
# 53
Мастърчеее, ти влезе в трета и айде сега на агнешкото ааа?  Whistling
Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ми да.... Joy Joy Joy Joy
Всъщност не съм спирала да пиша в Готварския...Не ми е пречило на режима  Hug Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 54
Мастърчеее, ти влезе в трета и айде сега на агнешкото ааа?  Whistling
Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ми да.... Joy Joy Joy Joy
Всъщност не съм спирала да пиша в Готварския...Не ми е пречило на режима  Hug Hug Hug Hug

От такива постове се депресирам......Как може да имаш такава воля, как може готварския да не ти влияяе на режима......

Аз сега по същество....Все млади агънца сте се събрали и вярвам ще знаете - как да изчистя агнешко шкембе?
Виж целия пост
# 55
Маме  Hug Hug Hug Не се депресирай моля те!  Hug Hug Hug
Като имаш 30 кила отгоре си излишни и ти пречат да живееш нормално така става  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
А воля имам в излишък....Така съм научена...Като се започне нещо да се доведе до край!


А за шкембето.Оф....освен че се киснеше в нещо,ама какво беше....Аз не съм правила  Embarassed
Нека да каже някой по-спец в тая област... Hug Hug Hug
Знам само,че ако е купено,трябва да е изчистено..Смо трябва да го измиеш добре и да го поостържеш.
Виж целия пост
# 56
Аз тази година сефте купувам от магазина, ама още не съм го поглеждала на какво дередже е. Утре ще го видя шкембето,дано не му трябва много миене  Thinking
Виж целия пост
# 57





Рени в каква печка го печеш и какви са тези инфрачервени лъчи?

Печката ми е Горение - с вентилатор - от 3г. - нищо ново.
Рени за първи път чувам за печка с инфрачервени лъчи затова попитах. Simple Smile
Виж целия пост
# 58
Мастърчеее, ти влезе в трета и айде сега на агнешкото ааа?  Whistling
Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ми да.... Joy Joy Joy Joy
Всъщност не съм спирала да пиша в Готварския...Не ми е пречило на режима  Hug Hug Hug Hug

От такива постове се депресирам......Как може да имаш такава воля, как може готварския да не ти влияяе на режима......

Аз сега по същество....Все млади агънца сте се събрали и вярвам ще знаете - как да изчистя агнешко шкембе?



Шкембето се измива добре, даже е добре да се поизкисне поне 1 час във вода.
Два са начините за почистване на шкембе - Шкембето се попарва с вряща вода за 2-3 минути и веднага се остъргва с остър нож откъм вътрешната страна. След това се изчиства и откъм външната страна, като зацапаните места се измиват или се остъргват с нож заедно с ципата.По-лесния начин е като се кисне в разтвор от гасена вар.
Виж целия пост
# 59
Шкембето се измива добре, даже е добре да се поизкисне поне 1 час във вода.
Два са начините за почистване на шкембе - Шкембето се попарва с вряща вода за 2-3 минути и веднага се остъргва с остър нож откъм вътрешната страна. След това се изчиства и откъм външната страна, като зацапаните места се измиват или се остъргват с нож заедно с ципата.По-лесния начин е като се кисне в разтвор от гасена вар.

Благодаря!

Да, този вариант с гасената вар ми го казаха, но нито имам вар, нито пък хората знаеха конкретно как ставало....В крайна сметка без да знам, го попарих и след това много лесно падна мръсотията с ножа. Сега нали агнешко шкембе се прави по обичайния начин с прясно мляко и червен пипер?
Виж целия пост
# 60
Благодарение на вашите съвети днес се амбицирах за първи път в живота си да направя агнешко. Резултатът беше фантастичен, ето го:


Хиляди благодарности на всички  bouquet
Комбинирах две рецепти - намазах го както се написали с червен пипер, черен пипер, сол, джоджен, сложих скилидки чесън в няколко разреза и пекох 2 часа. Отделно задуших 4 връзки зелен лук, сложих ориз, метнах при месцето и пак запекох. Облизахме си пръстите.  chef

Весел празник на всички!
Виж целия пост
# 61
изглежда просто страхотно,невероятно и аз незнам още как  Peace Shocked Praynig
просто нямаше как да се сдържа да не го напиша   chef  bouquet Heart Eyes
Виж целия пост
# 62
О, как вкусно изглежда, помирисвам го
Виж целия пост
# 63
Ето ги и нашите великденски агънца, изпечени в пещ на село.
и

По рецепта на майка ми: пълнежа за агнето е от нарязаните дреболии, ориз, пресен лук, пресен чесън, подправки - сол, черен пипер, магданоз и други по желание.
Виж целия пост
# 64
Здравейте!  Hug

Извинявайте, че вдигам стара тема, но имам нужда от малко помощ.
Разполагам с едно пакетче агнешко (не мога да определя какво е точно, но не е бут със сигурност... месо с кокалчета). Искам да го наготвя с ориз, но никога не съм приготвяла агнешко така.  Месото ми е вече размразено и трябва в най-скоро време да започна работния процес.  Laughing
Много ще съм ви благодарна, ако ми дадете съвет и някоя рецепта.

П.П. Иначе ще ви нападна на Лични, започвам с Блонди.

Хубав и ползотворен ден на всички!!!  Heart Eyes
Виж целия пост
# 65
Много полезно.
Виж целия пост
# 66
Ето една рецепта, която видях преди няколко години по телевизията и която е много сполучлива:
1-1,200 агнешко месо на хапки, 3-4 връзки пресен лук, 1-1,5 връзки пресен чесън, сол, джоджен,черен и червен пипер. Назамазвате тавата с олио и я покривате с лозови листа. Изсипвате месото, объркано с подправките и зелените лук и чесън/ нарязани на по- едро/, поливате с около 1/2 к.ч. олио и о още толкова водичка и запечатвате отгоре с лозови листа. Пече се около 2 часа - отначало покрито с алуминиево фолио, а последния 1/2 час- без него. киселината в лозовия лист придава особена крехкост на месото.
Да Ви е сладко!
Виж целия пост
# 67
  bouquet
Виж целия пост
# 68
platinum много хубава рецепта,ще я пробвам. Simple Smile
Виж целия пост
# 69
Печено агнешко

Продукти:

1,5 - 2 кг. нарязано на 2-3 парчета агнешко - бут и/или плешка;
3-4 скилидки чесън;
30 г. масло;
розмарин;
сол, черен пипер, една идея джоджен.

Приготовлвние:

Месото се измива, подсушава и се правят дълбоки разрези в него. Шпикова се с нарязани по дължина скилидки чесън. Натрива се от двете страни с другите подправки и отгоре се слагат парченца масло. Оставя се да престои в хладилника няколко часа /може да се завие във фолио/.

Парчетата се слагат в голяма тава като се долива малко вода и зехтин на дъното на тавата. Пече се първоначално за 15 мин. в предварително загрята силна фурна на 250ºС. След това фурната се намалява  на 190ºС и месото се пече още 2 часа и половина или докато се опече добре /времето за печене зависи от месото, големината на парчетата и т.н./

През около 15-20 мин. месото се залива със сос от тавата. Когато водата на дъното изври, се добавя по малко предварително завряла гореща вода на дъното на тавата.  

Сервира се разфасовано със задушени картофи със зелени подправки.

Виж целия пост
# 70
Агнешки ребърца някой да е приготвял? Аз обикновено ги правя със спанак, ама на мъжа ми му писна да ги яде по един и същи начин. Може ли някой да сподели рецепта.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия