Как се прави баница но без купени кори?

  • 3 139
  • 10
Някой знае ли как става? newsm78
Виж целия пост
# 1
Пробвай шопската на Блонди, аз само нея съм правила. Или потърси дърпана баница или нещо подобно мисл

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189884.msg8960645#msg8960645
Виж целия пост
# 2
Аз правя теглена.
Продуктите са:
около 600-700г брашно
1 яйце
1 кафена лъжичка сол
5-6 капки оцет
2 чаени лъжички олио
С тези продукти и малко хладка вода се замесва меко тесто. Разделя се на около 5-6 топки(средно големи). С точилка, набрашнена в брашно, разточвам топчетата с дебелина около 1 см. Слагам ги върху някаква кърпа и ги мажа с олио. След около 5-7 минути са готови за теглене. Слагам на масата една покривка ( специална само за баница, защото остават мазни петна). Вземам едното намазнено кръгче, раздърпвам го лекичко с ръце във въздуха и го слагам върху покривката. След това започвам да тегля лекичко в кръг, докато стане тънка кора. Поръсвам с олио и слагам плънка по желание. Навивам на руло и пека.
Не съм правила снимки, но някъде тук из форума май срещах подробно описание със снимки на този вид баница.
Виж целия пост
# 3
Пробвай шопската на Блонди, аз само нея съм правила. Или потърси дърпана баница или нещо подобно мисл

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189884.msg8960645#msg8960645

Абсолютно подкрепям.Шопската на Блонди е лесна и много вкусна.
Виж целия пост
# 4
Ето и моята Дърпана баница. Прави се много лесно Peace
Виж целия пост
# 5
За шопската на Блонди и аз съм я правила !!!  Peace Peace Peace
Виж целия пост
# 6
Здравейте!Преди доста години бях в Правец и ядох  една страхотна баница.Тогава не попитах за рецептата и сега съжалявам много.Това,което си спомням е само,че тази баница баше с домашно точени кори и мисля ,че киселото мляко беше панирано.
Някоя може ли да ми помогне за рецептата на тази страхотна Правешка баница?
Виж целия пост
# 7
Панирано кисело мляко в баница?
Това за първи път го чувам!!!
Моля те , поясни , че се заинтригувах .
Виж целия пост
# 8
И аз нямам понятие.Това за панираното  кисело мляко е по спомени-мои и на тези,с които ядох баницата.
Външно изглеждаше като обикновена баница,но на вкус беше невероятна.Може и да сме били много гладни,но....
Виж целия пост
# 9
Относно баницата в Правешка баница: прави я една жена с точени от нея кори, това знам, иначе технологията е същата като на останалите баници мисля.
А панираното кисело мляко си е нещо отделно, не се слага в баницата. Предлага се като асортимент на заведението.
Виж целия пост
# 10

Още едно предложение за бърза баница -банички



Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия