Сметана

  • 1 189
  • 3
Здравейте, нова съм в този форум и ми е много неприятно, че трябва да започна с въпрос, но... Confused
Та питането ми е следното:
Много моля някой да ми каже как се разбива сметана в домакински комбайн  newsm78 - с каква перка, на каква скорост, че как ли не съм пробвала, все си остава редкаж. Става дума за заквасена сметана.
Благодаря предварително!   chef
Виж целия пост
# 1
Аз разбивам само течната сладкарска сметана,а заквасената я бъркам с лъжица или вилица.То става и да се разбие,но няма да се сгъсти,а само се втечнява и после трябва да се сложи в хладилник,за да се стегне,но само това.Не е като сладкарската сметана,да увеличи обема си след разбиване с миксера.
Виж целия пост
# 2
Fafa , от моя опит заквасената сметана става най-гъста, като я изсипеш в купа, сложиш нужното количество захар, разбъркаш с лъжица няколко пъти, колкото да размесиш захарта, без да разбиваш и оставиш купата в хладилника. За колко време, ще ми е трудно да кажа, половин - един час. Като се извади, захарта се е разтопила и е станал сравнително гъст крем. Или поне аз по-гъст по друг начин не съм получавала. Опитай!  bouquet
Виж целия пост
# 3
Абе, аз преди я разбивах с миксер и ставаше супер гъста и си увеличаваше обема, и всичко както си трябва. Но миксерът се счупи и аз приревах на милото за комбайн, за да мога да му правя тирамису и т. н. Grinning Обаче нещо с този комбайн не мога да се оправям и сега само седи и прашасва. Confused
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия