Нещо вкусно с аспержи

  • 4 550
  • 12
Ако някой знае как се приготвят аспержи ще съм му благодарна да сподели. При нас последните няколко седмици започнаха да продават зелени и бели аспержи. Много ми се иска да сготвя нещо, но за съжаление нямам представа какво и как .  newsm78
Виж целия пост
# 1
Зелените си режа пресни на салатка  Peace
Белите обвивам с бекон и на скарата.

Крем-супата с белите ни ми харесва.  Confused

В нета е пълно с всякакви рецепти за аспержи  Peace
Виж целия пост
# 2
Ризото с аспержи  Peace, много вкусно става

Виж целия пост
# 3
тук ядат белите аспержи сварени във вода с малко сол и захар.
след това сервират с препържено масло или сос Холандез.

ето една рецепта и от мен
аспержи с лимонен сос
Виж целия пост
# 4
Сварени на пара,но да не се преваряват,и заляти със сос от сирене(жълто сирене),или вместо да се варят може на грил тиган,след това и в салата да се добавят е много вкусно.
Правя също Asparagus tart с белите от консерва,тежка храна е ,но е вкусно.
Виж целия пост
# 5
Аз беля долната им част, бланширам за секунди във вряща вода, увивам с прошуто или хамон и на тиган до златисто. Стават мммм Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Виж целия пост
# 6
увивам с прошуто или хамон...

Какво е хамон?  Blush
Виж целия пост
# 7
Благодаря за отговорите!  Hug


и аз не знам  Embarassed
Виж целия пост
# 8
Jamon (хамон) е испанска шунка от бут, еквивалента на италианското прошуто Peace
http://en.wikipedia.org/wiki/Jam%C3%B3n_ib%C3%A9rico
Виж целия пост
# 9
Белите не ги обичам. Зелените са супер, ако докопам пресни само измивам, режа долната жилава част и на салатка с пресен чесън, домати и сирене. Замразени купувам пак зелени само, сварявам на пара или във вряща вода, сервирам със сос Холандез, Беарнез, сос от сирена, настъргано яйце и пармезан или доматен сос. Използвам ги и за гарниране паста с някои от по-горните сосове.
Виж целия пост
# 10
Jamon (хамон) е испанска шунка от бут, еквивалента на италианското прошуто Peace
http://en.wikipedia.org/wiki/Jam%C3%B3n_ib%C3%A9rico

О, да, това го знам, присъства неотменно у нас  Grinning И двамата ми мъже не пропускат ден без него  Laughing
Но не взимаме вече от испанските  Stop - много миришат  Confused
Италианските са превъзходни!!!  Blush
Виж целия пост
# 11
Да, различни са, въпрос на вкус Peace
Виж целия пост
# 12
Зелените стават най-хубави ако се запекат до златисто на тефлонов тиган с малко олио. Слагам сол и лимонов пипер, но може и без него.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия