Пилешка каша

  • 2 525
  • 2
Продукти:
1 пиле
1глава лук
2 моркова
олио
100гмасло
1 кубче пилешки бульон
4-5 лъжици брашно
червен пипер
черен пипер
сол



Сваряваме пилето и го накъсваме на парченца.Нарязваме на ситно лук и моркови и ги слагаме да се запържат в маслото и 3-4с.л олио.Когато са готови прибавяме месото+брашното и кубчето бульон,разтворено в достатъчно вода,така че манджата да не се получи много рядка,а да е кашеста.Бъркаме непрекъснато.Последно добавяме подправките:)
Виж целия пост
# 1
Забравих,че може да се прибавят и 3-4 скилидки чесън Embarassed
Виж целия пост
# 2
Аз я джуркам най-често като запържа предварително гъбки в малко кр.масло, 1-2 скилидки чесън, 1 пълна с.л. брашно и бавно наливам от пилешкият бульон (където е вряло пилето), накрая добавям пилешкото месо, сол, черен пипер. В по-гъст вариянт като го направя го сипвам между листове многолистно тесто. Едни за основа на тавичката, сместа и отгоре покривам с друг лист.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия