Сушени домати

  • 2 494
  • 22
Здравейте,
Рибата е още в морето, но аз ще извадя тигана - бих искал да попитам някой сушил ли е домати на слънце? Черитата подходящи ли са за целта? Някакви тънкости (как се режат, колко се сушат и тн...)?
Благодаря предварително  Hug
Виж целия пост
# 1
Аз съм сушила веднъж Черита - не ги режа,но ако има някое по големичко го режа на две.
Слагала съм в супа и става бомба.
Виж целия пост
# 2
Seltakis,не съм правила,но ето нещо което ми хареса
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/tomato_it
Виж целия пост
# 3
А, тук има и на слънце - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=638.0
Виж целия пост
# 4
Аз съм сушила веднъж Черита - не ги режа,но ако има някое по големичко го режа на две.
Слагала съм в супа и става бомба.
Mоже ли да напишеш точно ,как ги направи?
Виж целия пост
# 5
Pety аз съм сушила на слънце,но не в голямо количество че мухлясват  Rolling Eyes
Суша си колкото за една супичка и така всеки път. Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Pety аз съм сушила на слънце,но не в голямо количество че мухлясват  Rolling Eyes
Суша си колкото за една супичка и така всеки път. Simple Smile
Може да си изсушиш и да ги залееш със зехтин и по желание да сложиш подправки(риган например или мащерка..или босилек).....
Виж целия пост
# 7
Сушила съм черита - срязах ги всичките на половинки, наредих ги в 2 тави със срязаното нагоре и ги сложих в много слаба фурна няколко часа едната тава долу, а другата върху решетката. По средата на сушенето размених местата на тавите. Изсушиха се супер добре. Преди да ги сложа във фурната ги поръсих с чесън на прах и сушен босилек - ухаят разкошно. След това половината си ги прибрах в буркан за супи, а другата половина пак в буркан, но ги залях със зехтин и си ги ползвах за гарниране на някои салати и мезета. Стават невероятни!
Виж целия пост
# 8
Валя,TheNMaster ще пробвам и по двата начина.
Виж целия пост
# 9
не съм сушила ,но
бих пробвала
Благодаря за идеите
Виж целия пост
# 10
Сушила съм черита - срязах ги всичките на половинки, наредих ги в 2 тави със срязаното нагоре и ги сложих в много слаба фурна няколко часа едната тава долу, а другата върху решетката. По средата на сушенето размених местата на тавите. Изсушиха се супер добре. Преди да ги сложа във фурната ги поръсих с чесън на прах и сушен босилек - ухаят разкошно. След това половината си ги прибрах в буркан за супи, а другата половина пак в буркан, но ги залях със зехтин и си ги ползвах за гарниране на някои салати и мезета. Стават невероятни!



А предварително солят ли се?
Виж целия пост
# 11
Сушила съм черита - срязах ги всичките на половинки, наредих ги в 2 тави със срязаното нагоре и ги сложих в много слаба фурна няколко часа едната тава долу, а другата върху решетката. По средата на сушенето размених местата на тавите. Изсушиха се супер добре. Преди да ги сложа във фурната ги поръсих с чесън на прах и сушен босилек - ухаят разкошно. След това половината си ги прибрах в буркан за супи, а другата половина пак в буркан, но ги залях със зехтин и си ги ползвах за гарниране на някои салати и мезета. Стават невероятни!
Звучи супер, а ако се обелят доматите, че не обичам домати с кожи, ще стане ли?
Виж целия пост
# 12
И аз мисля да пробвам тази година. А колко време издържат изсушените домати в буркани?
Виж целия пост
# 13
ако ги залееш със зехтин или олио до 6 месеца

А също така вкусни са и тези домати

Печени домати
Виж целия пост
# 14
ако ги залееш със зехтин или олио до 6 месеца

...

И един въпрос относно затварянето на бурканите - стерилизират ли се?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия