Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как се прави чипс в домашни условия.

  • 26 643
  • 24
Отново имам нужда от вашата помощ. Интересува ме как да направя чипс във фритюрник. Картофите нарязвам на ренде тънко и ги пускам в олиото, но те се кашват и слепват. Навярно има някаква обработка преде това на картофите. Искам да бъдат хрупкави и с добър търговски вид. Става въпрос за заведение където да се предлагат. Благодаря предварително на всички отзовали се.
Виж целия пост
# 1
Аз ги правя по същия начин - нарязвам ги на ренде и ги пържа във фритюрника,но ги пускам едно по едно картофчетата и не се слепват и стават хрупкави.
Виж целия пост
# 2
Значи едно по едно през интервал от няколко секунди ли? А дали преди това ако ги посуша няма да е зле? Ще питам готвачките в кухнята как ги приготвят че не става въобще хубави и стоят меки.
Виж целия пост
# 3
За подсушаването - незнам,но ги пускам едно след друго,не изчаквам много - даже хич.
Сигурно ще се включат и други момичета с други идеи.
Виж целия пост
# 4
Аз ги правя като тези на Блонди - http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=189884.105
За което и благодаря.
Виж целия пост
# 5
Дано се включат и други . Искам да изглеждат така
Виж целия пост
# 6
мани рендето, взимаш уреда за белене на зеленчуци, и белиш картофа до последно. за да не залепнат, може да ги оставиш за известно време в студена вода(4-5часа, и да се сменя водата през час)и преди да пържeш във фритюрника требе да ги изсушиш с салфетка.

или

в тавата и във фурната (предварително затоплена на 200C / недей забравя да постлееш и хартията за печене)
Виж целия пост
# 7
За нищо на света  Crossing Arms
Виж целия пост
# 8
аз съм правила доста отдавна.но мисля че предварително се посоляваха.
Виж целия пост
# 9
аз съм правила доста отдавна.но мисля че предварително се посоляваха.

Има ли значение това дали преди или след пържене да се посолят картофите?
Виж целия пост
# 10
Домашен чипс правя изключително рядко, но става почти като купешки.
Не ползвам ренде, а картофобелачката.
Изкисвам картофите после подсушавам .
Слагам в загрято леко подсолено олио по малко количество картофи, за да не се натрупва влага.
Пържа БЕЗ капак.
След изваждане разстилам върху хартия да се отцедят и да се изпари остатъчната влага и посолявам по избор със сол, пикантина, чесън на прах или прах от манатарки и т.н.
Виж целия пост
# 11
Аз също с картофобелачката , подсушени и в горещо олио без капак , на хартия .
Но трябва да се ядат веднага .Иначе пак омекват.
Явно ги обработват с нещо
Виж целия пост
# 12

Но трябва да се ядат веднага .Иначе пак омекват.
 
При мен не омекват а напротив Mr. Green
Виж целия пост
# 13
с картофобелачката, измивам и подсушавам с кърпа, пържа във фритюрника на отворен капак, пускам едно по едно. Изваждам на домакинска хартия, за да се отцедат от мазнината.
Виж целия пост
# 14
аз съм правила доста отдавна.но мисля че предварително се посоляваха.

Има ли значение това дали преди или след пържене да се посолят картофите?

Ами незнам дали има значение,като постоят обаче омекват.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1