Кьополу

  • 1 529
  • 10
Можете ли да ми кажете как се прави кьополу за консервиране

Мерси много
Miles
Виж целия пост
# 1
Можете ли да ми кажете как се прави кьополу за консервиране

Мерси много
Miles

Ето моята рецепта - мнооого е вкусна:
Изпичаш цели патладжани небелени, като изстинат ги обелваш /ако си ги задушила под капак след изпичането става супер лесно/ и ги оставяш да се отцедят от черната вода. Отделно печеш червени чушки и тях ги обелваш - на мен пропорцията ми е 2 капии на средно голям патладжан. Обелваш и няколко глави чесън, измиваш 1-2 връзки магданоз.
В буркана редиш патладжан + 2 капии + 2-3 скилидки чесън + нарязян на не много ситно магданоз + 1/2 ч.л. сол /гледай да не прекалиш, после можеш да си доосолиш, но обратният вариант е труден!/. Затваряш бурканите и вариш 50-60 мин.след завиране на водата.
Ако не обичаш с капия, може и без, вкъщи така го ядем.

Аз не смилам нищо, всичко цяло в буркана, а след отварянето пасирам - запазва се невероятно свежо, все едно е прясно. Ако решиш да го мелиш предварително вкусът и цветът на къопоолуто се променят от варенето.
След пасирането смесваш с малко майонеза, пресен магданоз ако има и сервираш /аз слагам и оцет/
Някои слагат и орехи, ние не обичаме.


Виж целия пост
# 2
Аз слагам в буркана и един среден домат , а чесъна след като го отворя .
Виж целия пост
# 3
а не става ли много воднисто с домата?
а за чесъна си права, може и да не се слага, а след това задължително!
Виж целия пост
# 4
Изпичам патладжаните и след като им отцедя чернилката, ги обелвам и  натъпквам цели  в буркани. Не слагам сол, понякога добавям по една изпечена ЗЕЛЕНА ПИПЕРКА на буркан. Стерилизирам 1 час. През  зимата са съвсем свежи. Тогава вече им добавям чесън и т.н.
Виж целия пост
# 5
Да кажа мама как прави кьопоолу, ама да знаеш, че е голяма играчка! Изпечените и обелени чушки и патладжани се смилат, прибавят се и смлени домати (може и моркови). Всичко това се слага на котлона, прибавя му се олио и се вари. Трябва непрекъснато да се бърка, защото бързо загаря и се захваща за дъното на съда, да не говорим като заври как пльока и пръска по всички посоки. Като се сгъсти е готово, след което се слага в бурканчета и се заваряват. Голяма хамалогия е, но резултатът си заслужава!!!! Вече като се отвори бурканчето, може да се прибави счукан чесън и майонеза- става божествено! Иначе често правим кьопоолу, което е за непосредствена консумация- печените чушки и патладжани се наситняват (или счукват), прибавят се ситно нарязани домати, сол, счукан чесън и готово!
Виж целия пост
# 6
А аз не пасирам продуктите за кьопоолуто, режа на ситно, така не се разтича Naughty
Виж целия пост
# 7
Аз слагам в буркана и един среден домат , а чесъна след като го отворя .

Рецептата на beaby ми звучи супер и ще я пробвам, но обичам и домат в кьополуто, къде го слагаш в буркана- най-отгоре или?

А и да питам- нещата в буркана тъпчат ли се, слага ли се олио?
Виж целия пост
# 8
Ако си го правите за консумация в близките дни може да прибавите и смлени орехи.  bouquet .Аз лично го предпочитам с много магданоз
Виж целия пост
# 9
Едно   bouquet на Ерика, за това, че каза за патладжаните в микровълновата !
Много бързо става  Hug Grinning
Виж целия пост
# 10
няма значение къде в буркана е домата - уплътнявам как падне. Не става воднисто - и без това после се поизцежда малко
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия