Каква застройка за супи правите?

  • 32 770
  • 58
  Искам да попитам каква застройка за супи правите?Аз лично много харесвам застройката с яйце,НО...Тъй като имам малко дете и не ми се иска да правя застройка със сорово яйце,се мъча да направя варена застройка,но винаги ми се пресича яйцето.А нали в обществените заведени е задължително с такава застройка да се готвят супите,а защо тогава не се пресичат яйцата? newsm78
  Надявам се да ми помогнете! Praynig
Виж целия пост
# 1
Здравей,аз отскоро усвоих варената застройка.Оказа се,че е много лесна.И така,за една голяма тенджера супа използвам 1 яйце,1 чаша и половина кисело мляко и 2с.л. брашно.
    В тенджерка с тел разбъркваш жълтъка с брашното и млякото.Задължително бъркай с такава бъркалка,веднага става гладко.Прибави от горещия бульон към 3 черпака,като бъркаш.Слагаш застройката на котлона да заври ,при постоянно бъркане.Щом заври , я прибавяш леко към супата.Слагаш вече застроената супа на котлона да заври отново и е готова.Много е лесна,ще видиш.Преди да  я усвоя ,сипвах течна сметана в готовата супа,става хубаво,но варената си е класика  chef
Виж целия пост
# 2
beniii благодаря ти!  bouquet Само да те питам за сметаната,течна аз познавам само сладка,не се ли променя вкуса на супата?Или може би има и друга сметана която не е сладка,но течна? newsm78
Виж целия пост
# 3
Има сладкарска и готварска течна на Хопла.На кутията са нарисувани спагети и има от половин и от литър. Peace
Виж целия пост
# 4
 Да се запиша и аз при застройките.Искам да попитам beniii как я прави застройката със сметаната?
  Моята свекърва ме научи на една застройка,но е по скоро запържване на супата.Запържвам малко брашно е олио и постепено прибавям от бульона на супата и бъркам енетгично.Оставям няколко минути да поври и изсипвам сместа обратно в супата като бъркам постояно.Оставям супата за си поври около 5- 10мин и свалям от огъня. И това е всичко. Peace
Виж целия пост
# 5
Рядко правя застройка на супи, да не кажа хич. Доливам само прясно мляко в края или напоследък пускам по 2-3 триъгълничета топено сирене, става супа със страхотен вкус, грешка няма.
Виж целия пост
# 6
Маме Веси,когато супата е готова,изчаквам малко да изстине и наливам сметаната направо от кутията,на око.Това е,така застройват французите WinkСтава финна супа,но аз лично вече предпочитам варената застройка.  chef
Виж целия пост
# 7
Последните супи,които правих,бяха с варена застройка,много я харесвам,а и супите стават много вкусни.
Но я правя така-едно яйце+брашно(зависи от количеството супа)+кисело мляко(на око).Това разбърквам добре и слагам на средно силен котлон,бъркам постоянно,докато се сгъсти,става бързо и веднага прибавям към вече готовата супа.
Виж целия пост
# 8
Аз понеже съм на вълна готвене днес, реших на хвърля едно око тук.   Crazy
Супа без застройка не обичам. А застройката, което аз правя много си ми харесва!  Blush
Разбърквам едно яйце + кисело мляко около 1 кафена чаша. След това слагам по малко от бульона на супата и бъркам. Така докато се изравнят температурите на застройката и супата. Махам тенджерата от кутлона, сипвам и бъркам. После връщам за още 2-3 мин. Понякога не ми се получава и се пресича обаче.  Mr. Green

И всъщност, така както го правя аз ... застройка със сурово яйце ли се води или варена застройка? Thinking
Виж целия пост
# 9
Застройката съм я заменила със готварска сметана.
И супите стават много вкусни с нея.
Виж целия пост
# 10

И всъщност, така както го правя аз ... застройка със сурово яйце ли се води или варена застройка? Thinking

Със сурово яйце.При варената,сместа първо се сварява отделно,докато се сгъсти,след което се прибавя към супата.
Виж целия пост
# 11

Супа без застройка не обичам. А застройката, което аз правя много си ми харесва!  Blush
Разбърквам едно яйце + кисело мляко около 1 кафена чаша. След това слагам по малко от бульона на супата и бъркам. Така докато се изравнят температурите на застройката и супата. Махам тенджерата от котлона, сипвам и бъркам. После връщам за още 2-3 мин.

и аз така! Правя застройката по абсолютно същия начин, само, че не с цяло яйце, а само с жълтъка.  Peace
Виж целия пост
# 12
 И аз я правя почти като beniii - 1с.л. брашно, половин кофичка кисело мляко и 1 жълтък (не цяло яйце). Бъркам всичко това и варя. После добавям по малко от супата и вече разредената смес изливам в тенджерата. Никога не ми се е пресичало. Peace
Виж целия пост
# 13
Ще взема да пробвам варената застройка днес  Grinning
Сега като се замисля, последния път като правих пилешка супа махнах белтъка и пак се пресече. Това иди-дойди. Ама сядаме да хапваме ... и усещам, че ми липсва нещо - а то какво било - забравила съм да сложа фиде!  Mr. Green

А за супата топчета - сложих цяло яйце и всичко си беше ОК. Странна работа ...  Whistling
Виж целия пост
# 14
Маме Веси,когато супата е готова,изчаквам малко да изстине и наливам сметаната направо от кутията,на око.Това е,така застройват французите WinkСтафа финна супа,но аз лично вече предпочитам варената застройка.  chef
Благодаря за инфото!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия