Как да желирам кисело мляко?

  • 853
  • 7
Днес съм много вихрена с новите теми Laughing Как да желирам кисело мляко, като на желатина пише да се добави към горещ захарен сироп (нали първо се разтваря в малко студена вода, а после се добава към горещия сироп)? Thinking То и захар не слагам, ами захарин, ама да сгорещя киселото мляко ли?! newsm78
Виж целия пост
# 1
Не Grinning слагаш го в млякото , леко охладен желатина.
Значи първо го разтапяш на водна баня и после го слагаш в млякото.

В рецептата за желираната торта е обяснено много хубаво, ако искаш я потърси.
Виж целия пост
# 2
Янтричка, тукашните желатини се разстварят във вряла вода. (как ни глезят да не си играем на водна баня). Може би твоят е такъв  newsm78
Но в млякото в никакъв случай горещ. Веднага ще го пресече и нищо няма да се получи
Виж целия пост
# 3
След като накиснеш желатина в малко вода и го загрееш до 60 градуса можеш спокойно да го изсипеш в киселото мляко. Нищо не му става на млякото.
Виж целия пост
# 4
Наскоро правих един сладкиш с желирано кисело мляко. Ето какво научих след определено количество съсипани продукти:

1. млякото трябва да е със стайна температура;
2. не желатинът се изсипва в млякото, а обратно - млякото в желатина (леко охладен). Така се избягва стягането на сополи.
Виж целия пост
# 5
Къъъсно видях дами, че сте отговорили Simple Smile съсипах една кофичка кисело мляко Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Нищо, следващата ще я улучиш Wink
Аз го оставям да се охлади доста и преди да почне да се стяга го добавям към млякото или друг продукт. Все пак обаче трябва да се спазва пропорцията, оказана на опаковката.
Honda сигурно говориш за желатина на листове, а?? Ех, лесно ви е на запад Wink
Виж целия пост
# 7
....
Honda сигурно говориш за желатина на листове, а?? Ех, лесно ви е на запад Wink
Ахъм - вярно, че си е глезотийка Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия