Пюре от картофи - как?

  • 25 195
  • 17
Момичета, как приготвяте пюрето от картофи? Започвам да захранвам бебчето ми (на крехката възраст 4 месеца) и съм малко объркана - лекарката ми каза да сложа малко сол, а в една книга четох, че не трябва да се слага сол, а захар. Вие как правите? Благодаря ви предварително.
Виж целия пост
# 1
Аз го правя така:измивам,обелвам и нарязвам два-три картофа,слагам ги с малко вода в микровълновата,за 10-15 мин на макс. и после пасирам.Не съм добавяла сол или захар.След някой друг ден прибавих и морковче.Дано съм била полезна. Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Аз го правех както казва marianna, като накрая добавях и адап. мляко
Виж целия пост
# 3
Аз съм пробвала в микровелето, но се получаваше коричка. Варях си ги на печката(стават за същото време) - пасирвам ги, добавям много малко краве масло и адаптирано мляко. Бяха ми казали да слагам захар, но после прочетох тук, че не се слагат никакви подправки и го давах натурално.
Виж целия пост
# 4
Baby, а кравето масло още отначало ли се дава? И на мен ще ми предстои захранване, та затова и аз се интересувам.
Виж целия пост
# 5
А,да,забравих ,да кажа за маслото и адаптираното мляко,но другите мами са го направили Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Аз слагам масло от началото, съвсем малко после малко повече. Слагам сварен картоф, с малко от водичката, в която е врял, и печена чушка + маслото. Пасирам добре и после добавям и млякото (адаптирано 60 мл.) и пак пасирам , докато стане на хубаво пюре.
Виж целия пост
# 7
 Определено слагам и малко захар, по вкусно е. Така и така мненията са различни, а аз си имам опит с първото дете.
    Адаптирано мляко  -  също .  Малката не беше особено възхитена, пюрето ставаше на гранулки и реших да опитам с готово на "Ганчев". Ами, изяде ми ушите. Пюренцето е "картофи с морков"/ Добавям малко адаптирано, че е гъсто и мъъничко захар./ захарта може да я пропуснеш, щом си решила така:-)/

      Сега редувам домашно пюре с готово. Домашното го недолюбва.
      Започнахме на вашата възраст.
     
Виж целия пост
# 8
Опитай бебенце дали ще го иска без захар и сол, ако не го иска-тогава щипчица захар и щипчица сол. И още нещо- свари го с повече вода и преди да пасираш отлей в друго съдче част от нея, пасирай и ако стои на бучици добави маалко от водичката и така добавяй докато стане гладко. Ако пък ти се вижда рядко-първите пъти трудно се улучва-остави го малко да изстине и само ще се сгъсти. Като посвикне може да добавяш морков, чушка и каквото педиатърът разреши. Леле, колко обичах да готвя бебешки пюрета...
Виж целия пост
# 9
Сол, захар, масло...... Тук ще намериш мнения и "за" и "против" тези съставки Grinning
Аз слагах-така ми каза педиатърката, така правех. По кристалче-две, масло-колкото грахче.
По-важното, което искам да кажа, е, че пюрето трябва да бъде млечно-картофено. Т.е. след като свариш картофите ги пасирай не с водата, в която са варени, а с топло адаптирано мляко или кърма (ако ти се намира Wink). В началото консистенция трябва да бъде като на гъста боза, а по-нататък ще го правиш по-гъстичко.
Виж целия пост
# 10
Аз не слагам захар - смятам, че трябва да се формират различни вкусове у бебето. Обяда трябва да си е солен (като идея, естествено) а десерта или плодовата закуска да е сладка.
Мисля, че затова зеленчуковите пюрета на Ганчев са толкова блудкави и еднакви (поне за мен, добре че Боби не мисли така), понеже им слагат сол и захар.
Виж целия пост
# 11
Baby, а кравето масло още отначало ли се дава? И на мен ще ми предстои захранване, та затова и аз се интересувам.

Аз захраних с картофено пюре 2-3 дена преди да направи 4 месеца. От първото пюре слагах масло.
Виж целия пост
# 12
Аз не слагам захар - смятам, че трябва да се формират различни вкусове у бебето. Обяда трябва да си е солен (като идея, естествено) а десерта или плодовата закуска да е сладка.
Мисля, че затова зеленчуковите пюрета на Ганчев са толкова блудкави и еднакви (поне за мен, добре че Боби не мисли така), понеже им слагат сол и захар.

   Пет пъти прочетох етикета на пюретата на Ганчев/ понеже ги давам/ Няма захар и сол.
Верно са блудкави , но ги хапва с малко мляко и захар. Слава богу, с голям апетит.
   Съвсем права си за формирането на вкусове, аз ще започна със соленкото със попарката.
   За сега се радвам, че поне яде пюрета.... Представям си на какво ще ме направи,  като помня първото си домашно картофено пюренце...Адски вкусничко / за моя вкус, де/  , тя ме оплююююю:-))
   Нацелувайте дечицата и успешно нахранване:-))
Виж целия пост
# 13
Аз захраних със зеленчуково пюре на вашата възраст. Варих зеленчуците на пара (ползва се специална решетка, която може да намериш на всеки пазар и струва 8-10лв.) с надеждата да запазя витамините в тях. Разреждам с топло адаптирано мляко и пасирам до желана гъстота. В началото консистенцията беше като гъста боза. Никаква захар или сол. При варенето на пара естествените захари се запазват и вкуса изобщо не е блудкав (лично мнение Wink). До сене съм слагала краве масло, а зехтин. Четох, че за деца предразположени към алергии е добре да се избягва кравето масло до 1г. възраст. Дано да съм ти полезна Heart Eyes
Виж целия пост
# 14
Аз го правех както казва marianna, като накрая добавях и адап. мляко


 newsm10 newsm10 newsm10
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия