Как се запазва грозде дълго време?

  • 3 433
  • 7

Как се запазва грозде на цели гроздове по-дълго време?

Баща ми за първа година е отгледал грозде, казва че е много хубаво и много се гордee с него. Иска да го запази за Коледа, когато се прибираме и двете със сестра ми от  чужбина.
Има ли нqкакъв начин да го съхрани толкова време?

Благoдаря на всички отговорили !
Виж целия пост
# 1
Майка ми го запазва като почиства от всяка чепка наранените зърна и след това го закачат на едни дълги пръчки, отдалечени   гроздовете един от друг. Виси във въздуха,но е желателно да е на хладно и не чак толкова осветено място.За тази цел имат тавански етаж и е идеално място за такива неща.
Виж целия пост
# 2
Точно по този начин съхраняваше и дядо ми цяла зима гроздето. Помещението трябва да е хладно (обикновенно беше неотоплявана стая) и по важното е да се опират зърната едно в друго. Аз също съм съхранявала на тавана така грозде, но не всички видове стават за целта. а и малко се сбръчкват зърната, но пък стават по сладки.
Виж целия пост
# 3
Не ми се е налагало да съхранявам грозде, но съм чувала, че може дръжките на чепките да се забодат в глава захарно  цвекло. Грозденцето вероятно си смуква по малко за свежест smile3541
Виж целия пост
# 4
Не ми се е налагало да съхранявам грозде, но съм чувала, че може дръжките на чепките да се забодат в глава захарно  цвекло. Грозденцето вероятно си смуква по малко за свежест smile3541

А как се съхранява грозде, което е купено от магазин?  Тук се продава в големи количества и ние не можем да го изядем; така си стои в хладилника и накрая хвърляме поне половината. Някакви идеи?
Виж целия пост
# 5
Цитат
А как се съхранява грозде, което е купено от магазин?  Тук се продава в големи количества и ние не можем да го изядем; така си стои в хладилника и накрая хвърляме поне половината. Някакви идеи?
Цитат
Такова грозде съм запазвала като го разпръсна на един ред върху хартия.
Виж целия пост
# 6
Ето как моята баба го съхранява: Значи преди да се обере лозето си избираш кои чепки ти харесват и те се отрязват заедно с пръчката, като тя трябва да стърчи достатъчно и от двете страни. От всеки край бучваш суров картоф и окачаш на хладно. Винаги имаме за Коледа домашно грозде.
Виж целия пост
# 7
От майка ми съм виждала да забучват по едно по-голямо зърно грозде на края на чепката.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия