Спечелих една от трите награди в конкурса на сп.Меню, за оригинална лятна рецепта (не, че рецептата е от най-летните).
Наградата е безплатен годишен абонамент на сп.Меню.
Ето, наградените рецепти:
http://www.marti-online.com/recipe/
Рецептата е за пиле с майонеза. Незнам, защо рецептата не е публикувана цялата.
Ето я в оригинал:
Пиле с майонеза
пилешко месо - 500гр.
гъби - 200-300гр.
стар лук - 4 големи глави
1 кутийка майонеза
кашкавал - 200гр.
В йенска тенджера, се нарязва пилешко месо на едри кубчета, следващия ред се слагат едро нарязани гъби (да покрят месото) и най от горе едро нарязан стар лук на колелца ( до ръба на тенджерата). Всичко това се залива с 1 кутийка майонеза.
Захлупва се капака и се пече в фурна.
Без никаква мазнина, сол, подправки или вода!!!
Когато пил. месо е готово, вади се от фурната, настъргва се от горе кашкавал, връща се в фурната (без капака на тендерата) и се оставя да се запече кашкавала (до златиста коричка).
Време за печене около 1ч. и 30 мин.
П.П. Радвам се, че спечелих, а на мен рядко ми се случва.
Успех на екипа и списанието!