Пържени картофи

  • 21 938
  • 18
Ако някоя мама знае тайната за приготвяне на вкусни пържени картофи, моля да я сподели. Аз не мога да ги издокарам. Embarassed
Виж целия пост
# 1
Нарязани еднаква големина, за да се изпържат по едно и също време.
Пържат се в тенджера с малко дъно, но с повече мазнина - поне 3 пръста.
Слагат се след като олиото е добре нагорещено и добре се разбъркват веднага. След това повече не се бъркат, само веднъж след като вече са станали малко по съсухрени.
Важен е сорта. Накои сортове са си просто вкусни.  Wink
Виж целия пост
# 2
Нарязани еднаква големина, за да се изпържат по едно и също време.
Пържат се в тенджера с малко дъно, но с повече мазнина - поне 3 пръста.
Слагат се след като олиото е добре нагорещено и добре се разбъркват веднага. След това повече не се бъркат, само веднъж след като вече са станали малко по съсухрени.
Важен е сорта. Накои сортове са си просто вкусни.  Wink
Към това обяснение само ще добавя на майка ми един трик: картофите след като се полуизпържат се изваждат и след 5 минути се връщат в мазнината до зачервяване.  Това е по-пипкаво действие ,но резултата си заслужава! Wink
Виж целия пост
# 3
Аз откакто ги правя във фритюрник,май са доста по-успешни.Това е. Hug
Виж целия пост
# 4
А аз като ги сложа в по-дълбок тиган ги захлупвам с капак за 5 мин., така хем се задушават, хем стават с хрупкава коричка.
Виж целия пост
# 5
Аз слагам в мазнината сол, не пръска и стават страшно вкусни. Стават различни в зависимост и от тигана, дали е тефлонов или метален. Аз предпочитам тефлона, защото не залепват и остават златисти Wink.
Виж целия пост
# 6
Ако искаш да са по-хрупкави, ги режеш на по-тънки парченца и предварително ги овалваш в малко сол и брашно.
Виж целия пост
# 7
Аз някой път ги правя с чесън.
Значи  изпържа картофите и докато са още топли ги слагам в тенджера с капак.Пресовам чесън и го прибавям вътре при топлите картофи и разбърквам.Оставъм ги малко да се задушат и стават СУПЕР. smile3508
Виж целия пост
# 8
Аз някой път ги правя с чесън.
Значи  изпържа картофите и докато са още топли ги слагам в тенджера с капак.Пресовам чесън и го прибавям вътре при топлите картофи и разбърквам.Оставъм ги малко да се задушат и стават СУПЕР. smile3508

Да и аз понякога ги правя с чесън, но на сос- разбивам кисело мляко и слагам две-три скалидки чесън. С тази смес заливам картофките, но да не са много горещи, че соса се втечнява. Странно звучи, но е изненадващо вкусно.
Виж целия пост
# 9
Ще ме прощавате за супер тъпия въпрос, но аз така и не успях да се науча да ги режа като хората.  Embarassed Някой ако може да ми обясни как точно го прави, ще бъда много много благодарна.
Виж целия пост
# 10
Ще ме прощавате за супер тъпия въпрос, но аз така и не успях да се науча да ги режа като хората.  Embarassed Някой ако може да ми обясни как точно го прави, ще бъда много много благодарна.

Обеления картоф го разрязваш надълго на две части, взимаш едната част и я слагаш със средата надолу в/у дъска, после я режеш на ивици с дебелина около половин сантиметър. После другата част и така...

Дали разбра нещо от смотаното ми обяснение, много съм зле... Crazy
Виж целия пост
# 11
Аз мойте ги режа първо на филийки, после всяка филийка на ивички и стават горе-долу еднакви.
Но по често използвам бланширани картофи, по са ми вкусни  Wink
Виж целия пост
# 12
Аз мойте ги режа първо на филийки, после всяка филийка на ивички и стават горе-долу еднакви

и аз така ги режа.
Виж целия пост
# 13
Аз някой път ги правя с чесън.
Значи  изпържа картофите и докато са още топли ги слагам в тенджера с капак.Пресовам чесън и го прибавям вътре при топлите картофи и разбърквам.Оставъм ги малко да се задушат и стават СУПЕР. smile3508

Аз също ги задушавам с чесън, но по следния начин:
След като ги нарежа, ги овалвам в подправки: лют червен пипер и готова смес-подправка за картофи. Така ги пържа във фритюрник и след като ги изкарам от там, ги изсипвам  в иенска тенджера като отдолу и между пластовете слагам сол и счукан чесън. Така ги захлюпвам и леко се задушават с чесъна. Стават като картофи по селски. Съпругът ми много ги хареса в този вариант.
Виж целия пост
# 14
Ейй.. аз пък бланшираните как не ги понасям  Confused
И много ме е яд, че в повечето заведения пържат такива, за по-лесно. А малкото, които пържат прясно нарязани, ги препържват. Навън да съм яла 5 пъти най-много наистина хубави пържени картофки... Тия бланширани и с кофти мазнина как ме подуват  Sick

Иначе вкъщи сме с фритюрник от много години и съм забравила номера за тиган...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия