Плодови желета

  • 657
  • 4
Изкушавам се да споделя с вас на какви занимания съм се отдала в последно време  chef Какъвто плод ми попадне и не можем да изконсумираме в прясно състояние, го правя на желе. Освен че технологията е непретенциозна, могат да се смесват плодовете и да се получи букет от аромати.
Та значи така: нарязвам плодовете на парченца и в тенджерата, в която ще се варят, наливам вода да ги покрие. Сварявам ги. След това ги прецеждам в един тензух. Меря течността и на всеки литър слагам по 800 грама захар. Сварявам желето до готовност и малко преди да го сваля от котлона му добавям за горната пропорция 1 чаена лъжичка лимонтозу. Наливам желето още докато е горещо в бурканчета, защото много бързо се стяга.
Това е smile3521 Ако ви хареса идеята, приятно занимание newsm10
Виж целия пост
# 1
Ама слагаш ли има желатин, нещо друго освен захар и лимонтозу?
Виж целия пост
# 2
Сори Embarassed чак сега видях въпроса. Желатин не се слага и въпреки това още топло започва да се желира, затова препоръчвам да се действа бързо с насипването, е не за отрицателно време разбира се Hug
Виж целия пост
# 3
А какво се случва със сварения плод, който си извадила от течността?
Виж целия пост
# 4
А какво се случва със сварения плод, който си извадила от течността?
Не го ползвам за нищо, пък и не мисля, че ще има защо  chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия