СТУДЕН ПОРЦЕЛАН В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ

  • 78 848
  • 447


Да се надяваме че съм уцелила правилното място на новата тема!
Хайде сега да Ви видя. Кой какво знае по темата?


Ето няколко клипчета, които Тандури пусна преди 2 дни.

Miranda El Mundo
Виж целия пост
# 1
Ми аз нищо не знам, затова първа тука да се уча  Grinning
Виж целия пост
# 2
Е, без мен закъде!  bouquet
Виж целия пост
# 3
Леле какви сте пъргави .... аз докато се ослушвам ще изтърва темата...

Копирам написаното вече

Студен порцелан

Съставки:

1 чаша бяло канцеларско лепило (не ластично, а течно дето се мие с вода - ученическо или крафт лепило го водят)
1 чаша нишесте
1 с л бебшко олио
1 с л лимонов сок

Приготовление:
1. Смесете съставките в тенджерка (някоя по-стара защото няма да се изчисти лесно след това)
2. Вари се при непрекъснато бъркане на слаб огън около 10 минути (или докато тестото започне да се отделя от стените на тенджерката)
3. Махнете от огъня и изчакайте да истине леко така че да може да се пипа с ръце.
4. Омесете още топло до гладко тесто.
5. Съхранявайте в хладилника в добре затворен найлонов плик.
6. Оцветява се с акрилни или маслени бои (на други места четох водни бои и такива ползвах - моите са в тубички нямам идея на какво са аналог в бг може би темперните бои). Бяла боя се слага за да се получи истински порцеланов цвят.  

От моя опит само да споделя че какъвто и цвят да го оцветявате хубаво е да  сложите и бяло за да се получи по-плътен цвят (за черно не знам как ще стои, но за другите цветове си добавяйте бяло иначе седи прозрачно като седеф, но без гланца).
Като разточвате може да намажете дъската с крем за ръце - много мъничко и пудрите с нишесте за да се отлепва лесно.

От тези съставки се получава около 300 грама тесто.

ВНИМАНИЕ - СТУДЕНИЯ ПОРЦЕЛАН НЕ СЕ ЯДЕ!!! но е много по-траен и нечуплив спрямо захарните теста.
  
 
 
Виж целия пост
# 4
И аз идвааам
Виж целия пост
# 5
идеална тема, това тесто ще е перфектно за сватбени торти , където младоженците могат да си запазят за спомен фигурките
но не е за детски торти
даваите, и аз ще чета и ще се уча   bouquet
Виж целия пост
# 6
Е, Вие хубаво идвате, ама носете по нещо, де! Клипче, линкче.... Що така с празни ръце??? Я виж Шемет - донесе рецепта...   Joy

Мисля да обновявам първия пост и да събирам информацията в него.
КОЙ ЩЕ ПРЕВЕДЕ ТОВА?
РЕЦЕПТА
И ТОВА
И ТОВА
И ТОВА
И ТОВА
Виж целия пост
# 7
Van444e, пусни някоя на английски за разнообразие  Wink Да има с какво да се включа  Mr. Green
Виж целия пост
# 8
Айде, Руми! Ти си:
РЕЦЕПТА НА АНГЛИЙСКИ
Виж целия пост
# 9
И тук няма да се размине без мен.Аз честно да си кажа само от такива книжки гледам,когато трябва нещо да моделирам /а дали се получава си е отделен въпрос/.
Иначе темата е страхотна.
Ванче,пробвала ли си солено тесто?
Виж целия пост
# 10
запис да не ви изпусна, за първи път чувам за такова нещо, а защо се нарича порцелан newsm78
Виж целия пост
# 11
  bouquet
Виж целия пост
# 12
Добър ден и от мен!"Обичайните заподозрени"...имаше такъв филм навремето,всички ще са И тукТова ще ми е другата любима тема и се очертава да е всеобща мания Mr. GreenПускам сайт със сватбени торти.Цветята са от студен порцелан Wink
http://www.jennifermcleancakes.com/cakes/new/new.html

тук как се прави цвете
http://www.artsandcraftsblog.com/cold-porcelain/learn-how-to-mak … ith-cold-pocelain

Виж целия пост
# 13
Хайде да се отчета с малко книжки:
http://picasaweb.google.com/janeisnardo
http://picasaweb.google.com/geraldinarevisdetortas?showall=true#100  -тази май е само за торти
http://picasaweb.google.com/Bohus73  -а този е любимият ми албум  /май трябваше да го пусна в тортената тема,вижте му тортите на човека/
Виж целия пост
# 14
Хммм, чудя се дали съм за тука, ама гледам все познати сладури сте се сбрали  Mr. Green  Ще ви меткам по едно очо, пък може и да се възпламеня нЕкой ден и аз да пробвам що е туй студен порцелан и има ли почва у нас? ...  Joy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия