Как да приготвя задушени зеленчуци?

  • 96 134
  • 13
Здравейте, момичета!!
Признавам си,че не мога да готвя и само ви чета.Но тъй като много обичам задушени зеленчуци и ми писна да ги ям все по ресторанти, сега реших да се пробвам да ги направя сама.Нужна ми е обаче вашата помощ  Praynig    Имам пресни моркови,зелен боб,грах и карфиол.Въпросът е какво да ги правя? Да ги сложа в тенджера да се сварят първо или в тиган с капак и водичка да задушавам и после с масло?Как става процедурата? Знам,че е лесно и леко глупаво,но винаги има първи път,нали?! Помагайте! Hug
Виж целия пост
# 1
Аз задушени зеленчуци правя така:
Варя ги на водна пара.Имам решетка, която става за всякакви теннджери.Съдът трябва да е хубаво захлюпен.
Зеленчуците трябва да ги слагаш последователно.От тези които имаш грахът, морковът и зеления боб ги сложи първи, защото те имат нужда от пове4е варене, а карфиолът по-малко иначе ще се разпадне.На него му трябват около 5 мин.Аз ги варя и после подправям с подправки по мой вкус и масло.Докато са в тенджерата може да сложиш малко сол да си поемат.
Надявам се, че съм ти била полезна. Grinning
Виж целия пост
# 2
Аз ги задушавам с малко масълце в дълбок тиган до пълното им омекване.
Наистина трябва да ги слагаш последователно, иначе едните ще ти хрупат, а другите ще се разпаднат. Ако обаче са от готовите бланширани, няма да имаш такъв проблем (аз поне не съм имала). Добавяш сол задължително.
А ако искаш нещо по-различно, може да сложиш сметана за готвене, става невероятно вкусно.
С настърган кашкавал също са вкусни!
Виж целия пост
# 3
Благодаря ви,милички! Захващам се за работа
Виж целия пост
# 4
Скъпи момичета,които  се отзовахте със съвет,наистина много ми помогнахте.Зеленчуците станаха невероятно вкусни,капнах им и малко соев сос.Благодаря ви, от сърце!
Виж целия пост
# 5
Посолявам, капвам малко зехтин и слагам в йена с капак.Без никаква вода! После бухам в микровълновата за 6-7 мин.( зависи от количеството).
Виж целия пост
# 6
Ето тези с всички добавки към тях са невероятно вкусни Peace
Виж целия пост
# 7
Ето тези с всички добавки към тях са невероятно вкусни Peace
Извинявам се, но какво точно е маслинен винегрет?
Предварително благодаря!
Виж целия пост
# 8
Сипвам на дъното зехтин, да се покрие дъното, натрошавам 1 или 2 кубчета зеленчуков бульон и доливам малко вода. Като се загрее слагам зеленчуците. Задушавам с разбъркване до леко омекване, слагам черен пипер и копър. Махам от огъня и добавям 1 или 2 пресовани скилидки чесън.
Правя основно броколи, карфиол и моркови.  Peace

Виж целия пост
# 9
Блонди, ако има такива зеленчуци не бих вкусила пържоли!

Аз купувам от смесите на Била /  clever/  с царевица, грах, морков и броколи. Само тази обичаме. Изсипвам малко  олио в широк тиган, загрявам и слагам пакета зеленчуци. Те си пускат течност, която се изпарява и стават страхотни. Прибавям вегета или соев сос, но от него си променят цвета естествено

Другият ми вариант е 2 в 1 основното ядене- изсипвам пакета на дъното на една тава, обърквам с вегета и отгоре "разчеквам" едно пиле, осолено и намазано с олио и червен пипер. Вода 1-2 с.л. защото зелечуците си пускат. Повярвайте, голяма вкусотия, пък лесно и бързо...
Виж целия пост
# 10
Ето тези с всички добавки към тях са невероятно вкусни Peace
Извинявам се, но какво точно е маслинен винегрет?
Предварително благодаря!


В рецептата маслинения винегрет е връзка към начинът на приготвяне, но ето го и тук Peace
Виж целия пост
# 11
Esy, много благодаря, досега не бях опитвала такова нещо, мисля да изпробвам - поне имам продуктите!
  bouquet
Виж целия пост
# 12
Esy, много благодаря, досега не бях опитвала такова нещо, мисля да изпробвам - поне имам продуктите!
  bouquet

Дано да се хареса! Много е вкусничко и ароматно! Hug
Виж целия пост
# 13
Аз приготвям така.
В меко краве масло, прибавям  счукан или пресован чесън,копър, магданоз, пера на лук, сол и черен пипер.
Разбьрквам много добре и оставям около час в хладилника маслото да може да поеме подправките. Правя топчета, завивам във фолио и замразявам в камерата. Когато ми потрябва имам винаги готово ароматно масло.
Задушените зеленчуци слагам в тиган,няколко топки масло  и сметана.
Става дори и с прясно мляко.
На слаб огън запържвам леко и сервирам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия