Натриев бензоат при туршии

  • 48 003
  • 2
Може  ли да ми кажете как се слага въпросният консервант?На 25 л бидон ,колко грама да сложа?И повече инфо за какво точно се слага?
Виж целия пост
# 1
Слага се, защото прекъсва ферментацията. Помня, че го слагаха вкъщи на зелето и  виното. На пликчетата с него мисля, че пише какво количество на колко течност се слага. Но и има инфо, че е доста вреден.

Цитат
Е211 НАТРИЕВ БЕНЗОАТ се използва често у нас за приготвяне на кисело зеле и други туршии,тъй като прекъсва ферментацията. HASCG съветва да се избягва,тъй като употребата им е свързана с риск от рак.

Още инфо

Всъщност, употребата му е разрешена, така че всеки сам решава.

Намерих го, търсех тая тема, в нея пишат за употребата му като количества.
Виж целия пост
# 2
Грам на килограм знам аз-един гр бензоат за кг туршия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия