Как приготвяте Крем Карамел?

  • 2 298
  • 7
Много ми се похапва Крем Карамел. Имате ли идея как се приготвя. Знам че не е сложно и веднаж сам опитвала но беше много отдавна и сам zагубила рецептата.
Благодаря предварително  Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Mary, виж тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=2879
Виж целия пост
# 2
Разбиваш 6 яйца,1 литър прясно мляко и 1 чаена чаша захар.
Карамелизираш 5-6 лъжици захар и ги разпределяш в чашките за крем карамела,или пък в йенска тава/аз така правя,по-лесно е/.Отгоре изсипваш сместа,после нареждаш купичките /или тавата/ в друга тава и наливаш вода,така че да стига около 2/3 от купичките.Пече се на бавен огън,около 150 градуса,около 2 часа.Но като не съм в настроение включвам на максимум и става по-бързо,само дето се получават едни мехурчета вътре.
Ами това е.Дано си ме разбрала.
Виж целия пост
# 3
Аз го правя така - 8 яйца, 1 литър прясно мляко,захар или подсладител за по-ниска калоричност според вкуса ви. Не карамелизирам захар, а преди да разлееш сместта във формите,можеш да разрежеш 1 кроасан /може с шоколад или друг/ на филийки и да ги разпределиш във формите за крема.Заливаш със сместта и поставяш формите в съд, в който слагаш вода, за да се пече на водна баня.Водата не трябва да завира. Печеш и може да пробваш с дървена клечка дали е придобил плътна консистенция.
Приятен апетит!
Виж целия пост
# 4
Благодаря момичета,
Ще пробвам всички под ред. Дано ми стигне Grinning
Виж целия пост
# 5
Ще ти дам и друга идея- Крем - карамел с кроасани. .                                                                                            6- яйца, на яйце по две лъжици захар се слага , 1л. - прясно мляко, 1- ванилия , 2- кроасана"Смаки".Кроасаните се режат  по дължина и се слагат на дъното на тавата, отгоре се заливат с разбитите продукти. Пече се на водна баня. Нямаш си идея колко е вкусно! Grinning
Виж целия пост
# 6
Мерси Дани,
Наистина zвучи много вкусно. Ще пробвам напременно Grinning
Виж целия пост
# 7
Цитат на: Иви
Разбиваш 6 яйца,1 литър прясно мляко и 1 чаена чаша захар.
Карамелизираш 5-6 лъжици захар и ги разпределяш в чашките за крем карамела,или пък в йенска тава/аз така правя,по-лесно е/.Отгоре изсипваш сместа,после нареждаш купичките /или тавата/ в друга тава и наливаш вода,така че да стига около 2/3 от купичките.Пече се на бавен огън,около 150 градуса,около 2 часа.Но като не съм в настроение включвам на максимум и става по-бързо,само дето се получават едни мехурчета вътре.
Ами това е.Дано си ме разбрала.


И аз така го правя, ама вместо в купички го правя в една голяма дълга форма. Като ще го сервирам го обръщам и му правя няколко розички от сметана отгоре! супер е  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия