Салата "Есен" или топла или студена гарнитура

  • 4 486
  • 2
Да споделя с вас една салата, която скалъпвам есенно време - много я обичам, а и е много красива, цветна и жизнена!


продукти:

цвекло,
броколи,
карфиол,
моркови
зелен фасул,
грах,
царевица,
картофи,
червен лук,
кисели краставички,
лимон
чесън,
1 коф. кис.мляко
1/2 майонеза

количеството е по ваш избор, както и продуктите - могат да присъстват всичките, или само части -  каквото имате подръка

зеленчуците предварително се сваряват - цвеклото отделно, до омекване, картофите отделно, в подсолена вода,
моркови, грах, царевица, карфиол се бланшират, но да не се разваряват
нарязва се червения лук на лентички.

Всичко се нарязва на кубчета от 0,5см х 0,5см
разбърква се.

От киселото мляко, майонезата, сол и черен пипер, и чесъна се прави бял сос, със който се залива цветната прекрасна салатка!

Може да се поднесе студено като салата,
може да се поднесе и топло като гарнитура към някакво ядене - отново зялато с белия сос ...

Получава се прекрасно съчетание, на бял, зелен, червен, жълт, оранжев цвят... наистина е приказна красота!

БОН АПЕТИ!  Grinning
Виж целия пост
# 1
Страшна рецепта!
  bouquet
Веднага си я пействах при моите рецепти.
Утре ще я направя, защото за днес шетах достатъчно Laughing  Имам всичките продукти и ще я забъркам.
Виж целия пост
# 2
Радвам се, че ти хареса! Дано като я направиш също да ти хареса толкова, та и повече  Simple Smile
Хубавото й е че може веднъж да се направи за гарнитура, веднъж за салата....

Аз  тези дни имах гости  например и направих едно прилично количество от това....

за основно направих награденото пиле с майонеза, лук и гъби в йенска тенждера - от този форум, което обра овациите, и от него слагах в средата на чинията, наоколо нареждах от моята гарнитура - топла - залята със соса...... стана божествено и много много красиво!

а на другия ден хапвахме от същото но като салата Simple Smile

Кой както си реши
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия