Содена питка за Бъдни вечер

  • 127 256
  • 217
# 135
Ами не знам, може и да съм я препекла, макар че кората не беше много тъмна, даже се притеснявах да не е недопечена. И с олио я мазах, и с вода я пръсках, и с кърпа я завивах, без ефект. Просто не се получи и това е. Ама пък паричката се падна на мен, хахах.
Е, значи ще имаш късмет през цялата година и за следващата Бъдни вечер питката ще се получи. Peace Hug
Виж целия пост
# 136
А дано Laughing
Виж целия пост
# 137
http://skafeto.com/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0 … D0%BD%D0%BE/8198/

Честита Нова година на всички.
Добавям още една пита за Бъдни Вечер сега, защото за догодина едва ли ще я помня.
 


Виж целия пост
# 138
Ние си правим плоска (не пухкава) содена питка и отгоре слагаме фигури от тесто - грозд, клас, слънце и т.н. Тя е относително малка и се изяжда бързо. Никой в семейството ми няма проблем с това, че питката е по-хрупкава - все пак е вкусна, а и на другия ден ще има голяма пита.
Виж целия пост
# 139
Аз имам един въпрос , който не е съвсем по темата с рецептите, но вие слагате ли късметчета в питката? Когато бях дете, баба слагаше много, а не само паричка, за да няма сърдити, но за сметка на това на Нова Година нямахме късмети в баницата. Иска ми се да създам традиция, която детенцето mi да помни един ден, но по-скоро обмислям късмети и за двата празника Grinning
Виж целия пост
# 140
Ние слагаме и пара, и хартиени късмети, но честно казано, късметите малко ме дразнят, защото едва се разтварят и много от тях не се четат (увити са в станиол). Знам, че някои ги забучват отгоре на клечка за зъби, но ми изглежда нагласено.
Виж целия пост
# 141
Аз слагам само пара в содената питка,  хартиени късмети в новогодишната баница или за Коледа. Увити във фолио, не винаги се четат, но и на мен не ми харесва да са отгоре забодени.
Виж целия пост
# 142
В питката за бъдни вечер само паричка слагам,но бабата на мъжо слага и дрянови пъпки,копче,бобче,листче и т.н.
Късметите са за новогодишната баница при нас+пак паричка.Аз си я режа на хапки и късметите на коктейлни или обикновени клечки.Една приятелка не ги слагаше вътре именно заради 'омазването'и че отгоре не и харесва,а всеки като си вземе/отчупи парченце,теглеше късметче от една торбичка.
Виж целия пост
# 143
Ние слагаме освен парата и едно бобче, едно фъстъче или бадемче и семка и ги наричаме за здраве ,за любов, за късмет.
Виж целия пост
# 144
И баба слагаше дрян, освен паричка, наричаше си отделните дрянчета с различен брой пъпки и не знам как ги помнеше, но, като извадеше някой дрянчето, веднага му казваше късметчето какво е.  Simple Smile Хубаво беше! Peace
Виж целия пост
# 145
При късметите слагам, ако се сетя дрянови пъпки, вътре завити в късметите.
Виж целия пост
# 146
Момичета аз правих по тази рецепта - https://www.vilistime.com/bg/2016/12/23/postna-sodena-pitka-koleda-brashno-limec/ с брашно от спелта обаче, получи се уникална питка Hug
Виж целия пост
# 147
Много твърда ли става?
Виж целия пост
# 148
Ние слагаме в питката за Бъдни вечер освен паричката - бобче, копче, дренче и парченце дървена тресчица от дома. А в тази за Нова година листчета с късметчета увити в алуминиево фолио, за да не се разтече написаното.
Виж целия пост
# 149
Много твърда ли става?
Не, получи си се много добре, изобщо не мога да кажа че ми е била твърда.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия