свински пържоли на фурна

  • 95 383
  • 16
Помагайте, за вкусна рецепта за пържоли на фурна. Приемам всякакви идеи.  bouquet
Виж целия пост
# 1
Тук можеш нещо да си избереш  Peace
Виж целия пост
# 2
Помагайте, за вкусна рецепта за пържоли на фурна. Приемам всякакви идеи.  bouquet

maria_50 , виж и тая рецепта на Селма - Печено свинско.Супер крехко и умопомрачително вкусно! , наистина се получава голяма вкусотия.
Виж целия пост
# 3
И аз хвърлих бърз поглед на рецептите, но ми трябва нещо съвсем простичко - ей така, само пържолки и то на фурна. Има ли някаква тънкост в печенето им, защото досега не съм яла крехка пържола на фурна, обикновено е като подметка...Задължително ли е да се маринова месото?
Виж целия пост
# 4
Аз ги правя по рецепта на една съфорумка Пепинка  Heart Eyes
Поръсваш пържолите с подправката за пържоли на Котани. Нареждаш ги в тавичка с малко вода, до тяхното ниво. Фурната на 250 докато кипне водата, после намаляваш фурната на 150 и покриваш с фолио и печеш, докато ти напомнят с миризмата си че са готови:lol:
Виж целия пост
# 5
И аз хвърлих бърз поглед на рецептите, но ми трябва нещо съвсем простичко - ей така, само пържолки и то на фурна. Има ли някаква тънкост в печенето им, защото досега не съм яла крехка пържола на фурна, обикновено е като подметка...Задължително ли е да се маринова месото?

Bluebell O'Smallheaven, мариноването прави месото крехко, както се изразяваше една позната готвачка - окрехкотява го Grinning (може и термин да е, но все ми е смешно като се сетя за тая дума). Пробвай и ще усетиш разликата.
Виж целия пост
# 6
И аз хвърлих бърз поглед на рецептите, но ми трябва нещо съвсем простичко - ей така, само пържолки и то на фурна. Има ли някаква тънкост в печенето им, защото досега не съм яла крехка пържола на фурна, обикновено е като подметка...Задължително ли е да се маринова месото?
Не ги мариновам.Начуквам ги хубаво, обилно ги поливам със сока от лимони, зехтин, сол и черен пипер.Фолио отгоре и пека час и половина.Стават мозък!
Виж целия пост
# 7
Аз взимам една майонеза,прибавям към нея подправките за пържоли-чубрица,чер пипер,червен пипер,сол и др.ако искате-всичко се разбърква,намазвам пържолите с тази смес ,нареждам в тавичката,добавям малко вода и пека във фурната. Peace
Стават крехки и вкусни  Peace
Виж целия пост
# 8
За да станат пържолите крехки, е важно самото месо да е прясно и от младо прасе, аз взимам само свински врат, осолявам го и прибавям чаша сухо бяло вино, гъби и пушено сирене, пека на 200гр 2-3ч, става много всусно и сочно Peace
Виж целия пост
# 9
     И да има доста течност, първо да се сварят, после да се запекат.Аз вече не правя на фурна. Преди мажех с майонеза, заливах със сметана разредена с бяло вино и солях с пилешки бульончета. Вече само на тиган-скара, не начуквам, не мариновам, просто купувам крехки котлети.Слагам сол, черен пипер и омазвам с олио, едва когато сложа тигана на котлона. Веднага пека, по 3 до 5 минути на страна, не обръщам по няколко пъти, пека 3-5 минути едната страна,после толкова и другата. Като ги режа са толкова сочни, че чинията се пълни със сок.
Виж целия пост
# 10
   Домочадието и нашите редовни гости обожават това.
      Hug
  
Виж целия пост
# 11
Само в плик и в йенска тавичка ми стават крехки на мен.
Виж целия пост
# 12
Най- крехки стават пържолите на фурна с прясно мляко.Разбира се зависи от коя част на прасчо е месото.Вратните стават крехки ,но са по мазнички.
Виж целия пост
# 13
Благодаря на всички за идеите! Най-напред може би ще пробвам тази със сока от лимони и зехтин. Мисля, че това е точно, което търся.
Виж целия пост
# 14
На мен любимите пържолки са ми,както майка ми ги правеше.Крехки вратни пържолки се слагат в тавичка с малко мазнинка и съвсем малко вода.Отгоре се наръсвам с бульон и се пекат,докато останат само на мазнинката.Утре така ще ги правя.Мноооого крехки и вкусни. smile3508
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия