Крем карамел на шупли?

  • 3 771
  • 9
Защо бе хора CryВече за втори път ми се случва SadНедоумявам....Досега винаги ми е ставал гладък....Къде бъркам?Знам, че водата не бива да се оставя да завира - не е завирала...Пекох го около час на 150 градуса - нищо не е...После не го извадих веднага, оставих го постепенно да си изравни температурата в изключената фурна...Абе всичко както трябва, ама кремът на шупли Sad
Виж целия пост
# 1
хубаво разбиваш сместа и бавно затопляш, първо на 100 градуса даже..водата в тавата да е с температурата на сместа в чашките..
млякото да е със стайна температура, както и яйцата..това се сещам в момента, дано да съм била полезна
Виж целия пост
# 2
Малко на шега, обаче ако го правиш набързо-набързо, докато малкия ти се мота из краката, нищо чудно да не се получава.......аз забелязах, че след раждането готвя с малко по-малко кеф заради недостатъчното време и понякога резултата не ми харесва..........защото обичам да готвя, ама да имам достатъъчно време, а с дребосъците какво ти достатъчно време Sad

Иначе за друга причина освен бързо печене и на висока Т не се сещам и аз Confused
Виж целия пост
# 3
Крем карамела става на шупли ако се пече на по-силна фурна, ако водата в тавата, в която са чашките с крема заври, то крема задължително ще е със шупли! За това във фурната най-много на 100 градуса.
Виж целия пост
# 4
помня, че едно време правих крема вечерта и го слагах на слаба фурна. сутринта готов Flutter
а друго, докато се пече от време на време му сменям водата , махам топлата и добавям студена.
Виж целия пост
# 5
Аз винаги го печа на 250 градуса, но никога не е ставал на шупли. Но ако водата в тавата започне да завира добавям студена вода. Айде успех за следващия път.
Виж целия пост
# 6
Има и още една евентуална причина. Ако сместа е била много силно разбита и не е прецедена след това, пяната, която се образува при разбиването по повърхността, после се превръша в шупли. Затова е добре след разбиване да се прецеди и да ес остави да се "успокои" и мехурчетата въздух вътре да изплуват.
Виж целия пост
# 7
Май му е топличка водата на крема ти Simple Smile))
От мен съвета е да намалиш леко фурната и от време на време да добавяш лед във водата(това е моя трик  Mr. Green)
Виж целия пост
# 8
В какво го пече? Аз го пека в тава и съм забелязала, че ако сложа по- малко смес в тавата става на шупли. Най- гот ми се получава в дълбока йенска тенджера. В плитката обикновено става на шуплички, колкото и на слаб огън да го пека newsm78
Виж целия пост
# 9
аз винаги го пече на 150 градуса и водата да е малко повече от половината на купичките. и млякото да е само леко затоплено.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия