Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

преекламсия-последици

  • 2 939
  • 13
здравейте мили мами,
от една седмица разбрах за този сайт и след дълго мислене искам и аз да споделя с вас моя проблем.майка съм на две прекрасни момичета-Биляна на 13г и Йоанна на 6г.голямата я родих в осмият месец секцио без никакви усложнения вследствие на диагноза-преекламсия.след седем години родих и Йоанна пет дни след като влязох в деветия месец.всичко беше наред до 8м.след това забелязах че Йоанна не се обръща а седнала се предвижва по дупе.личния лекар ни изпрати в при др.Чадаров.там минахме през всички процедури-барокамера,физиотерапия,рехабилитация,работа с логопед и психолог.диагнозата ни беши ЦКС-2степен.проходихме на 1г и 4м.след направено ЕЕГ без нищо нередно спряхме.на 3г я записах на детска градина.незнам как не забелязах по рано но чак на 5г разбрах че Йоанна има проблем с финната моторика-неможе да реже с ножица ,да рисува.обърнах се към логопед.статуса и показа освен проблема с финната моторика и проблем с концентрацията.сега е предучилищна група с логопеда работи добре но в градината не е така.едната ни госпожа е стара мома в предпенсионна възраст неомъжена,без деца,гледа 80годишна майка.стресира и мен и детето.използва изрази като бавноразвиващо,нормално,ненормално и др.чудя с е дали да я пусна  догодина първи клас ?или дая оставя още една година предучилищна?.иначе много говори,разбира всичко не е агресивна.много моля за съвет някоя от вас мами с ъс същия проблим.казвам се Светла и предварително благодаря.
Виж целия пост
# 1
здравей Светла, добре дошла,
аз бих ти преложила да я оставиш още една година, обаче да ходи на подготвителен клас в училище, а не в детската градина
Защо:
1. Има друг ред в училище, с който децата с проблеми в концентрацията свикват трудно
2. Пишат и учат по изискванията на училището.
3. Има часове и междучасия

и още нещо - още една година ще й помогне да навакса по-добре с фината моторика и графичните умения
Виж целия пост
# 2
Збравих да ти кажа, че има и специална процедура за отлагане от училище през която трябва да минете
Виж целия пост
# 3
знаете ли каква е процедурата?аз мисля да се обърна към личния лекар? ако реша твърдо?
Виж целия пост
# 4
минава се през комисията на РИО с епикриза от личния лекар и със становище от логопед и психолог за отлагане по ..... там каквито трябва причини
Виж целия пост
# 5
Здравей Светла, аз също имах прееклампсия, макар и в в начален стадий  (подути крака, високо кръвно 140/90 от седми месец, белтък в урината, в деня преди да родя бях с кръвно 160/100). Не разбирам дали само първото ти детенце е родено така или и второто. Аз засега слава Богу не съм забелязала някакъв проблем в развитието на Ема, макар че тя е още малка. Притесних се обаче като прочетох,че малката ти дъщеря не се е обръщала, и Ема не се обръща. За останалото мисля, че с еразвива нормално. Незнам да се притеснявам ли, да я водя ли на лекар? Кого би ми препоръчала?
Виж целия пост
# 6
и малката дъщеря я родих след диагноза преекламсия пет дни след като влязох в деветия месец.ако детето не се обръща първия човек на когото трябва да кажеш е педиатъра.той трябва да си каже мнението и да прецени дали да те изпрати някъде.моята лекарка първо ме изпрати с педиатрията.там ме изкараха че искам да направя здравото си дете болно.след това отидох при др.Чавдаров и ни поставиха диагноза ЦКС-2 степен.в клиниката наблегнаха на двигателните упражнения и проходихме в рамките на нормалното -1г и 4м.минахме през логопед и психолог но на тази възраст не може да се установи проблемите с финна моторика,те дойдоха на по-късен етап.затова аз предупреждавам всички мами за бдителност.аз се бях успокоила и пропуснах това и затова сега ни е по трудно.
Виж целия пост
# 7
Благодаря ти Светла! Ще я наблюдавам и ще започна да и правя упражненията за обръщане по-често. Иначе тя вечe стои изправена добре стъпила на краката си и движи крачетата все едно иска да ходи, което ме кара да си мисля, че рано ще проходи, а  и други хора ми го казват, въобще много е шавлива и ако не беше това НЕобръщане нямаше въобще да се притеснявам...Дано детенцето ти се оправи скоро  Praynig
А на тази луда учителка  #Cussing out #2gunfire   как може...и това е учител!!!
Виж целия пост
# 8
А разбра ли се, че това е вследствие на преекламсията? Аз досега незнаех, че от преекламсията може да има такива последици за бебето! И аз родих втората си дъщеричка с високо кръвно. Раждането беше предизвикано именно поради преекламсия, но никой не ми е казвал, че може да има негативни последици за бебката!
Виж целия пост
# 9
А разбра ли се, че това е вследствие на преекламсията? Аз досега незнаех, че от преекламсията може да има такива последици за бебето! И аз родих втората си дъщеричка с високо кръвно. Раждането беше предизвикано именно поради преекламсия, но никой не ми е казвал, че може да има негативни последици за бебката!
аз разбрах, че може да има последствия за детето когато веднага след раждането, още не бях излезнала напълно от упойката, сто пъти питах защо Ема е толкова малка (2700) и лекарката каза,че при прееклампсия плодът не се храни добре...та оттам заключих... да кажа също така, че родих 20 дни преди термин, секциото първоначално беше планирано за 14 май, но родих на 6-ти.

Preeclampsia causes your blood vessels to constrict, resulting in high blood pressure and a decrease in blood flow that can affect many organs in your body, such as your liver, kidneys, and brain. When less blood flows to your uterus, it can mean problems for your baby, such as poor growth, decreased amniotic fluid, and placental abruption — when the placenta separates from the uterine wall before delivery. In addition, your baby may suffer the effects of prematurity if you need to deliver early to protect your health.
Виж целия пост
# 10
и двете ми деца са родени по рано вследствие на преекламсия.голяма я родих в осмия месец термина ми беше 18 август аз родих на 10 юли.за малката термина ми беше 14 септември аз я родих на 19 август.при мен големия проблем беше че аз имам пионефрит на бъбреците който се отключва само по време на бременост.
никога не съм страдала до сега от бъбреци.разликата между децата ми е 7 години.през това време аз минах през всички изследвания и проблем не беше открит.малката я родих с екип който ме следеше през цялото време на бременост.просто с голяма съм имала голам късмет-осмаче готово за раждане.в момента работим с малката с логопед.има голям напредък непрекъснато прави нови  и нови неща .моля се непрекъснато всичко да навакса и да дръпне напред с писането.а самата концентрация с времето като расте ще започне да я контролира.ще се научи да внимава и да не се разсейва-надявам се.желая здраве и късмет на всички ви.
Виж целия пост
# 11
И аз бях с дагноза прееклампсия, предизвикано раждане седмица преди термина и т.н. Детето ми не се роди никак малко - 55 см, 3,750 кг.
Не съм забелязала някакви забавяния в развитието му, с изклю4ение на това 4е проходи късно, но аз го отдавама на тежката шарка, която изкара непосредствено след първия си рожден ден.
Виж целия пост
# 12
А разбра ли се, че това е вследствие на преекламсията? Аз досега незнаех, че от преекламсията може да има такива последици за бебето!
никой не може да каже със 100% сигурност, че е в следствие на прееклампсията.
прееклампсията /както и много други неща/ е рисков фактор, т.е. при наличието и, се увеличава вероятността да се получат усложнения, увреждания и т.н., но не е задължително да има такива. и ако няма други рискови фактори, се счита, че тя е причината. а дали е така...един Господ знае
Виж целия пост
# 13
Иначе тя вечe стои изправена добре стъпила на краката си и движи крачетата все едно иска да ходи, което ме кара да си мисля, че рано ще проходи,


Това не ти дава никаква гаранция за ранно прохождане!Светли на 7 месеца започна да ходи сам в кошарката ,разхождаше се и из стаите държейки се  по мебелите НО проходи сам на 1,2 ...
Нищо лично просто споделям опит!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия