Червен пипер и други подправки

  • 3 486
  • 12
От кога започнахте ( мислите да започнете) да слагате червен пипер в яденето на децата си? А други какви подправки, освен копър, магданоз и чубрица използвате?
Дребния се храни от кухня през седмицата, но като дойде събота и все не мога да измисля какво да му сготвя  Embarassed . А и винаги моите манджи стават доста по- безвкусни от тези на кухнята Sick . Реших, че до голяма степен това се дължи на подправките, които слагам ( и които не слагам). Споделете вашия опит с готвенето у дома за мъниците  Hug
Виж целия пост
# 1
Червен пипер, магданоз, джоджен, чубрица и сол слагам откакто започнахме с манджите. Други не съм пробвала. В началото бяхме на картофено пюре без подправки, но май 2-3 седмици след това започнах да слагам. Количеството им е по-малко отколкото ако готвя за нас.
Интересно, сега харесва моите манджи, а на купешките пюрета им се мръщи и стиска устица. newsm78
Виж целия пост
# 2
Моите манджи също никога не стават като тези в кухнята. Една от майките, с които се разхождаме заедно, беше питала лелките каква е тайната, и са й казали, че готвят в съдове под налягане. Режат всичко на малки парченца и слагат в голямата тенджера.

А иначе червен пипер въведох доста рано. Имам домашен-приготвен от майка ми. Той си е суха мляна чушка. Щом давам чушки, не виждам защо да не давам и червен пипер.
Виж целия пост
# 3
Можеш да даваш вече спокойно PeaceПочти всички подправки може .Аз давам магданоз,копър,червен пипер,чубрица,керевиз,джоджен,босилек,риган,даже от скоро давам и чесън .Но всички тези подправки без да се прекалява разбира се Peace
Виж целия пост
# 4
Всички подправки освен черен пипер и други люти. Никога не съм давала от кухня но така или иначе Мишел яде вече от нашето ядене. Понякога само адаптирам (смилам по-трудните за дъвкане неща).
Виж целия пост
# 5
Червен пипер, магданоз, джоджен, чубрица и сол слагам откакто започнахме с манджите. Други не съм пробвала. В началото бяхме на картофено пюре без подправки, но май 2-3 седмици след това започнах да слагам. Количеството им е по-малко отколкото ако готвя за нас.
Интересно, сега харесва моите манджи, а на купешките пюрета им се мръщи и стиска устица. newsm78

Какви манджи правиш на детето? Че да правя и аз на Дани. Нещо не му харесват домашните пюрета, а супите ги обожава
Виж целия пост
# 6
iva 76, нищо особено няма в приготовлението им.
Слагам всичко наведнъж: по малко лук, картоф, тиквичка, морков, червен пипер, масло, печена чушка, домат, сол и малко сварено бяло пилешко месце /може и без него/, в една йенска купа с капак и хоп в микровелето за 10 мин. После пасирам, количеството е за една порция към 250-300 мл. това най-често готвя, защото Боби го обича.
Виж целия пост
# 7
Аз давах всички зелени подправки от 6-тия месец. Червения пипер, ако не е лют предполагам също няма проблем. Сега съм купила едно пюре на семпер за от 8-мия месец и пише, че е с бял пипер Shocked
Виж целия пост
# 8
Мисля, че може всякакви, без люто и много пикантно.
И без черен пипер, по-скоро зелени.

Днес на моето му изчистих малко от скумрията на големите - имаше босилек.
Виж целия пост
# 9
благодаря ви за отговорите. Отдавна се каня да сготвя в ийенски съд в МВ и днес смятам да се пробвам вече  Peace .
Я споделете и други хитрости за готвенето на малчуганите  Praynig. Примерно готвили ли сте им нещо печено и как точно  Thinking .
Виж целия пост
# 10
Малчо, аз давам направо от нашите манджи.
Не мога все да му фотвя отделно, вече сме големи.

Разбира се без люто.
Виж целия пост
# 11
Можеш да даваш вече спокойно PeaceПочти всички подправки може .Аз давам магданоз,копър,червен пипер,чубрица,керевиз,джоджен,босилек,риган,даже от скоро давам и чесън .Но всички тези подправки без да се прекалява разбира се Peace
Виж целия пост
# 12
Готвила съм й мусака с телешка кайма, смляна пред мен в магазина. Задушавам каймата, лука и картофите с малко водичка в тенджера на котлона. Слагам и чубрица и магданоз, след което запичам в тавичка, като заливам с малко прясно  мляко разредено с вода. Става много вкусно.
По подобен начин правя и тиквички с ориз и телешка кайма, а може и без кайма, първо задушавам на котлона  лука и каймата, прибавям тиквичките и подпраките, като избягвам червен и черен пипер, и след това запичм в печката.
По аналогичен начин готвя ориз със праз лук и всяккви такива. Като разбира се готвя в големи количества, за да има и за нас и да и стигне за събота и неделя, когато не взимаме храна от детската кухня.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия