Снежанка

  • 7 676
  • 13
Снежанка как?
Извинете ме, но готвя за РД на татко. Преди няколко дни ми препоръчахте да направя Снежанка, но сега се замислих, че не знам как?
С какви краставички кисели или пресни?
Какво да сложа?
Копър слага ли се?

МНОГО МОЛЯ, ако някой е тук и има време да ми драсне рецепта> БЛАГОДАРЯ ВИ!
Виж целия пост
# 1
Най бързият вариан е ако нямаш изцедено кисело мляко да използваш сирене "Филаделфия". Аз лично предпочитам пресните краставици за тази салата (нарязани на ситно), добавяш сол и чесън ако обичате (може и на прах такъв), копър може да се сложи - аз го слагам само отгоре за украса, като поръсвам и с натрошени на ситно орехи.
Виж целия пост
# 2
Купи готово изцедено кисело мляко- хем по-бързо ще направиш салатата, хем е мнооого вкусно. Копър се слага, да речем на една такава кофичка готово купено кисело- една трета връзка. Една голяма краставица настъргана или нарязана на ситни кубчета (по-добрия вариант), две скалидки чесън минати през преса или счукани. Можеш да сложиш малко счукани орехи, но не всеки обича. и тва е....украсяваш с маслинки примерно, върху подложка от марулево листо- лесно, бързо и вкусно!
Виж целия пост
# 3
Ерика ти е дала съвсем точната рецепта, само да вметна, че аз добавям и малко зехтин/олио. А, ако нямаш време, готовата Снежанка в Пикадили е доста добра и винаги прясна Grinning
Успех!
Виж целия пост
# 4
... чесън ако обичате (може и на прах ...

Honda, много ми липсва тук тази страхотна подправка.
Дори вчера мъчът ми я търси от мен и ми казва:"Ами ти не я ли взе от Америка?" Така се смях Laughing Laughing Laughing
Прибрахме се, с огромян багаж, пристигащ няколко дни след нас, ама точно това не съм взела...
БЛАГОДАРЯ за рецептата!
Виж целия пост
# 5
Пела, за пресния или за чесъна на прах говориш? Защото ако е второто- и тук има..ако щеш със сол, на гранули, на прах, смесен с черен пипер...всякакви варианти. И си е чисто родно производство Български.
Виж целия пост
# 6
Само да добавя към всички горни рецепти по-горе - подсоли краставицата, че иначе е малко безвкусно. Аз докато се светна какво ми липсва в салатата... #Crazy
Виж целия пост
# 7
да и аз си взех чесън с черен пипер от БГ, както и много други подправки
Виж целия пост
# 8
Аз да кажа как я правя:

Кисело мляко "НА БАБА" 4.5 %.
Цедя го в тензухена пелена, в която изтисквах ябълков сок на малкия преди.

После прясна краставица, и има една суха подправка за "снежанка и таратор".

С нея става страхотно, има и дъх на орехи. По-добра е от отделния копър и чесън.
Препоръчвам я на всички.
Виж целия пост
# 9
Аз пък я правя винаги с кисели краставички и вместо чесън, слагам малко настърган лук! В нашето семейство този вариант се уважава много повече от класическия.
Други вариации с цедено мляко :
- Вместо настърган стар лук - нарязан зелен
- В млякото слагам само нарязан зелен лук
- Нарязани маслини и зелен лук(става страхотно!)
- Всичко от горе изброените + нещо месно(шунка, пушено филе...) - още по-страхотно
 и т.н., и т.н. Laughing
Виж целия пост
# 10
моята рецепта - две цедени кисели млека, 250 гр. извара и малка заквасена сметана, половин буркан кисели краставички, няколко скилидки чесън, щипка копър, зехтин, сол на вкус. При сервиране гарнирам със смлени орехи.
Виж целия пост
# 11
Сега се сетих за "ресторантския" вариант, вместо орехи се слага малко галета Grinning
Виж целия пост
# 12
БЛАГОДАРЯ ТИ ERICA!
Направих я точно, както си я описала, дори я украсих отгоре с маслинки!
Страхотна рецепта.
Записах я.


Първо да се извиня, че съм такъв лайк.
Ходя само един ден в месеца и то на един голям супер маркет"Пикадили", там пазаруваме за месеца всичко необходимо.
На магазини не стъпвам повече. Мразя безцелно да обокалям. Не се оправдавам, но ...


Намерих си чесън на прах.
БЛАГОДАРЯ ТИ!
Купих бг, а забялазах, че има и др. Ако не харесам този ще пробвам от другите.

Виж целия пост
# 13
И аз признавам снежанка само с кисели краставици. newsm22
...С обикновенна краставица ми е, като гъст таратор...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия