... за замразяването на пюрета

  • 445
  • 4
Питането ми е по-конкретно за крушите. Имам хубави круши, доре узрели. Обаче няма да издържат дълго и за това скам да приготвя пюре и да го замразя. Питането ми е трябва да ли да ги варя/задуша първо и тогава да ги пасирам. Крушите са достатъчно меки за да бъдат пасирани,но чуденката ми е с оглед на това че ще ги замразявам newsm78 Иначе Благовест е на 6 месеца и мога да давам сурови плодове.
Мерси   bouquet
Виж целия пост
# 1
Аз не съм ги варила. Реших, че ще стане съвсем пихтиеста историята, а и трудно ще ги изцедя, а и всичко полезно ще иде във водата. Само ги обелих и пасирах. Става доста течно пюре, което с лекота ще разлееш по формичките.
Виж целия пост
# 2
В началото и аз не варях,но плодовете бързо се окисляват и не мисля,че остават някакви витамини.
Сега кипвам за 3-4 минути,цветът се запазва и след като изстине замразявам.
Някъде бях чела ,че при кратко кипване витамините не се губят.Май Джейд ме беше просветлила по въпроса.
Виж целия пост
# 3
Чувала съм,че е най-добре по възможност да се използват пресни плодове и зеленчуци.Или евентуално на пара.При замразяване ставал някакъв процес,който влияел на структурата на молекулите-Лидия Ковачева  говори някъде за това.Наистина прясно е на-добре,както и току-що приготвено.
Виж целия пост
# 4
Аз още не съм захранила, но замразих доста пюре от круши. Издълбах круишите и ги изпекох на 200 градуса за не повече от 10 минути, после ги обелих и пасирах, пюрето стана страхотно. Не съм добавяла вода.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия